Turbine Forlaget A/S

Julie Clausen skriver humoristisk om den svære kærlighed

Del

I 2020 udkom romanen Hjerterdame af Julie Clausen. En roman, der har fået mange til at heppe på den lidt forbudte kærlighed mellem gymnasielæreren Emma og 3.g-eren Axel. Nu er Julie Clausen aktuel med den selvstændige fortsættelse "Hjerte rimer på smerte."

Emma havde det hele: et godt job som gymnasielærer på sit gamle gymnasium, en fast kæreste og en lejlighed fuld af IKEA-møbler. Men så skete Axel. Axel, der var helt forkert, men samtidig alt for rigtig. Og Emma blev fyret – og rejste væk for en tid.

Nu er hun vendt hjem fra sin udlandsrejse, men blot for at opdage, at Axel har fået et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Så nu er Emma slået tilbage. Hun sidder på sit gamle børneværelse og plejer et skrantende langdistanceforhold, mens hun ser frem til et møde på jobcenteret. Og ja, så kompliceres det hele yderligere af, at en lækker franskmand triller sin autocamper ind i baghaven …

Julie Clausen debuterede som forfatter i 2010 og har siden skrevet en del bøger til både børn og unge. Med Hjerterdame slog hun fast, at hun mestrer at skrive smilet og grinet frem hos sine læsere, der roser hendes humoristiske tone og sproglige ubesværethed. Og alt dette har hun bygget videre på i Hjerte rimer på smerte, hvor Emma endnu en gang kastes ud på det dybe vand.

Julie Clausen er glad for, at hun kan få folk til at smile og grine, men mellem linjerne får hun også lavet en skarp analyse af vores tid og samfund, der måske ikke altid levner plads til vores fejltrin. Og hvor visdomsord flyder til os i en lind strøm på alt fra tebreve til citatplakater og minder os om, at vi skal gribe dagen, leve i nuet og stole på, at bag skyerne er himlen altid blå.

Julie Clausen har endnu en gang skrevet en sød og sjov kærlighedshistorie om forelskelse, forviklinger og fuckups. Og ikke mindst om, at livet ikke altid går, som man havde forestillet sig det.

Julie Clausen er en af dem, der selv har truffet radikale valg i sit liv. Hun lever i dag som fuldtidsforfatter, selv om det ikke er noget, hun bliver rig af. ”Til gengæld laver jeg noget, jeg brænder for, og jeg har en høj grad af frihed i min hverdag, og det er det vigtigste for mig,” fortæller forfatteren fra sit hjem i det midtjyske. Det er en prioritering for Julie at skrive de historier, der dukker op i hendes hoved. Og lige nu er det historien om Emmas svære kærlighedsliv, der er klar til at møde publikum.

Fakta om bogen:

Titel: Hjerte rimer på smerte
Forfatter: Julie Clausen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740673395
Sidetal: 334
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 27. august 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Filosofisk og smuk billedbog om en bæredygtig fortid og fremtid26.8.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Kleinschmidt har skrevet en smuk og poetisk historie om to søstre i en fjern fortid, inspireret af den amerikanske Ursula Le Guins feministiske essay "Bæreposeteorien" om fiktion, der bl.a. argumenterer for, at der findes en anden og mere bæredygtig måde at fortælle historier på. I stedet for at fortælle spyddets, heltemandens og jægerens historie, fortæller Kleinschmidt samlernes historie.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum