Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Kæmpe succes: Corona-ledige vælger sosu-uddannelser

Del

Mange københavnere mistede jobbet under corona-nedlukningen, men i Københavns Kommune greb man muligheden for at rekruttere nye ledige kandidater til ældreplejen, som mangler hænder. I februar og marts blev 37 ledige ansat i oplæringsstillinger inden for social- og sundhedsfagene. Hele 31 af dem har nu fået smag for arbejdet og er optaget på en sosu-uddannelse.

Da coronaen sidste år lagde sig som en tæt tåge over landet med massive nedlukninger til følge, måtte mange københavnere desværre også sige farvel til jobbet. Men for nogle blev det startskuddet til en ny og spændende karriere. Københavns Kommune benyttede situationen til at oprette 37 nye stillinger, hvor interesserede ledige – til hvad der svarer til en voksenelevløn – kunne afprøve jobbet som social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper.

Oplæringstiden er nu forbi, og ordningen har været en kæmpe succes. 31 af de 37, der startede i stillingerne, er nu optaget på en sosu-uddannelse for at forfølge en karriere i en ny branche med jobgaranti.

- Det er svært at få armene ned. Vi har fået en stor gruppe dygtige mennesker gjort interesserede i en branche, som i den grad mangler hænder. Jeg tror, corona-krisen har åbnet manges øjne for, hvor vigtigt et arbejde plejepersonale udfører. Uanset om det er i hjemmeplejen, på plejehjem eller et andet sted. De kommende år kommer vi kun til at mangle flere folk, og derfor er det vigtigt, at vi går nye veje, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Mette Graakjær er gruppeleder i hjemmeplejen i Københavns Kommune og en af dem, som har været med til at rekruttere og ansætte de ledige i oplæringsstillinger.

- Det er mennesker, som virkelig vil det her, fordi de har besluttet at skifte branche. Jeg har haft en grafiker, et postbud og en kunsthistoriker ansat, og de har hver især kunnet bidrage med kompetencer fra deres baggrund. De er inspirerede af corona til at gøre en forskel, de er dedikerede og engagerede og har stor lyst til at lære. Forløbet har været en fornøjelse, og jeg har ansat dem alle tre som weekendvagter, mens de går på deres uddannelse. Jeg håber, de kommer tilbage, når de er færdige, for de bliver rigtig gode, siger Mette Graakjær.

Man skal finde sin hylde

En af de medarbejdere, som igennem seks måneder har fået grundig oplæring i de daglige opgaver med at passe og pleje ældre københavnere, er 52-årige Frank Jensen, som efter omtrent 30 år i restaurationsbranchen har fået smag for et brancheskift:

- For mig var det en rigtig god mulighed at få nogle måneder til at snuse til jobbet for at se, om det var det, jeg ville. Og det er absolut ingen hæmsko at have noget livserfaring med sig. Ældre mennesker har et langt liv bag sig, og der kan jeg nok møde dem mere i øjenhøjde, end en på 18 år kan. Det har været rigtig givende for mig at opleve den positive respons, jeg får fra de borgere, jeg arbejder med. De spørger efter mig, når jeg ikke er der. Og det, der tiltaler mig, er, at man kan komme mange forskellige steder hen inden for dette felt – ikke blot ældreplejen, men også hospitaler eller psykiatrien. Man skal bare finde sin hylde, siger Frank Jensen.

Han er en af de 31 i oplæringsstillinger, som mandag den 16. august begynder på en sosu-uddannelse.

Københavns Kommune er i gang med at afsøge muligheden for at videreføre oplæringsordningen.

Fakta om ordningen:

  • I februar og marts 2021 begyndte 37 ledige i oplæringsstillinger i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning.
  • Under oplæringen får de hvad der svarer til voksenelevløn på ca. 21.600 kroner om måneden. Målet er, at de herefter begynder på uddannelsen til sosu-assistent (SSA) eller -hjælper (SSH).
  • Oplæringsstillingerne afsluttes, så der sikres en naturlig overgang til optagelse på sosu-uddannelsernes grundforløb pr. 16. august 2021.
  • Stillingerne finansieres af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og kobles med seks måneders ansættelse på et af forvaltningens plejehjem eller hjemmeplejeenheder.

Nøgleord

Kontakter

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens pressetelefon

Tlf:23828082

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Enigt udvalg har truffet afgørelse om Intervare20.9.2021 21:05:47 CEST | Pressemeddelelse

Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har besluttet at give Intervare frem til 1. november 2021 til at implementere den model, virksomheden har foreslået, der ifølge Intervare A/S skal skabe rammerne for, at chaufførernes vilkår er i overensstemmelse med Københavns Kommunes arbejdsklausuler. Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har herudover efter anbefaling fra Københavns Kommunes CSR-enhed besluttet at pålægge Intervare A/S bod samt besluttet at tilbageholde månedlige vederlag af 400.000 kr. op til et samlet tilbagehold på 3,2 mio. kr. med henblik på at sikre at Intervare efterbetaler chaufførerne, det beløb som kommunens CSR-enhed vurderer de har krav på. Samtidig forbeholder Sundheds- og Omsorgsudvalget sig ret til at ophæve kontrakten, hvis Intervare ikke fremadrettet loyalt medvirker til at oplyse sagen og retter op på tidligere overtrædelse af arbejdsklausulen, og/eller hvis Intervare ikke implementerer den ændrede forretningsmodel senest pr. 1. november 2021 som lovet. Da der er t

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum