Det Kongelige Teater

Kammerkoncert med Det Kongelige Kapel på Gamle Scene

Del

Det Kongelige Kapel spiller Rameau, Händel og Mozart på Gamle Scene

Det Kongelige Kapels kammerkoncert på Gamle Scene var et tilløbsstykke i sidste sæson. Derfor kan to af Kapellets fire kammerkoncerter i denne sæson opleves i i det historiske teaterrum på Kongens Nytorv.

Det Kongelige Kapels kammermusiksæsonen åbner på Gamle Scene med suiter arrangeret for messingblæsere fra Händels opera Rinaldo og Rameaus opera Dardanus samt Mozarts Blæserkvintet i Es-dur.

Det var almindelig praksis på Rameaus tid at komponere suiter over balletsatser fra operaerne til opførelse ved koncerter, og Rameaus suite til denne koncert er fra hans opera Dardanus fra 1739. I operaens oprindelige version var handlingen så absurd (en indviklet kærlighedshistorie med søuhyrer, tryllekunstnere og drømmesekvenser), at den måtte omskrives i vid udstrækning efter dens premiere, men derefter blev den en stor succes for komponisten.

Koncertens anden suite arrangeret for messingblæsere er fra Händels opera Rinaldo fra 1711, som han skrev på kun to uger med en del genbrug af hans eksisterende materiale. Operaen er en såkaldt korsfareropera og handler om kærlighed og krig under det første korstog.

Mozart uropførte selv sin Kvintet i Es-dur den 1. april 1784 i Burgtheater i Wien. Han var rigtig tilfreds med koncerten og skrev nogle dage senere til sin far, at kvintetten var noget af det bedste, han have skrevet. Mozart havde stillet sig en vanskelig opgave med at komponere for både ​​obo, klarinet, horn, fagot og klaver. Men der er ingen tvivl om, at det lykkedes, og det inspirerede senere Beethoven til at skrive sin opus 16 for de samme instrumenter.

Det Kongelige Kapels kammerkoncerter præsenteres af Kapellets mangeårige solooboist Henrik Goldschmidt.

Kammerkoncert #1 finder sted 4. september kl. 15 på Gamle Scene.
Læs mere om koncerten og hele kammerkoncertrækken HER

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum