Anima

Kæmpe convenience-kæde siger nej til turbokylling

Del

Stribevis af virksomheder har i år valgt at udfase den udskældte industrikylling Ross 308. Nu slutter convenience-kæden Circle K sig til bevægelsen og melder om flere forbedringer i sigte.

Turbokyllingen er på retræte i den danske café- og convenience-branche. Circle K Danmark, der har 226 butikker landet over, udfaser nu turbokylling og vil give kyllingerne mere plads og naturligt lys. Det vil betyde bedre forhold for flere hundrede tusinde kyllinger. 

”Vi er glade over at kunne fortælle om vores plan for kyllingevelfærd i vores madprodukter. Vi har længe arbejdet med at optimere både kvalitet og velfærd for kyllinger i samarbejde med vores leverandører. Med denne plan er der konkrete skridt for, hvordan vi vil leve op til ECC-standarden inden udgangen af 2022”, siger Director of Market Development Ann Kirstine Havsteen hos Circle K Danmark.

Indfasningen af langsommere voksende kyllinger påbegyndes allerede i løbet af 2020. I løbet af 2021 og 2022 vil kæden give kyllingerne mere plads og naturligt lys. Circle K bliver dermed en del af rækken af kendte kæder, der tilslutter sig den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). 

Cementering af udviklingen
Hurtigtvoksende kyllinger er blevet kritiseret af dyreværnsorganisationer for at have alvorlige velfærdsproblemer som gangbesvær, organsvigt og øget risiko for sygdom. 

I løbet af de sidste seks måneder har flere større danske virksomheder på tværs af brancher iværksat en udfasning af de hurtigtvoksende kyllinger. Kommunikationschef i dyreværnsorganisationen Anima, Thorbjørn Schiønning, ser Circle K’s beslutning som en yderligere cementering af udviklingen.

“Det er efterhånden svært at tvivle på, at turbokyllingen er på tilbagetog i dansk erhvervsliv. Circle K er en væsentlig spiller på landsplan, der med sin beslutning for alvor understreger den positive udvikling for kyllingerne. Det er fantastisk at se, at virksomheder på tværs af brancher i stigende grad bakker op om bedre dyrevelfærd,” siger Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima

Anima arbejder for at forbedre forholdene for kyllingerne ved at indføre den europæiske standard European Chicken Commitment (ECC). Standarden sikrer blandt andet langsommere voksende kyllinger, mere plads og naturligt lys. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum