Folkekirkens Nødhjælp

Jakob Fauerby bliver ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp

Del

Vild med dans-vinder: ”Jeg bør skamme mig, hvis jeg ikke bruger min taletid fornuftigt.”

Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Skuespiller Jakob Fauerby har en mission. Han vil bruge sin nyvundne popularitet til at sætte fokus på verdens fattigste og bliver derfor ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. 

Den 42-årige skuespiller dansede sig ind i manges hjerter, da han i efteråret vandt TV 2’s ’Vild med dans’. Sammen med dansepartneren Silas Holst imponerede han ikke kun de danske tv-seere. De to mænd trak også overskrifter i udlandet.

Efter et hektisk efterår har han lagt danseskoene på hylden, og hverdagen er langsomt ved at vende tilbage. Men den ser ikke helt ud, som den gjorde før tv-programmet. I dag er Jakob Fauerby mere eftertragtet end nogensinde.

”Jeg kunne godt tænke mig at bruge min nye taletid rigtigt. Jeg ved jo ikke, hvor længe den varer, men jeg bør skamme mig, hvis jeg ikke bruger den fornuftigt,” siger Jakob Fauerby.

Har støttet Folkekirkens Nødhjælp i mange år

Han har i mange år støttet Folkekirkens Nødhjælp og besøgte i 2000 Israel og Palæstina, hvor han fik set organisationens arbejde tæt på. Hans daværende kæreste var som lægestuderende tilknyttet et projekt, der sikrede hurtig ambulancehjælp på Vestbredden og Gaza.

”Det var en øjenåbner at møde mennesker i nød på det her tidspunkt i mit liv, hvor jeg var i begyndelsen af 20’erne. Jeg fik lov til at se, hvor langt ganske få penge rækker,” siger Jakob Fauerby, der siden har fulgt organisationen tæt.

”Der er ingen tvivl om, at Folkekirkens Nødhjælp har alt det, jeg abonnerer på; kristne værdier, nødhjælp, en ordentlig organisation med gennemsigtighed, hvor man kan se, hvad pengene går til. Jeg er derfor meget stolt af at være blevet ambassadør.”

Gode værdier til lille Anna

Jakob Fauerby er opvokset i den lille fiskeby Gilleleje på det nordlige Sjælland. I barndomshjemmet var det naturligt at hjælpe andre, der ikke har samme muligheder og livsvilkår. Han blev selv far i efteråret, og det er vigtigt for ham at give de gode værdier videre til sin lille datter Anna.

”Jeg vil gerne lære hende det, som mange gerne vil give videre til deres børn, nemlig; ’vær mod andre, som du gerne vil have, de er mod dig.’ Men egentlig ønsker jeg, at min datter skal være lidt mere for andre, end hun har behov for, at de er for hende. Hvis man hele tiden sætter ind på pluskontoen, så bliver det bedre,” siger Jakob Fauerby, der allerede er trukket i arbejdstøjet i rollen som ambassadør.

Gå for verdens fattigste 8. marts 

Han er blandt andet med til at opfordre danskerne til at samle ind til klimahjælp til verdens fattigste, når Folkekirkens Nødhjælp holder landsindsamling søndag den 8. marts.

”Der er heldigvis kommet en masse fokus på klimaudfordringerne. Men jeg tror stadig, det kan være svært at forstå herhjemme, hvad konsekvenserne er i nogle af de mest udsatte og fattigste lande. Her er konsekvenserne nærmest ubegribelige, og vi bliver nødt til at hjælpe, hvis vi skal undgå, at endnu flere sulter eller bliver drevet på flugt,” siger Jakob Fauerby, der håber, at rigtig mange har lyst til at gå en tur for verdens fattigste den 8. marts.

”Jeg har fundet ud af, at der i gennemsnit bliver samlet 900 kroner ind i hver enkelt indsamlingsbøsse. Det lyder måske ikke af meget. Men det kan rent faktisk betyde, at fem familier får et ordentligt landbrug, der giver mad på bordet i mange år frem. Tænk, hvad en to timers gåtur kan blive til. ”

Gør som Jakob Fauerby og meld dig som indsamler her.

Se video med skuespilleren her, hvor han fortæller om sin motivation for at blive ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. Medier er velkommen til at bruge videoen.

For yderligere information kontakt: Lasse Emil Kristiansen, lekr@dca.dk, telefon: 50604015

Video med Jakob Fauerby om motivationen for at blive ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp.
Videokanal

Nøgleord

Billeder

Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp: Kvart mio. kr. fra Augustinus Fonden til corona-sikring af genbrugsbutikker23.4.2020 14:35:16 CESTPressemeddelelse

Folkekirkens Nødhjælp går i gang med at corona-sikre organisationens genbrugsbutikker, så en gradvis åbning kan finde sted over de næste måneder. Organisationen har modtaget 265.608 kroner til diverse værnemidler af Augustinus Fonden. Dermed kan frivillige og kunder føle sig trygge i genbrugsbutikkerne. Pengene kommer til at gå til sikkerhedsforanstaltninger, som mange danskere allerede kender fra den nye virkelighed i supermarkederne. Fremover vil der med andre ord være håndsprit, engangshandsker, plexiglas foran kassen og ’hold afstand’-linjer, når der handles brugt tøj, møbler, bøger etc. Vigtig donation, der gør genåbning mulig ”Vi er utroligt glade for den flotte donation fra Augustinus Fonden. For Folkekirkens Nødhjælp er det helt afgørende, at en gradvis åbning af vores genbrugsbutikker sker forsvarligt og efter myndighedernes anvisninger. Men der kommer til at gå et stykke tid, før vores 3600 frivillige har alle butikkerne oppe at køre og med normale åbningstider,” siger Birgit

Folkekirkens Nødhjælp: Ny engagementsdirektør hentet i egne rækker17.4.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden 1. november har 50-årige Charlotte Harder fungeret som konstitueret engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. Nu bliver titlen permanent. ”Jeg er rigtig glad for, at Charlotte Harder var den bedste kandidat blandt mange kvalificerede ansøgere. Som medie- og kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp har hun skabt fantastiske resultater, og hun kender organisationen indefra – det er en kæmpe fordel i disse corona-tider, der går hårdt ud over vores engagementsarbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Charlotte Harder kom til Folkekirkens Nødhjælp fra en stilling som ledende redaktør på DRs Deadline i 2018. Først i rollen som mediechef, derefter medie- og kampagnechef og så konstitueret engagementsdirektør – hvor hun altså nu kan slette konstitueret. ”Jeg har allerede fået en forsmag på mit nye job, men jeg glæder mig til at dykke endnu mere ned i, hvordan vi sikrer, at Folkekirkens Nødhjælp fortsat har en stor folkelig opbakning. Det er hele ryg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum