3F

Ja til nyt beskæftigelsessystem – nej tak til nye nedskæringer

Del

I a-kasserne kender vi vores medlemmer, vi kender virksomhederne og vi kender branchen. Derfor er vi naturligvis klar til at hjælpe, hvis vores medlemmer får mulighed for at vælge os som deres primære kontakt i ledighedsforløbet, siger forretningsfører i 3F's a-kasse, Eva Obdrup.

Forretningsfører i 3F’s a-kasse Eva Obdrup udtaler i forbindelse med Venstres forslag om ”En ny og mere fri beskæftigelsesindsats”:

- Vi hilser ambitionerne velkomne om at skabe et nyt beskæftigelsessystem, der bygger på tillid til den enkeltes vilje til at arbejde. Det er jo den virkelighed vi oplever, når vi taler med vores medlemmer. Desværre har der fra politisk hold længe lydt andre toner – også fra Venstre. Hvis Venstre nu vil skifte kurs, er det jo positivt, siger Eva Obdrup.

Når det gælder frit valg for den ledige i forhold til beskæftigelsesindsatsen siger Eva Obdrup:

- I a-kasserne kender vi vores medlemmer, vi kender virksomhederne og vi kender branchen. Derfor er vi naturligvis klar til at hjælpe, hvis vores medlemmer får mulighed for at vælge os som deres primære kontakt i ledighedsforløbet. Derfor er det ærgerligt, når store politiske udspil løber med halve vinde. Når Venstre skriver, at ingen a-kasser har overblik over vores sanktioner, er det forkert. Tallene ligger endda offentligt tilgængeligt for alle a-kasser.

I forhold til nedskæringer i dagpengene siger Eva Obdrup:

- Troværdigheden i Venstres nyfundne tillid til den ledige får dog en ordentlig blodtud, når vi ser, at de lægger op til at sløjfe de netop vedtagne dagpengeforbedringer. Dagpengenes værdi er blevet udhulet i årevis og alene i år bombes dagpengemodtagernes købekraft ni år tilbage på grund af inflationen. Vi afviser derfor fuldstændigt alle ideer om, at dagpengemodtagerne nu igen skal stå for, når der skal frigøres midler til blandt andet skattelettelser. Tvært imod skal vi en helt anden retning og styrke sikkerheden for lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum