Kæmpe convenience-kæde siger nej til turbokylling
Stribevis af virksomheder har i år valgt at udfase den udskældte industrikylling Ross 308. Nu slutter convenience-kæden Circle K sig til bevægelsen og melder om flere forbedringer i sigte.

Turbokyllingen er på retræte i den danske café- og convenience-branche. Circle K Danmark, der har 226 butikker landet over, udfaser nu turbokylling og vil give kyllingerne mere plads og naturligt lys. Det vil betyde bedre forhold for flere hundrede tusinde kyllinger.
”Vi er glade over at kunne fortælle om vores plan for kyllingevelfærd i vores madprodukter. Vi har længe arbejdet med at optimere både kvalitet og velfærd for kyllinger i samarbejde med vores leverandører. Med denne plan er der konkrete skridt for, hvordan vi vil leve op til ECC-standarden inden udgangen af 2022”, siger Director of Market Development Ann Kirstine Havsteen hos Circle K Danmark.
Indfasningen af langsommere voksende kyllinger påbegyndes allerede i løbet af 2020. I løbet af 2021 og 2022 vil kæden give kyllingerne mere plads og naturligt lys. Circle K bliver dermed en del af rækken af kendte kæder, der tilslutter sig den anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC).
Cementering af udviklingen
Hurtigtvoksende kyllinger er blevet kritiseret af dyreværnsorganisationer for at have alvorlige velfærdsproblemer som gangbesvær, organsvigt og øget risiko for sygdom.
I løbet af de sidste seks måneder har flere større danske virksomheder på tværs af brancher iværksat en udfasning af de hurtigtvoksende kyllinger. Kommunikationschef i dyreværnsorganisationen Anima, Thorbjørn Schiønning, ser Circle K’s beslutning som en yderligere cementering af udviklingen.
“Det er efterhånden svært at tvivle på, at turbokyllingen er på tilbagetog i dansk erhvervsliv. Circle K er en væsentlig spiller på landsplan, der med sin beslutning for alvor understreger den positive udvikling for kyllingerne. Det er fantastisk at se, at virksomheder på tværs af brancher i stigende grad bakker op om bedre dyrevelfærd,” siger Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima
Anima arbejder for at forbedre forholdene for kyllingerne ved at indføre den europæiske standard European Chicken Commitment (ECC). Standarden sikrer blandt andet langsommere voksende kyllinger, mere plads og naturligt lys.
Nøgleord
Kontakter
Thorbjørn SchiønningKommunikationschef
Tlf:40 87 94 96ts@anima.dkBilleder
Information om Anima
Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.
Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.
Følg pressemeddelelser fra Anima
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Anima
Trods skyhøjt fyrværkerisalg: Dyreværnsforeninger og politikere vil forbyde nytårskrudt for private18.12.2020 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fyrværkeri har store konsekvenser for både miljøet, naturen og dyrene. Alligevel ser det ud til, at salget af fyrværkeri vil være skyhøjt i år. Frie Grønne vil forbyde affyring af fyrværkeri for private, og initiativet bakkes op af flere dyreværnsforeninger.
Forbud mod burhøns kan snart være en realitet26.11.2020 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Skal det være forbudt at producere buræg? Det skal Folketinget tage stilling til i dag, når Enhedslistens beslutningsforslag om en udfasning af produktionen går i 1. behandling. Det er uvist, om der er politisk flertal for forslaget – men syv ud af ti danskere mener, at det ikke er acceptabelt at holde høns i bur.
Lokal redningstjeneste glæder sig over muligt burhøneforbud24.11.2020 09:48:20 CET | Pressemeddelelse
På torsdag den 26. november skal Folketinget tage stilling til, om det fremover skal være forbudt at holde høns i bur. Udsigten til et muligt forbud varmer hjerterne hos redningstjenesten Frie Vinger, som drives af Lina Lind Christensen og hendes mand fra deres hjem i Odense. Over de sidste ni år har Frie Vinger reddet og bortadopteret flere end 1500 burhøner.
En af dyrenes store forkæmpere fylder 20 år23.11.2020 07:28:03 CET | Pressemeddelelse
I 20 år har foreningen Anima kæmpet for at forbedre forholdene for dyr i især pelsindustrien og landbrugssektoren. Et arbejde der ofte har ført til store debatter med nogle af de mest toneangivende brancheforeninger i Danmark, men også store forandringer til gavn for dyrevelfærden.
Anima om aflivninger: Politikerne burde ikke være chokerede10.11.2020 06:00:00 CET | Press release
Optagelser, der viser voldsomme aflivninger af mink, har vakt stor kritik fra både politikere, dyreværnsorganisationer og borgere. Men ifølge dyreværnsorganisationen Anima er aflivning af mink altid forbundet med lidelse, og organisationen opfordrer til en kontrolleret udfasning af minkavl.
Dyrevenner lancerer offensiv kampagne mod Rema 100019.10.2020 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
‘Kom ind i kampen’ lyder det fra dyreværnsforeningen Anima i en ny landsdækkende kampagne, der skal få supermarkedsgiganten Rema 1000 til at udfase den udskældte turbokylling.
Polen stemmer for at forbyde pelsavl18.9.2020 08:47:25 CEST | Pressemeddelelse
I nat vedtog det polske parlament et forbud mod pelsavl. Den nye lov, som vil udfase landets mink- og rævefarme på bare ét år, fik opbakning fra et overbevisende flertal i parlamentet. Dyreværnsorganisationen Anima jubler over forbuddet, der har arbejdet for et polsk pelsforbud i næsten ti år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum