Ukraine House in Denmark

Julekoncert med Shchedryk ungdomskor fra Ukraine

Del
Den 8. december kl. 19.00 inviterer Ukraine House in Danmark til julekoncert med det ældste professionelle ungdomskor fra Ukraine, “Shchedryk”.

Arrangementet er dedikeret til 100-året for den første opførelse af den mest populære julesang i verden, "Shchedryk", også kendt som "Carol of the Bells", baseret på værket af den ukrainske komponist Mykola Leontovych (1877-1921). Det vil også blive fejret af koristerne på scenen i Carnegie Hall i New York den 4. december, og de vil besøge København på vej tilbage til Europa.

  

Shchedryk er et af de mest anerkendte ungdomskor i verden, vinder af adskillige gran prix ved de førende musical- og korfestivaler, hvor den seneste pris var førstepladsen "Outstanding Success" i deres kategori ved XIII Summa Cum Laude International Youth Music festival (Østrig), 2019. Shchedryks repertoire omfatter omkring 1.000 værker fra renæssancen og barokken, klassisk, romantisk og moderne musik og folkesange fra hele verden. Desværre, på grund af Ruslands invasion, har de unge musikere fra koret for nylig øvet under strømafbrydelser i Kyiv, i mørket i det lokale Palace of Arts, med kun lommelygter til at lyse partituret op.

  

Programmet i København vil indeholde både internationale og ukrainske juleklassikere og moderne mesterværker. Blandt dem: "Shchedryk", en traditionel ukrainsk folkesang arr. af Mykola Leontovych, "Somewhere in My Memory" af John Williams fra filmen "Home alone", "Silent Night" af Franz Gruber, "Krokoveye Koleso" af Hanna Havrylets, "Hallelujah" af Valentyn Sylvestrov m.fl.  

  

"Desværre er millioner af ukrainske familier i dag adskilt på grund af den russiske invasion, og vil ikke være i stand til at holde jul sammen. "Shchedryk"-feriekoncerten i København er en mulighed for at støtte ukrainere, mødre og børn i udlandet. Samtidig vil det være med til at forene danskere og ukrainere omkring de vigtigste fælles værdier - familie, hjemmefølelse og traditioner”, siger Nataliia Popovych, formand for Ukraine House in Denmark.

  

"Den russiske invasion har brutalt forstyrret livet for millioner af ukrainere, og under krigens alvorlige omstændigheder er hver dag en eksistentiel kamp for Shchedryk-koret. Vi stræber efter at sejre og bevare en vigtig del af ukrainsk kultur, kor, vores team og kontinuiteten af ​​traditionen inden for Shchedryk. Vi sigter mod at beskytte livet for enhver ung stemme i Kyiv, som nu, under truslen om missilangreb, under daglige blackouts- og mangel på varme ved korets øvesteder. Vi gør også vores bedste for at holde kontakten med dem, der nu er baseret i forskellige lande. Unge længes efter fælles optrædener – de arbejder hårdt og deltager i hverdagens øvelser uanset de livstruende forhold. Invitationen til at besøge København er en mulighed for at fortsætte vores kreativ proces og en mulighed for at bringe smagen af ​​den ukrainske jul og musikalske kultur til det danske publikum, samt takke Danmark for dets velkomst til de ukrainere, der søger midlertidig beskyttelse uden for deres hjemland," kommenterede Shchedryk kors korleder Marianna Sablina.

 

Kom og få en magisk juleoplevelse som du sent vil glemme og støt de ukrainske stemmer gennem kærlighedens musik. Og lad os håbe, at dette bliver den sidste jul, hvor millioner af ukrainske familier vil være adskilt, samt at retfærdighed og fred snart vil blive genoprettet.

 

Hvornår: 8. december kl. 19.00

Hvor: Helligåndskirken, Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 København

  

Billetter: 125 kr. 

https://billetto.dk/e/hristmas-concert-by-shchedryk-choir-from-ukraine-billetter-754421

Indgangen er gratis for børn og fordrevne personer fra Ukraine (Glem ikke dit pas som bevis på ID).

  

Organiseret af Ukraine House in Denmark

Samarbejdspartnere: The Ukrainian Institute, den ukrainske ambassade i Danmark og Det Ukrainsk-Danske Ungdomshus.

  

Sociale medier: 

Facebook – https://www.facebook.com/UkraineHouseinDenmark 

LinkedIn – https://www.linkedin.com/company/ukraine-house-in-denmark/ 

Instagram – Ukraine House in Denmark (@ukraine_house_in_denmark)

  

For mere information kontakt venligst Nataliia Popovych, formand for Ukraine House in Denmark på +45 29 74 47 05. 

Billeder

Download
photo by https://www.sclfestival.org/
photo by https://www.sclfestival.org/
Download
photo by https://www.sclfestival.org/
photo by https://www.sclfestival.org/
Download

Information om Ukraine House in Denmark

Ukraine House in Denmark
Ukraine House in Denmark
Gammel Dok, Strandgade 27B
1401 København

http://ukrainehouse.dk

The Ukraine House in Denmark is a civil society organisation of Ukrainian cultural diplomacy based in Copenhagen. Its mission is to form an enduring positive influence of Ukraine on Ukrainian-Danish cooperation, security, and lasting peace in Europe.

Følg pressemeddelelser fra Ukraine House in Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ukraine House in Denmark

Ukraine House in Denmark invites to the Ukrainian Easter marathon24.3.2023 14:18:57 CET | Press invitation

As Easter holidays approach us, Ukraine House in Denmark invites you to join us for a special two-day marathon of the ultimate Ukrainian Easter experience! From egg decorating workshops to academic talks about the Ukrainian intellectuals who sought to preserve Ukrainian culture while facing repressions, there will be activities for all those keen to learn more. When: 1-2 April, 2023, both days begin at 12:00. The event will take place at Christianshavn, Gammel Dok, Strandgade 27B, 1401 København.

Medieundervisning om krigen: journalister i Europa er stadig i gang med at lære nyt om Ukraine23.3.2023 11:44:20 CET | Pressemeddelelse

Ukraine House in Denmark afholdte en paneldebat "Hvad medierne kan lære fra krigen: ukrainske og danske perspektiver", hvor danske og ukrainske journalister reflekterede over centrale udfordringer og problematikker for mediernes dækning af krigen her over et år efter Ruslands fuldskala-invasion af Ukraine. Diskussionen blev modereret af Nataliia Popovych, formand for Ukraine House in Denmark, medstifter af Ukraine Crisis Media Center og Resilient Ukraine og ekspert i international kommunikation. Nataliia understregede, at den russiske krig i Ukraine ikke startede i 2022, men i 2014. Dengang var det svært at forklare det internationale publikum, hvad der foregik i Ukraine, og overbevise europæerne om, hvor farlig denne situation var for hele kontinentet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum