Furesø Kommune

Jobcenter Furesø besætter rekordmange jobordrer

Del

Jobcentret har siden årsskiftet haft rygende travlt med at rekruttere medarbejdere til kommunens virksomheder.

Det går rigtig godt hos Furesøs virksomheder. I hvert fald hvis man måler det via jobcentrets rekrutteringer og den status, som Furesø Kommunes erhvervskontaktudvalg netop har fået på sit senest møde. Jobcentret oplever nemlig en stigende efterspørgsel på hjælp til at besætte ledige stillinger.

Siden januar er over 300 jobordrer allerede blevet besat via jobcentrets ugentlige rekrutteringer hvilket er tæt på at være på samme som niveau som hele 2020. Travlheden betyder, at de sædvanlige ’tirsdags-rekrutteringer,’ hvor virksomheder og potentielle kandidater kan møde hinanden, nu nærmest foregår dagligt.

”Rigtig mange af Furesøs virksomheder er tilbage i bedste form efter nedlukningerne, og det glæder mig virkelig at se, at det kommer Furesøs ledige til gavn. Ledigheden er lav og selv borgere, der har stået rigtigt langt fra arbejdsmarkedet, får nu en chance i virksomhederne. Det er rigtig positivt,” fortæller formanden for Udvalget for beskæftigelse- og erhverv, Hasan Yilmaz (A).

Senest har jobcentret besat en større jobordre på i alt 30 medarbejdere til en lokal virksomhed, og der er flere større rekrutteringer i vente.

I den seneste beskæftigelsesundersøgelse svarede 42 virksomheder, at de skal ansætte og/eller vil høre om jobcentrets rekruttering.

Beskæftigelsesundersøgelsen, som sendes ud til lokale virksomheder en gang i kvartalet, skal gøre jobcentret klogere på virksomhedernes rekrutteringsbehov.

”Drøftelsen i erhvervskontaktudvalget viste, at det kræver noget ekstra af virksomhederne at tage folk ind, der har været meget langt fra arbejdsmarkedet. Men jeg er rigtig glad for, at så mange virksomheder benytter sig af jobcentrets rekrutteringstilbud, for det vidner om, at vi har en fælles forståelse for opgaven mellem kommunen og erhvervslivet, og at jobcentrets tilbud er synlige og relevante for de lokale virksomheder,” siger Mogens Brusgaard, næstformand i erhvervskontaktudvalget og formand for Furesø INDUSTRI.

Den øgede aktivitet viser sig også i ledighedstallet, som er tilbage på niveauet før coronakrisen på 2,5 procent (august 2021).

Fakta om jobcentrets rekruttering

  • Virksomheden sender jobprofilen til Jobcenter Furesø.
  • Jobcentret foretager udsøgning og screening af relevante kandidater.
  • Virksomheden møder kandidaterne til en jobsamtale enten hos jobcentret eller virksomheden selv.
  • Virksomheden udvælger relevant kandidat til jobbet.

Erhvervskontaktudvalget i Furesø består af repræsentanter for en række virksomheder i Furesø, medlemmer af Furesø Byråd, Furesø INDUSTRI og Furesø Erhvervsforening samt relevante medarbejdere i Furesø Kommune.

Kontakter

Hasan Yilmaz (A)

Formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:2145 0704hyi@furesoe.dk

Mogens BrusgaardFormandFuresø INDUSTRI

Tlf:4070 1444

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum