Vejdirektoratet

Kampagne opfordrer til at vi deler vejen

Del

En cykeltur mellem grønne marker med højt til himlen og termokaffe i tasken. Mange af os har fundet glæden ved at cykle afsted på de danske landeveje det sidste år, hvor rejser og sociale aktiviteter har været begrænsede. Men landevejene er ofte smalle, og det er vigtigt, at vi passer på hinanden og deler vejen.

Derfor relancerer transportminister Benny Engelbrecht og Vejdirektoratet nu kampagnen ’VI DELER VEJEN’ sammen med Rådet for Sikker Trafik, Cyklistforbundet, Danmarks Cykle Union og FDM.

Den sætter fokus på cyklister på landevejene og fortæller bilister og cyklister, at der er plads til dem begge, hvis de vel at mærke holder afstand til hinanden.

”Vi har mange strækninger her i landet, som bilister og cyklister deler med hinanden; og særligt til sommer, hvor vi er mange, der skal holde ferie herhjemme, er der brug for ekstra opmærksomhed over for hinanden. Det er vigtigt, vi viser hensyn og holder god afstand ved overhalinger. Jeg håber, at vi kan nå endnu bredere ud med budskabet i år ved at have 13 strækninger med i kampagnen, og jeg vil derfor gerne takke Vejdirektoratet og de mange samarbejdspartnere for at hjælpe med at sætte trafiksikkerheden på dagsordenen i hele landet”, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Du kan møde kampagnen på de sociale medier og på skilte langs 13 forskellige landevejsstrækninger på statsvejene. De udvalgte strækninger vil i løbet af de næste par år få forbedret cykelforholdene, men indtil da er det ekstra vigtigt, at vi passer på hinanden netop her.

Se kortet i større udgave nederst i mailen.

Landevejene er udvalgt, da de ofte er smalle og dermed kan være svære at køre på, hvis bilister og cyklister møder hinanden.

”Når man kører på vejene, er det vigtigt, at man sætter sig i andre trafikanters sted og viser hensyn til hinanden. Det handler blandt andet om at være opmærksom, respektere fartgrænserne og holde god afstand, så farlige situationer ikke opstår. På den måde kan mange trafikulykker undgås, da der skal så lidt til,” siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Det er ofte de bløde trafikanter, for eksempel cyklister, der kan føle sig udsat og som bliver klemt i trafikken.

”Dødsulykker i trafikken er tragiske og unødvendige, og det gælder ikke mindst påkørsler af cyklister bagfra ude på landevejene. Samtidig ved vi, at utryghed i trafikken får cyklister til at stille cyklen. Derfor er der et meget stort behov for at gøre det mere trygt at være cyklist på landeveje, og både bilister og cyklister har et fælles ansvar for at køre hensynsfuldt og opmærksomt i forhold til andre trafikanter,” siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam.

Også hos FDM er man opmærksom på problematikken, når cyklisten møder bilisten ude på vejene.

”Der skal være plads til alle trafikanttyper på vejene. I praksis kan det på navnlig landeveje uden cykelsti være en udfordring for bilister at passere cyklister i sikker afstand. Det er ikke altid, cyklister er opmærksomme på at trække ind til siden, og bilister skal generelt være særlig opmærksomme på at holde afstand, når de overhaler cyklister. Det håber vi, kampagnen igen kan hjælpe til sker,” siger Thomas Møller Thomsen, der er administrerende direktør for FDM.

Fra Danmarks Cykle Union bakker man også op om kampagnen.

”Vi er glade for, at der igen sættes fokus på sikkerheden. Vi skal passe på hinanden, og vi skal alle være opmærksomme på, hvordan vi deler vejen. Rigtig mange af vores medlemmer træner dagligt på de danske veje, de har naturligvis også selv et ansvar, men da de jo er de bløde trafikanter, er det godt, at der synligt markeres, at her skal man være ekstra opmærksom og netop huske at dele vejen,” siger kommunikationschef Ulrich Gorm Albrechtsen.

Læs mere om kampagnen.

Yderligere oplysninger

Transportministeriet: Presserådgiver Sofie Amalie Rasmussen, tlf.: 7226 7198, mail: sar@trm.dk 

Rådet for Sikker Trafik: Pressechef Søren Ørsted Pedersen, tlf.: 2232 7009, mail: SOP@sikkertrafik.dk 

FDM: Chefkonsulent Dennis Lange, tlf.: 5114 6992, mail: dbl@fdm.dk 

Cyklistforbundet: Kommunikations- og engagementschef Jane Kofod, tlf.: 2217 5588, mail: jak@cyklistforbundet.dk 

Dansk Cykle Union: Kommunikationschef Ulrich Gorm Albrechtsen, tlf.: 2940 0202, mail: ulrich.gorm@cyklingdanmark.dk 

Vejdirektoratet: Pressekonsulent Nina Bach Andersen, tlf.: 2267 3013, mail: niba@vd.dk 

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

DM i landevejscykling bliver generalprøve på Tour de France15.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når DM i landevejscykling løber af stablen i Give fra den 17. til den 20. juni, bruger Vejdirektoratet anledningen til en generalprøve af data og kanaler til trafikinformation i samarbejde med Vejle kommune. Generalprøven skal ruste Vejdirektoratet bedst muligt til den store opgave, der ligger i at kommunikere til både danske og udenlandske trafikanter i forbindelse med afviklingen af Tour de France på dansk grund til næste sommer. Vejdirektoratet vil sikre, at trafikanter, der skal ud af køre på de danske veje denne weekend modtager trafikinformation, der er relevant og brugbar til planlægning af deres køretur. ”Når Tour de France kommer til Danmark, vil trafikken på de danske veje være påvirket af arrangementer i en grad, som vi ikke har set før herhjemme,” siger afdelingsleder Stine Bendsen fra Vejdirektoratet. ”Vi har tre etaper, der skærer sig gennem landet fra København til Sønderborg. Og samtidig har vi også flere andre store arrangementer – blandt andet Roskilde Festival og DGI

Vejdirektoratet lægger ny asfalt i rundkørslen i Saksborg14.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratet udskifter asfalten i rundkørslen Burkal Kirkevej/Saksborgvej og cirka 50 meter ud på hvert "ben" i Saksborg på Rute 8. Vejarbejdet finder sted fra torsdag den 17. juni kl. 07.00 til fredag den 18. juni kl. 14.00. Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Mens arbejdet pågår, vil trafikken blive reguleret med mobile lyssignaler gennem rundkørslen. Vejarbejdet kan i periode komme til at påvirke trafikken på strækningen, da afspærringen af kørebanen sker efter behov. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet vil medføre for vejens naboer og trafikanterne. Dårlig vejr kan udsætte arbejdets afslutning Yderligere information om vejarbejder og den generelle trafiksituation kan ses på www.trafikinfo.dk.

Vejdirektoratet inviterer til webinar om lancering af InfraLCA den 24. juni14.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tidligere på året afholdt Vejdirektoratet et webinar, hvor en ny model til klimaanalyser blev præsenteret. Siden da har denne model skiftet navn fra VejLCA til InfraLCA, da den nu skal anvendes bredere til forskelligartede infrastrukturprojekter, herunder også baneprojekter. Siden webinaret har InfraLCA været centrum for flere klimasamarbejder mellem en lang række interessenter, offentlige såvel som private. Gennem disse har InfraLCA fået bred opbakning til at kunne fungere som én fælles model på tværs af projekter og organisationer i Danmark til at opgøre og analysere klimaaftryk. Tiden er nu kommet til at lancere og offentliggøre InfraLCA. Vejdirektoratet inviterer derfor til et webinar, hvor nye tiltag i modellen gennemgås. Det bliver den 24. juni fra kl. 12.30 - 14.30. Herudover vil der på webinaret blive givet indblik i, hvordan InfraLCA kan anvendes og implementeres samt hvordan InfraLCA fremover opdateres og vedligeholdes. Dette webinar vil foregå via Microsoft Teams, hvor der e

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 22 Gørlev Landevej ved rundkørsel12.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra søndag den 13. juni og cirka en uge frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Rute 22 Gørlev Landevej ved rundkørslen mellem Helsingevej og Kirkevangen Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne Konsekvenser for trafikanterne Vejarbejdet udføres i aften- og nattetimerne, og trafikken reguleres med omkørselsruter. Der bliver ikke arbejdet i dagtimerne mellem kl. 05:00-17:00. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor være åbne for normal trafik. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og naboerne. Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold. Information o

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 45 Landevejen ved Holme-Olstrup11.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra den mandag den 14. juni og to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 54 Landvejen ved Holme Olstrup. Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mindre støj asfalt for naboerne, en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne Konsekvenser for trafikanterne Vejarbejdet udføres i aften- og nattetimerne, og trafikken reguleres med signalanlæg. Der bliver ikke arbejdet i dagtimerne mellem kl. 05:30-19:00. Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid. Udenfor arbejdsperioderne vil alle spor være åbne for normal trafik. Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og naboerne. Arbejdet er vejrafhængigt. Det kan derfor ske, at arbejdet må udskydes på grund af vejrforhold. Information om hvo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum