Topdanmark A/S

Julegaver i bilen er tag-selv-bord for tyve 

Del

Alt for mange danskere lader pakkerne fra juleindkøbet ligge synlige på sæderne i bilen. Det er slaraffenland for tyveknægte og betyder flere indbrud i bilerne i december, oplyser Topdanmark.

Lad ikke pakker og tasker ligge på sædet i bilen, når du forlader den. Det frister tyveknægtene.  Foto: Colourbox
Lad ikke pakker og tasker ligge på sædet i bilen, når du forlader den. Det frister tyveknægtene.  Foto: Colourbox

Jagten på julegaverne er for længst skudt i gang. Men desværre har ikke kun butikkerne travlt. Også tyvene slår sig løs i julen, hvor julegaver på bilernes sæder giver flere indbrud i december måned, oplyser forsikringsselskabet Topdanmark.  

”Det er en stor fristelse for indbrudstyvene, når de ser den seneste udgave af en iPad ligge på bagsædet af en bil. Og det kan gå ud over julestemningen, hvis julegaverne ikke kan lægges under træet, fordi tyven smadrede bilruden og tog dem,” siger skadedirektør for Topdanmark Rasmus Ruby Johansen.  

Undgå indbrud i bilen 

Men der er heldigvis en række ting, man kan gøre for at mindske risikoen: 

”Parker bilen, der hvor der er mange mennesker, som kan lægge mærke til mistænkelig opførsel. Skjult gaverne frem for at lade dem ligge fremme på sædet, også selv om man bare lige skal en smuttur i kiosken eller supermarkedet. Placér altid gaverne i bagagerummet,” siger skadesdirektør Rasmus Ruby Johansen skadesdirektør i Topdanmark. 

Lad ikke smykker ligge i bilen  

Hvis bilen er brudt op og gaverne væk, dækker forsikringen kun, hvis bilen var låst, vinduerne lukkede, og der er synlige tegn på indbrud.  Og er det et dyrt ur til kæresten eller ægtefællen, der er blandt de stjålne gaver, så dækker forsikringen ikke altid. 

”Bliver julegaverne stjålet fra bilen, er det indboforsikringen, som dækker. Man skal bare huske, at indboforsikringen ikke dækker guld, sølv, smykker og kontanter. Har man købt den slags gaver, vil jeg klart anbefale, at man ikke lader dem ligge i bilen,” siger Rasmus Ruby Johansen. 

Tænk over, hvad der ligger i bilen 

Topdanmark anbefaler også, at man tjekker sin forsikring, da indboforsikringen typisk indeholder nogle begrænsninger i dækningen for fx computere, iPads, fotoudstyr og mobiltelefoner, såfremt disse medbringes i bilen.

Ved tyveri fra bilen er det typisk en forudsætning for dækning, at der er tegn på voldeligt opbrud af bilen, samt at tingene ikke har ligget synligt fremme.  

”Generelt skal man tænke over, hvad man efterlader i bilen. For selvom julegaver i bilen er et tag-selv-bord for tyvene, så kan det også være arbejdscomputeren eller mobiltelefonen, som frister. Så det bedste råd er ikke at efterlade noget synligt i bilens kabine,” siger Rasmus Ruby Johansen. 

Det går tyven efter i bilen 

Ifølge Topdanmark går tyvene især efter: 

  • Beklædning
  • Møbler og boligartikler
  • Værktøj, instrumenter og lign.
  • Computere, iPads mv.
  • Tasker og kufferter
  • Briller og solbriller
  • Telefoner
  • Personlig pleje
  • Kørekort, ID mv. 
  • Sport og fritid 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Lad ikke pakker og tasker ligge på sædet i bilen, når du forlader den. Det frister tyveknægtene.  Foto: Colourbox
Lad ikke pakker og tasker ligge på sædet i bilen, når du forlader den. Det frister tyveknægtene.  Foto: Colourbox
Download

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

PRESSETELEFON
Uden for den normale åbningstid hverdage 8-16
+45 44 74 44 60


Kommunikations- og pressepolitik:
Målet for Topdanmarks kommunikationspolitik er at udbrede kendskabet til - og vinde forståelse for - koncernens overordnede mål. Vi ønsker at være lettilgængelige, hurtige og effektive med information på forsikringsområdet.

For at kunne give det bedste svar og af hensyn til vores medarbejdere, ser vi gerne at der, så vidt det er muligt, er en svarfrist på minimum to dage. Vores åbenhed begrænses alene af konkurrencehensyn, hensyn til kunder og medarbejdere samt fondsbørsens oplysningspligter.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum