Kirkens Korshær

JYSK donerer 1.000 soveposer til hjemløse i Danmark

Del

21 væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer over hele landet kan vinteren igennem dele nye soveposer ud til hjemløse borgere. Soveposer, som JYSK har doneret til Kirkens Korshærs brugere.

For tredje år i træk støtter JYSK op om Kirkens Korshærs arbejde for udsatte mennesker ved at donere varme fornødenheder til organisationens brugere. Udover en donation på 1.000 soveposer har JYSK ligeledes doneret liggeunderlag og håndklæder til Kirkens Korshærs væresteder og varmestuer. En donation, der ifølge JYSK giver rigtig meget mening, da man herigennem kan hjælpe nogle af de mennesker, der har allermest brug for det.

”Som en stor virksomhed har vi et ansvar for at hjælpe nogle af de mest udsatte grupper i samfundet, og derfor er vi glade for at kunne hjælpe i form af donation af soveposer, liggeunderlag og håndklæder. Vi er ikke i tvivl om, at vores samarbejde med Kirkens Korshær gør en forskel for mange hjemløse, som specielt om vinteren har det meget svært,” siger Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director i JYSK.

Behov for varme i de kolde måneder
JYSK’s donation falder på et tørt sted. Kirkens Korshær har gennemgået behovet for hjælp på alle organisationens væresteder og varmestuer. På baggrund af dette har i alt 21 af organisationens væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer modtaget et stort antal soveposer, liggeunderlag og håndklæder.

Chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, er meget taknemmelig for donationen, som bringer varme til dem, der behøver det mest.

Et af Kirkens Korshærs fokusområder er at hjælpe hjemløse mennesker med at få adgang til basale fornødenheder som mad, bad, husly og menneskeligt fællesskab. Dette er donationen fra JYSK med til at sikre. Donationen giver os mulighed for at give hjemløse deres egen varme sovepose, som de kan have med rundt for at holde varmen, og vi har også mulighed for at tilbyde dem en frisk sovepose, når de hviler sig eller overnatter i en natvarmestue. Det er vi meget taknemmelige for”, siger Helle Christiansen.

Det er tredje år i træk, at JYSK har doneret soveposer til Kirkens Korshær. Både virksomheder og privatpersoner kan ligesom JYSK være med til at give de danske hjemløse varmen.

Hvis man er interesseret i en donation, kan man læse nærmere på: www.Kirkenskorshaer.dk/stot

Hjemløshed i Danmark

Der findes mere end 6600 hjemløse i Danmark. 75 % er mænd og 25 procent er kvinder. Ca, 50 % er psykisk syge. Og ca. 10 % af de hjemløse er gadesovere. Kilde VIVE – hjemløshed i Danmark 2017. Se mere på: https://www.vive.dk/da/temaer/hjemloeshed/

Kontakter

Kontakt, JYSK:
Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director JYSK, 52 19 97 53

Kontakt, Kirkens Korshær:
Maja Molberg, kampagneleder Kirkens Korshær, 6138 8061

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk

Om Kirkens Korshær
Kirkens Korshær blev grundlagt i 1912 og består i dag af ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, som driver bl.a. varmestuer, herberger, familiestøttende arbejde og genbrugsbutikker til fordel for de fattigste mennesker i Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum