ISS Danmark

ISS med første svanemærkede kantine i Norden

Del

Som den første servicevirksomhed i Norden har ISS opnået at få certificeret en kantine med det grønne miljømærke, Svanemærket, efter kravene til kantiner blev skærpet i foråret

ISS, en af verdens førende servicevirksomheder, har opnået en stor, grøn milepæl i Norge ved at være den første leverandør af facility management services i Norden til at opnå en Svanemærket kantine.

ISS har opnået milepælen hos Nordea i Norge som har fået det grønne miljømærke efter nye og ambitiøse miljøkrav blev skærpet tidligere i år.

”Vi er stolte af at være de første, der opnår at få det ”nye” Svanemærket. For os er det den første af mange, og vi satser på at få yderligere to kantiner svanemærket efter de nye standarder i løbet af sommeren, siger Carl-Fredrik Bjor, administrerende direktør i ISS Norge og for Nordeuropa og fortsætter:

”Dette er en vigtig milepæl og er et resultat af vores målrettede arbejde med bæredygtighed og vores gode samarbejde med både Svanemærket og vores kunde, Nordea. Sammen kan vi være med til at gøre en stor forskel for miljøet.”

De nye og reviderede krav til svanemærkning af kantiner blev opdateret i marts, og for at opnå det grønne miljømærke skal hele 39 obligatoriske krav være opfyldt.

ISS har blandt andet arbejdet med at få CO2-mærket alle retter, serveret en højere andel økologisk mad og drikke, serveret kødfrie retter, kildesorteret mere effektivt og trænet medarbejdere i miljøforebyggende foranstaltninger i kantinen i Nordea for at leve op til de skærpede krav.

”Fødevareproduktion og forbrug spiller en afgørende rolle for de miljø- og klimaudfordringer, vi står over for. Det er inspirerende at arbejde sammen med ISS, som har store ambitioner om at ændre sin driftsmodel i en mere bæredygtig retning og som kan være et forbillede for andre virksomgheder, siger Cathrine Pia Lund, administrerende direktør for Svanemærket i Norge.

”Nordea har store ambitioner inden for bæredygtighed, og ISS understøtter vores arbejde med denne vigtige dagsorden. ISS har investeret meget tid og mange ressourcer i at få svanemærket vores kantine. At vi er den allerførste restaurant i Norden, der kan prale af svanemærkning, er rigtig sjovt, og en fjer i hatten, siger Merethe Dertz McKeighen, leder af Workplace Management i Nordea i Norge.

ISS har tidligere i år lanceret en ambitiøs plan for at være CO2-neutrale i 2040. Det skal blandt andet ske gennem tiltag som at reducere vandforbruget, reducere madspild, reducere kemikalieforbruget og med at elektrificere hele bilparken på 20.000 biler på globalt plan.

Udover at ISS netop har fået svanemærket en kantine i Norge, så fik ISS også tidligere i år svanemærket hele rengøringsforretningen med Svanemærket i Danmark som er en del af den kontinuerlige og dedikerede indsats med at sikre bæredygtige og innovative løsninger i ISS’ serviceleverancer. Dermed kommer ISS i Danmark til at udføre svanemærket rengøring på mere end 750 mio. m2 kontor

Ifølge Miljømærkning Danmark kender 94 procent af danskerne Svanemærket og 6 ud af 10 danskere ser efter Svanemærket, når de vælger varer.

Kontakter

Billeder

Information om ISS Danmark

 

Følg pressemeddelelser fra ISS Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ISS Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum