Jens-Kristian Lütken (V) ny beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Del

Københavns nye beskæftigelses- og integrationsborgmester har blandt andet fokus på de fordrevne fra Ukraine.

Jens-Kristian Lütken (V) blev torsdag formelt valg af Borgerrepræsentationen som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Lütken er 40 år gammel og har siddet i Borgerrepræsentationen siden 2014 og har derudover blandt andet været valgobservatør ved valg i Moldova og Ukraine. Netop Ukraine og integrationsopgaven bliver den første og største opgave for den nye borgmester.

”Vi står overfor den største flygtningestrøm i Europa siden 2. Verdenskrig. Mange kommer til København, og vi skal sikre, at der bliver taget godt imod dem, og at de mange nytilkomne kommer ud på arbejdsmarkedet. De vil nemlig meget gerne arbejde, og det skal vi sørge for at de kommer til,” siger han.

Lütken afløser Cecilia Lonning-Skovgaard, som valgte at trække sig efter kritik af arbejdsmiljøet i forvaltningen, og arbejdsmiljøet bliver også et centralt fokuspunkt for borgmesteren.

”Vi skal have rettet op på arbejdsmiljøet, og jeg har derfor sat mig det mål, at vores forvaltning skal være det bedste sted at arbejde i Københavns Kommune,” fastslår Jens-Kristian Lütken.

Nøgleord

Kontakter

Pressehenvendelser kan ske til 2452 5115

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum