Jens hentede opbakning fra kunderne til sit plantebaserede slik, inden han gik på markedet

En grundregel for nye produkter på markedet er, at der skal være nogle kunder, der vil købe dem, og nogle investorer, der tror på projektet. Ellers er der ikke så meget forretning i det…
Det ved iværksætteren Jens Hoe efter mange års arbejde i fødevarebranchen. Derfor testede han i foråret sine plantebaserede slikprodukter under brandet Heaply af på kunderne, inden han gik på markedet. Det skete på Coops crowdfunding-platform med hjælp fra EU-projektet Greater Copenhagen Food Startup (GCFS).
Svaret var overvældende, fortæller Jens Hoe:
”Jeg var på 107 pct. efter 10 timer, , og vi endte på 189 pct. finansiering, svarende til 37.000 kr. Jeg fik et fingerpeg om, at der er et marked – over 100 personer støttede mig, og to ud af tre kendte jeg slet ikke.”
I dag står hans nye, danske plantebaserede chokoladeslik i farvestrålende poser på hylderne i Føtex- og Bilka-butikker i hele Danmark.
Jens Hoe fornemmer, at han med sin virksomhed Kopenhagen Konfectionary er ved at få fodfæste på det hastigt voksende marked for vegansk konfekture:
”Jeg er ikke selv veganer, men jeg har set og smagt, at vegansk konfekture kan være fantastisk. Og jeg vil gerne vise, at vegansk konfekture kan være lige så godt som konventionelle produkter.”
Smeltedigel for nye madprodukter
GCFS har i fem år – fra 2017 til 2022 – været et succesrigt samlingspunkt for madiværksættere, der ønsker at udvikle fødevarer og madoplevelser af høj kvalitet. 447 iværksættere har deltaget i projektet, og de er mødt op med en masse nye idéer baseret på de stærke trends, der præger fødevareindustrien.
Projektleder Anne Handlos, Erhvervshus Hovedstaden, siger:
”Det er hos de helt tidlige startups, at vi kan se bølgen af nye supertrends, som først slår igennem senere hos de store spillere på markedet. Gennem de seneste fem år har vi mødt rigtig mange startups med stærke produkter og bud på, hvordan vi skal løse fremtidens sundheds- og bæredygtighedsudfordringer. De arbejder fx med alternative proteinkilder eller har fokus på lokale råvarer og socialt bæredygtig produktion. De er alle drevet af et ønske om at ændre den måde, vi spiser på, og det er det innovationspotentiale, der har gjort, at vi fx har arbejdet meget konkret med de store detailspillere om at få nye iværksætterprodukter på hylderne i supermarkederne.”
I GCFS har alle deltagere været gennem i et indledende forløb, hvor iværksætternes ambitioner, vilje og evner er blevet afklaret. Efter den indledende screening har 80 iværksættervirksomheder gennemført et fem måneder langt intensivt acceleratorforløb med fokus på forretningsudvikling med erfarne forretningsudviklere, brancheeksperter, investorer og adgang til salgsplatform hos private partnere.
En del af tilbuddet var en kontorplads i madinnovationsmiljøet CPH Food Space i Kødbyen, og her fik Jens Hoe for alvor udviklet sin forretningsidé:
”Jeg kom for at blive udviklet og udfordret på min idé, og for hvert møde med en mentor eller en ekspert følte jeg mig lidt skarpere på min plan. I netværket mødte jeg også andre iværksættere, som var samme sted som jeg og havde samme mål, og vi mødes stadig regelmæssigt til kaffe for at sparre og dele netværk.”
Forløbet sluttede med en pitch- og match-making-dag med potentielle samarbejdspartnere og investorer. Efterfølgende fik Jens Hoe kontakt til Salling Group, og mødet førte til, at hans veganske slik i dag er på hylderne i Føtex og Bilka.
Jens Hoe er ikke alene om at lancere nye, plantebaserede produkter. Antallet af nye veganske produkter på det danske marked stiger, primært drevet af plantemælk, konfekture og køderstatning. Men de skal have bedre smag og mere variation, så det bliver nemmere at spise plantebaseret, har den danske fødevareklynge Food & Bio Cluster fastslået.
Og dén pointe er Jens Hoe helt enig i:
”Mit mål er at lave slik, som alle har lyst til at spise, fordi det ser godt ud og smager godt."
FAKTA Plantebaserede fødevarer
Produkt som består 100 pct. af planter. I konfekture betyder det fx, at der ikke er gelatine eller komælk blandt ingredienserne. Kilde: Dansk Vegetarisk Forening
FAKTA Om Greater Copenhagen Food Startup
Projektet Greater Copenhagen Food Startup (GCFS) tilbød fra januar 2017 til marts 2022 fødevareiværksættere i Greater Copenhagen et målrettet vejlednings- og acceleratorprogram, som kombinerede forretningsudvikling med udvikling af højkvalitetsfødevarer og –madoplevelser.
447 deltagere har deltaget i projektet, der blev igangsat i 2017 med ca. 3,5 mio. kr. i støtte fra EU’s Socialfond. I 2019 forlængede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse projektet i to år med ca. 2,3 mio. kr. fra Socialfonden og ca. 1,1 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler.
Læs mere om Greater Copenhagen Food Startup i Erhvervsstyrelsens projektdatabase
Skal din virksomhed også have hjælp til digitalisering eller grøn omstilling? Find aktuelle tilbud på Virksomhedsguiden
FAKTA Om EU’s Socialfond
I perioden 2014-2020 investerede EU's Socialfond, Regionalfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.
Socialfondsprogrammet for 2014-2020 var målrettet iværksætteri, uddannelse og social inklusion for at skabe flere nye virksomheder og en dygtigere arbejdsstyrke. Det er afgørende forudsætninger for øget produktivitet, konkurrenceevne og vækst.
Derfor medfinansierede EU's Socialfond projekter, der skulle:
- Øge iværksætteraktiviteten og sørge for vækstrettet kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder
- Fremme social inklusion – via særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser, indslusningsforløb til arbejdsmarkedet og socialøkonomiske virksomheder
- Styrke erhvervsuddannelserne, erhvervsfaglige uddannelser og videregående uddannelser
Nøgleord
Kontakter
Hvis du vil vide mere om Greater Copenhagen Food Startup og Heaply, kan du kontakte:
Søren Munch, DE Kommunikation, 3529 1775 og SorMun@erst.dk
Billeder

Information om Erhvervsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Trecifret million-boost skal styrke og udvikle fremtidens grønne teknologier1.7.2025 14:06:29 CEST | Pressemeddelelse
Nu får virksomheder, uddannelsesinstitutioner og aktører, der arbejder med grønne teknologier i Syd- og Nordjylland, mulighed for at få boostet udviklingen af deres grønne teknologier. Fonden for Retfærdig Omstilling investerer 250 mio. kr., som kan søges fra i dag og frem til oktober.
Nye investeringer i pyrolyseprojekter skal udvikle og skalere nye grønne produkter og løsninger3.4.2025 09:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Investeringer i grøn teknologi kan føre til innovation og vækst, skabe nye jobmuligheder, og reducere afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Men der er også betydelige omkostninger forbundet med at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, modernisere infrastruktur og implementere nye teknologier, og flere grønne teknologier er fortsat på et stadie, hvor der er teknologisk usikkerhed. Nye pyrolyseprojekter understøtter derfor teknologiudvikling, modning, test og demonstration samt opskalering igennem hele værdikæden.
Øgede investeringer i udvikling, test og forskning skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne på CCUS-området3.4.2025 09:21:37 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder har gode muligheder for at indtage en styrkeposition i et voksende marked for CCUS-teknologier ved at udvikle og levere økonomisk bæredygtige og skalerbare CCUS-løsninger. Investeringer i grøn teknologi og kompetenceudvikling hos fire ambitiøse CCUS-projekter skal bidrage til både kommerciel og bæredygtig vækst.
Ny indsats skal få flere SMV’er ind i grønne leverandørkæder31.1.2025 12:36:18 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder i Syd- og Nordjylland mulighed for at styrke deres forudsætninger for at levere til store virksomheder, der arbejder med teknologier som CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, power-to-X, pyrolyse og cirkulær økonomi. Virksomhederne kan få støtte på mellem en og fem mio. kr. til blandt andet investeringer, køb af rådgivning og indsigt i nye markeder, som kan styrke deres position i værdikæden.
100 mio. kr. til udvikling af Power-to-X i Syd- og Nordjylland9.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling har bevilget 100 mio. kr. til fire projekter i Syd- og Nordjylland. Gennem teknologisk udvikling, investeringer og kompetenceudvikling skal projekterne styrke værdikæderne og øge konkurrencedygtigheden på Power-to-X-området.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum