Danmarks Underholdningsorkester

KÆRLIGHED TIL TANGOEN - Astor Piazzolla 100 år

Del

En storslået og passioneret fejring af Astor Pizzolla – 100 året for manden der revolutionerede tangoen

KÆRLIGHED TIL TANGOEN – En fejring af Astor Piazzolla 100 år byder på en sensuel aften, der pirrer alle sanserne med orkester, solister, dansere og lys, når argentinske Astor Piazzollas musik er i fokus. Musik, hvor ha flettede både jazz og klassisk ind i kompositionerne og skabte indbegrebet af passion.

Publikum får komponistens livsværk ind under huden, når Danmarks Underholdningsorkester sammen med den uimodståelige argentinske sangerinde Julia Zenko, den sprudlende venezuelanske soloviolinist Alexis Cardenas og den fremragende norske banoneonist Per Arne Glorvigen fortolker hans smukkeste og mest medrivende tangoer.

Den kammermusikalske kontekst giver et helt særligt sammenspil musikerne imellem. For at være tro mod Piazzollas, som ofte er skrevet til en lille besætning, er der til koncerten udvalgt en orkestrering med kun strygere, træblæsere og slagtøj. Således får værkerne de symfoniske klangfarver uden at blive for tunge i udtrykket. 

Musik, dans og scenografi går op i en højere enhed med salen sprudlende af argentinsk gadestemning og en nærværende fortælling om Piazzollas liv fyldt med tango, kærlighed og drama. Kom med på en forunderlig rejse i kærlighedens og musikkens tegn, når vi i storslået stil fejrer tangoens legendariske mester.

 

SPILLEDATOER:

Tirsdag 2. november: Musikhuset Aarhus, Aarhus, 19.30

Torsdag 4. november: Østre Gasværk Teater, København, 19.30

Fredag 5. november: Østre Gasværk Teater, København, 19.30

Lørdag 6. november: Østre Gasværk Teater, København, 15.00

Lørdag 6. november: Østre Gasværk Teater, København, 19.30

Søndag 7. november: Musikkens Hus, Aalborg, 19.00


 

SOLISTER

Alexis Cardenas – solist og koncetmester (Venezuela)
Kærlighed til Tangoen spilles uden dirigent og ledes i stedet af den venezuelanske soloviolinist Alexis Cardenas. Udover at være koncertmester for det parisiske Orchestre National d’Ile de France, er Cardenas også specialist indenfor tangogenren og latinamerikansk musik. Alexis Cardenas medvirker således både som solist og koncertmester for orkestret.

Per Arne Glorvigen – baneonist (Norge)
Bandoneonen var Astor Piazzollas eget instrument, og derfor ville det være utænkeligt ikke at have en bandoneon-solist med til denne hyldestkoncert. Norske Per Arne Glorvigen er en af verdens førende nutidige bandoneon-spillere. Han studerede blandt andet hos Juan José Mosalini i Frankrig og har også været i Buenos Aires og mødt Astor Piazzolla selv. 

Julia Zenko – sangolist (Argentina)
Argenstinske sangsolist Julia Zenko er inviteret til landet for at medvirke. Hun betragtes som en af den argentinske folkemusiks mest ikoniske stemmer og fejrer sit 45-års jubilæum med sang, teater, over 20 plader og et utal af koncerter over hele verden. Julia Zenko har indspillet Maria de Buenos Aires af Astor Piazzolla med Guidon Kremer og har turneret i over 10år med dette værk. 

 

DANSERE

De fire dansere er alle specialister indenfor tango og gør sig bemærket ved deres udtryksfulde fortolkninger. 

Corina De La Rosa er danser, koreograf og en de vigtigste tangoundervisere for de nye generationer verden over. De La Rosa er medlem af Det Argentinske Tango Akademi og har blandt andet været med i det berømte Forever Tango Broadway show Tita de Buenos Aires og Arrabal Amargo. 

Alejandro Andrian er danser, gymnast og performer. Andrian er født i Argentina og velkendt for sin præcise og stærke fortolkning af den argentinsk tango. Andrian har blandt andet været med i Tango Porteño Buenos Aires, Tango Passions internationale turné, Arrabal Amargo og Cirque du Soleil. 

Marcela Troncoso er født og opvokset i Buenos Aires. Hun har danset klassisk, siden hun var 7 år gammel, inden hun blev forelsket i den argentinske tango, som hun har dedikeret sit liv til. Nu bosat i Sverige, er Troncose en de efterspurgte dansere og undervisere, der bidrager dagligt til tangoens udvikling i Nordeuropa. 

Kristian Andersen er en af de danske dansere, der har præget både det lokale og det internationale tangomiljø, mest med sin store personlighed. Han har stor erfaring med dans og teater, og er kendt for at levere skarpe og varierede fortolkninger af musikken.

 

DET KREATIVE HOLD

Iscenesætter og tangokonsulent: Victor Hugo Diaz (25+ års erfaring med undervisning, iscenesættelse, dans, mm.)

Lysdesigner: Sune Verdier (Jesus Christ Superstar, American Idiot, Klokkeren fra Notre Dame mm.)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Danmarks Underholdningsorkester

Danmarks Underholdningsorkester
Danmarks Underholdningsorkester
Gammel Kongevej 11, 4.
1610 København V

OM DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER

Danmarks Underholdningsorkester har eksisteret som landets eneste musikerejede orkester siden 2015. Dets rødder strækker sig mere end 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939. Orkestret har opnået bred international anerkendelse igennem samarbejdet med chefdirigent Adam Fischer og har samtidig bevaret en skarpsleben populærmusikalsk profil. Danmarks Underholdningsorkester binder Danmark sammen med store musikalske oplevelser, insisterer på musikkens sociale relevans og er dybt engageret i talentudvikling, formidling og udvikling af nye koncertformater

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Underholdningsorkester

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Underholdningsorkester

Genrekrydsende koncert med Palle Mikkelborg, Nikolaj Hess, Cæcilie Balling, Hess/AC/Hess Spacelab og Danmarks Underholdningsorkester.21.6.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På Copenhagen Jazz Festival præsenterer Danmarks Underholdningsorkester den eksperimenterende koncert UNIVERSAL MELODIES i Konservatoriets smukke koncertsal. Den 3. juli kl. 20:00 blandes den klassiske partiturmusik med jazzens improvisation. Koncerten byder på et enestående line-up fra begge musikalske verdener med komponist og jazzpianist Nikolaj Hess, violinist Cæcilie Balling, trompetist Palle Mikkelborg og den anmelderroste supertrio Hess/AC/Hess/Spacelab. Billetsalget er gået i gang.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum