Frelsens Hær

Julehjælpen er på vej mod ny rekord

Del

Frelsens Hær har modtaget 12.000 ansøgninger om julehjælp og forventer at hjælpe op mod 9000 familier!

Grød på banen - indsamling til Frelsens Hærs julehjælp
Grød på banen - indsamling til Frelsens Hærs julehjælp

Frelsens Hær har modtaget ca. 12000 ansøgninger om julehjælp. Der er tale om en lille stigning i forhold til sidste år, hvor den uddelte julehjælp til 8669 familier satte ny rekord

Frelsens Hær har pr. 1. december modtaget 11.606 ansøgninger om julehjælp online. Dertil kommer så et ukendt antal ansøgninger på papir. Frelsens Hær vurderer derfor, at man har modtaget omkring 12.000 ansøgninger.

Antallet af ansøgninger er ikke steget dramatisk, men med en stigning på 5-10% kan den siges at have stabiliseret sig på et rekordniveau.

Rekordantal familier modtager julehjælp

Frelsens Hær forventer dog, at skulle uddele hjælp til et rekordantal familier. Det forventes, at der skal uddeles julehjælp til mellem 8500 – 9000 familier. De foreløbige meldinger tyder på, at mange af ansøgerne er udfordret af de seneste års stramninger i de offentlige ydelser. Ansøgningerne er endvidere kendetegnet ved, at mange af familierne lever med fysiske og psykiske diagnoser, hvilket betyder, at de i de i fleste tilfælde er langt fra arbejdsmarkedet. Rekorden i julehjælp er tegn på et delt Danmark.

Julehjælpen er vokset markant siden 2000

Hvis man ser på udviklingen i uddelingen af julehjælp hos Frelsens Hær, så er der tale om en markant stigning over årene. En stigning der på mange måder svarer til den generelle stigning i fattigdommen i Danmark.

Udviklingen i julehjælpen ser således ud:
2000              3906 familier
2004              5282 familier
2008              6303 familier
2012              7941 familier
2013              8144 familier
2014              8669 familier

Der er behov for ny rekord i juleindsamlingen, da julehjælpen kommer til at koste ca. 7 mill. kr.

Risengrød og julemusik på Hovedbanegården den 1. december

I takt med at julehjælpen sætter ny rekord, så øges behovet også for indsamlede midler til julehjælpen. Derfor sætter vi fokus på behovet for julehjælp og indbyder i anledning af julemånedens begyndelse til en festlig aften med risengrød og julemusik.

Frelsens Hær omdanner derfor den 1. december Københavns Hovedbanegård til et stort spisested og inviterer alle, der har lyst, på risengrød og julemusik spillet af Frelsens Hærs musikkorps. Arrangementet finder sted mellem klokken 18 og 20 på pladsen under uret.

Ligesom julen er måltidet et af de væsentligste samlende fællesskaber, og håbet er, at folk vil sætte sig, spise sammen og indgå i et fællesskab omkring måltidet. Samtidig ønsker Frelsens Hær at skabe opmærksomhed omkring behovet for julehjælp.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt informations- og forvaltningschef Lars Lydholm på LL@fhmail.dk eller 28149472.

Billeder

Grød på banen - indsamling til Frelsens Hærs julehjælp
Grød på banen - indsamling til Frelsens Hærs julehjælp
Download
Julemusik på Hovedbanen til fordel for Frelsens Hærs julehjælp
Julemusik på Hovedbanen til fordel for Frelsens Hærs julehjælp
Download

Information om Frelsens Hær

Frelsens Hær
Frelsens Hær
Frederiksberg Allé 9
1621 København V

3331 4192http://www.frelsenshaer.dk

Følg pressemeddelelser fra Frelsens Hær

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frelsens Hær