Esbjerg Kommune

Jobcenter Esbjerg er nu klar til 4-dages arbejdsuge

Del

Medarbejderne ved Jobcenter Esbjerg får nu fra 1. november mulighed for selv at vælge, om de vil arbejde fire eller fem dage om ugen. Tilbuddet giver medarbejderne mere selvbestemmelse over, hvordan de fordeler deres egen arbejdstid. Muligheden er en forsøgsordning, som foreløbigt gælder frem til udgangen af 2023.

Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.

Som en forsøgsordning indfører Jobcenter Esbjerg fra 1. november 2020 en 4-dages arbejdsuge for de medarbejdere, der ønsker det. Målet er at øge trivsel og arbejdsmiljø på arbejdspladsen og samtidig forbedre kompetenceudvikling og produktivitet. 86 procent af Jobcentrets medarbejdere har tidligere tilkendegivet, at de gerne vil være med.

Med den nye måde at tilrettelægge arbejdet på er mængden af arbejdstimer den samme, men medarbejderne bestemmer selv, om timerne skal fordeles over fire eller fem dage om ugen.

Borgere og virksomheder kan fortsat blive betjent i Jobcentret fem dage om ugen. På fredage vil der være åbent i Jobcentrets afdelinger i Exnersgade 33 og Energivej 1-5.

Fleksibilitet, motivation og arbejdsglæde

- Nu er vi nået i mål, og vi er sikre på, at medarbejderne vil få glæde af den nye ordning og opleve endnu større fleksibilitet, motivation og arbejdsglæde. Gode arbejdsvilkår, hvor medarbejderne trives, er vigtigt for, at Jobcentret kan rekruttere og fastholde medarbejdere, lyder det samstemmende fra Esbjerg Kommune, Dansk Socialrådgiverforening og HK.

Efter konstruktive forhandlinger mellem Esbjerg Kommune og Dansk Socialrådgiverforening og HK er der nu enighed om, at forsøget med den 4-dages arbejdsuge vil blive evalueret eksternt af den uafhængige statslige institution VIVE – Viden til Velfærd, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

VIVE vil undersøge, hvordan forsøgsordningen med 4-dages arbejdsuge har betydning for medarbejdernes trivsel og motivation og for arbejdspladsen som helhed. Resultaterne af undersøgelsen forventes at være klar i form af en midtvejsevaluering i september 2022 og en slutevaluering i starten af 2024.

Kontakter

Pia Damtoft, jobcenterchef, Esbjerg Kommune, pind@esbjergkommune.dk, tlf. 40 20 89 73

Anne Jørgensen, formand for Dansk Socialrådgiverforening, anj@socialraadgiverne.dk,
tlf. 21 82 37 80

Dorthe Vestergaard, formand for HK Kommunal Sydjylland, Dorthe.Vestergaard@hk.dk,
tlf. 28 35 33 35

Billeder

Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Coronasmitten stiger – det er nu, vi alle skal tænke os om for at holde smitten nede22.10.2020 15:55:46 CESTPressemeddelelse

I de seneste syv dage er 67 borgere i Esbjerg Kommune konstateret smittet med coronavirus. Det er alt for mange. Esbjergs borgmester opfordrer nu alle til at tage situationen alvorligt, holde afstand og tænke sig godt om og overholde restriktionerne, når de ses med andre mennesker. Lad os gøre en fælles indsats for at holde smitten nede, så vi så vidt muligt kan undgå alvorlige konsekvenser i form af flere syge og flere restriktioner, lyder opfordringen fra borgmesteren.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum