Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Iværksætteråret, der gik: Så mange nye virksomheder åbnede dørene for første gang i Region Midtjylland

Del
Midtjylland viste igen i år, at regionen er særdeles entreprenant. På trods af usikre tider, er der alligevel 3.443 nye virksomheder, der har kunnet slå dørene op.
Jacob Christensen Flarup, direktør for Danmarks Eksport- og Investeringsfonds aktiviteter i Region Midtjylland.
Jacob Christensen Flarup, direktør for Danmarks Eksport- og Investeringsfonds aktiviteter i Region Midtjylland.

Krig, inflation og stigende energipriser. Det er nogle af de ting, der har kendetegnet det forgange år. På trods af de usikre tider, er der alligevel stiftet 3.443 nye virksomheder i Region Midtjylland. Det viser en opgørelse fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond. 

Danmarks Eksport- og Investeringsfond er en sammenlægning af Vækstfonden, DGIF og EKF Danmarks Eksportkredit og er statens finansieringsfond, der arbejder for at sikre virksomheders adgang til risikovillig kapital – og de er dykket ned i CVR-registeret. 

Det er, ikke overraskende, et fald i forhold til 2021, hvor der blev stiftet 4.129 nye virksomheder. 

Selvom vi ikke oplever samme fremgang i antallet af nye virksomheder som dansk erhvervslivs rekordår 2021, er der alligevel grund til optimisme, lyder det fra Danmarks Eksport- og Investeringsfonds direktør med ansvar for Region Midtjylland, Jacob Christensen Flarup: 

”Når man stifter virksomheder under de vilkår, som vi ser lige nu med høje energipriser, inflation og usikre forsyningskæder, så starter man sin iværksætterrejse et stejlt sted på læringskurven. Det betyder også, at vi møder nogle meget kvalificerede og grundige iværksættere, og det er et godt tegn,” sigerJacob Christensen Flarup. 

Regionen er stort set tilbage på niveau før rekordåret 2021 og årene før covid-19, som flere brancher kom overraskende positivt igennem. De 3.443 nye virksomheder i 2022 er således nogenlunde som i 2018 og 2019, hvor der blev stiftet 3.459 og 3.608 nye virksomheder.  

Bæredygtige virksomheder vinder frem 

De nystiftede virksomheder findes i et bredt udsnit af brancher, men der er en klar tendens til, at mange fokuserer på bæredygtighed. Ifølge tal fra Danmarks Eksport- og Investeringsfondblev der alene i første halvår af 2022 foretaget flere direkte investeringer i bæredygtige virksomheder, end der gjorde i hele 2021 sammenlagt.  

Og der er stærke, grønne forbilleder at lade sig inspirere af i Midtjylland. En af de virksomheder, der arbejder strategisk med bæredygtighed, er Dansk Affaldsminimering. Den lokale startup har base i Langå, hvor de har specialiseret sig i at sortere og genanvende plastaffald. Her anser man plast som en råvare, og det skaber muligheder.  

”Overalt i regionen ser vi ideer vokse ud af behovet for en bæredygtig løsning på samfundets udfordringer. Der er store muligheder for de virksomheder, som er født grønne, eller som arbejder med at omstille sig til en bæredygtig tilgang, for det efterspørger både forbrugere, politikere og verdenssamfundet som helhed,” siger Jacob Christensen Flarup. 

Århus er højdespringer 

Det er Århus, der tager førstepladsen for flest nystiftede virksomheder – her var der i 2022 1.116 nye virksomheder, der kunne slå dørene op. Dernæst følger Silkeborg med 259 nye virksomheder, og på en tredjeplads kommer Horsens med 247 nystiftede virksomheder. På en fjerdeplads finder vi Randers med 244 nye virksomheder. 

Sådan går det med iværksætteriet i resten af landet 

Det er ikke kun i Århus, Silkeborg, Horsens og Randers, at iværksætterlysten spirer. Dyk ned i Danmarks Eksport- og Investeringsfonds tal og se, hvordan det er gået i det forgangne år i netop din kommune lige her. 

*Data stammer fra CVR-registret og dækker selskabsformerne A/S og ApS. Holdingselskaber er sorteret fra, hvilket er en ændring i metoden i forhold til de forgangne års opgørelser.  

Kontakter

Billeder

Jacob Christensen Flarup, direktør for Danmarks Eksport- og Investeringsfonds aktiviteter i Region Midtjylland.
Jacob Christensen Flarup, direktør for Danmarks Eksport- og Investeringsfonds aktiviteter i Region Midtjylland.
Download

Information om Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Danmarks Eksport- og Investeringsfondhttps://www.eifo.dk/

Danmarks Eksport- og Investeringsfond er skabt ved en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Den fælles fond giver danske virksomheder én fælles indgang til risikovillig statslig finansiering. På den måde kan vi være med til at gøre Danmark rigere og verden grønnere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum