Kirkens Korshær

JYSK sender soveposer til nødstedte mennesker i Horsens

Del

JYSK har for fjerde år i træk doneret soveposer til nødstedte igennem Kirkens Korshærs varmestue i byen. Donationen er del af en samlet donation på mere end 1200 soveposer, der er blevet sendt ud til nødstedte mennesker i hele landet.

På varmestuen er hovedingredienserne fællesskabet omkring et varmt måltid mad, serveret med omsorg, kaffe, samtale og hjælp til kontakten til det offentlige. Og ikke mindst hjælp til at komme igennem vinteren. Donationen fra JYSK er noget, man ser frem til hvert år.

Stigning i antallet af hjemløse

De seneste år har der været en stor stigning i antallet af hjemløse i Horsens, og dermed et øget behov for den omsorg, man kan få i Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade. Derfor falder donationen på et meget tørt sted. 

- Vi er meget glade for soveposedonationen fra JYSK, og at de støtter op om hjemløse år efter år. Ud over at soveposen hjælper vores brugere igennem vinteren, gør den, at vi sparer midler, som vi så kan bruge på fx måltiderne, fortæller leder af Kirkens Korshærs varmestue i Horsens, Kirstine Madsen.

En donation, der giver tilbage

Også hos den lokale JYSK butiksleder er der glæde at spore.

- Jeg synes, det er godt, vi donerer på den her måde. Når man selv har noget at give af, så skal man selvfølgelig gøre det, så jeg er glad for at vi kan hjælpe, og jeg synes godt vi kan være stolte af at hjælpe Kirkens Korshær på den her måde, siger Sophie Hillebrandt Simonsen, butikschef i JYSK Horsens.

Kartofler og ost søges

Der er god mulighed for at tage del i den gode sag, som oplever stor opbakning fra det lokale erhvervsliv i det hele taget. Lige nu har varmestuen et beskedent ønske: En fast donor af kartofler og ost, da det er fødevarer, der bliver spist meget af på varmestuen, hvor man serverer gode solide måltider af traditionelle danske retter. Skulle man som lokal virksomhed eller landmand have mulighed for at hjælpe, må man meget gerne kontakte varmestuen.

FAKTA: Hjemløshed i Danmark

Der findes 6431 hjemløse i Danmark. 77 % er mænd og 23% er kvinder, og 59% af hjemløse er psykisk syge. Cirka 10% af hjemløse er gadesovere. Kilde VIVE, Hjemløshed i Danmark, 2019.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt, Kirkens Korshær:
Kirstine Madsen, leder af varmestuen, Tlf. 75613977

Kontakt, JYSK:
Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director JYSK, tlf. 52 19 97 53

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk

Kirkens Korshær er ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, som arbejder for de mest udsatte mennesker i Danmark, herunder mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug, psykisk sygdom, fattigdom og ensomhed. Det sker blandt andet på over 40 varmestuer og herberger over hele landet. Se mere på: www.kirkenskorshaer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum