Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Kampsportens Hus skyder op i Nordvest

Del

Byggeriet af det nye Kampsportens Hus er nu kommet så langt, at det er tid til at holde rejsegilde. Det sker den 27. september, hvor overborgmester Lars Weiss (S) og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) deltager.

Foto: Entasis arkitekter
Foto: Entasis arkitekter

Den tomme plads i hjertet af Nordvest er nu erstattet af betonskelettet af det kommende Kampsportens Hus. Håndværkerne er i fuld gang med byggeriet af den store idrætsinstitution, som skal være et nyt, attraktivt samlingspunkt for lokalområdet. Her skal der være plads til både kampsport, bevægelse, fællesskab, leg og samvær.

Når dørene slår op, kan københavnerne træde ind i et 3000 m2 stort hus der skal bringe kampsport, bevægelse og leg sammen. Lige udenfor kommer et stort udeareal på 2000 m2 til gavn for hele lokalmiljøet. Kampsportens Hus er derfor en vigtig del af byudviklingen ved stationsområdet, der skal blive et grønt, trygt og attraktivt område i det pulserende centrum i skillelinjen mellem Nørrebro og Nordvest.

Jeg er spændt på at følge projektet med Kampsportens Hus, som jeg har høje forventninger til. Huset skal danne grobund for gode og nære fællesskaber med fokus på fysisk aktivitet. Det kommer til at blive et fantastisk samlingssted for børn og unge fra lokalområdet og resten af byen, der kan dygtiggøre sig i kampsportens forskellige discipliner. Og så vil huset give et stort løft til udviklingen af stationsområdet,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) tilføjer:

Med Kampsportens Hus vil Nørrebro få helt nye faciliteter inden for kampsport, leg og bevægelse. Det glæder jeg mig til og over. Det har længe været et ønske for de lokale foreninger at have et sted, der er dedikeret til kampsportens mange forskellige idrætsgrene. Det er mit håb, at Kampsportens Hus bliver et samlingspunkt, der vil få endnu flere københavnere til at melde sig ind i foreningslivet og de sunde fællesskaber - uanset alder eller baggrund,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Kampsportens Hus bliver det første kampsportshus i Danmark, som kombinerer træningsfaciliteter for kampsportsudøvere med et indendørs lege- og bevægelsesområde. Som en del af det arkitektoniske udtryk bliver huset indrettet med tydelige referencer til det asiatiske, der skal afspejle den asiatisk kampsport fx taekwondo, karate og thaiboksning.

Kampsportens Hus forventes at stå færdigt medio 2022.

 

Tid og sted

  • Mandag den 27. september 2021 kl. 13-13.30. Pressen er velkommen.
  • Adresse: Kampsportens Hus, Lygten 1, 2400 København NV

Fakta

  • Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.
  • Kampsportens Hus bliver med sine 3000 m2 centrum for kampsport, bevægelse og leg med 2000 m2 udeareal.
  • Kampsportens Hus skal være et åbent og inviterende hus, der er et fyrtårn for kampsporten og et samlingssted for lokalsamfundet.
  • Ud over kampsportsforeninger er det sigtet, at bl.a. aftenskoler, skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte huset i dagtimerne.
  • Kampsportens Hus bygges af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset.
  • Kampsportens Hus forventes at være færdigt og klar til brug medio 2022.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Lars Weiss via kommunikationspraktikant Rikke Sofie Storgaard, tlf. 24 91 10 92.

Kontakt til Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pres-sekonsulent Morten Vikær Hermansen, tlf. 24 87 91 88.

Billeder

Foto: Entasis arkitekter
Foto: Entasis arkitekter
Download

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Borgerrepræsentation har truffet afgørelse om Intervare7.10.2021 19:58:43 CEST | Pressemeddelelse

Et flertal i Borgerrepræsentationen har i dag besluttet at give Intervare A/S frist til den 1. november til at indføre en ny distributionsmodel. Den nye model skal sikre, at chaufførerne ansættes på traditionelle vilkår hos en større transportvirksomhed og får løn- og arbejdsvilkår, der lever op til Københavns Kommunes arbejdsklausul. Den nye distributionsmodel er foreslået af Intervare. Samtidig er det besluttet, at kommunen skal tilbageholde månedlige betalinger til Intervare på 400.000 kr. op til et samlet beløb på 3,2 mio. kr. Beløbet kan bruges til at efterbetale chaufførerne det beløb, som kommunens CSR-enhed har vurderet, at de er blevet underbetalt i perioden 2017 og frem til i dag, hvor kontrakten har løbet. Herudover varsler kommunen nu dagbøder på i alt 7.200 kr. over for Intervare. Boden vil falde dagligt indtil chaufførerne har fået deres penge, og Intervare har fremsendt dokumentation for bl.a. lønforhold, sådan som firmaet efter kontrakten er forpligtede til. Endeligt fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum