Ishøj Kommune

Ishøj vinder på regeringens udligningsudspil

Del

Ishøjs borgmester glæder sig over, at Ishøj står til at få 34 mio. kr. ekstra i regeringens udspil til en udligningsreform

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Fredag den 31. januar offentliggjorde regeringen sit bud på, hvor mange penge der skal sendes fra rige til fattige kommuner fra 2021 – det såkaldte udligningssystem, som skal give alle kommuner mulighed for at levere en ordentlig velfærd uanset skatteindtægternes størrelse. I udligningsudspillet står Ishøj til at få 34 mio. kr. ekstra. Regeringen har dog endnu ikke flertal for sit forslag.

Ishøjs borgmester OIe Bjørstorp er forsigtig optimist, da alle detaljer om forslagets beregninger og konsekvenser endnu ikke er lagt frem, og da forhandlingerne i Folketinget først lige er begyndt.

”Det er jo et noget andet billede end i 2018, hvor vi stod til at miste 54 mio. kr. i den daværende VLAK-regerings oplæg til en udligningsreform, som heldigvis aldrig blev til noget. Det fortæller mig, at det denne gang er lykkedes at rette op på nogle af skævhederne i udligningen. Jeg er glad for, at der er blevet lyttet til nogle af vores bekymringer,” siger Ole Bjørstorp.

Ældres helbred skal tælle med

Ishøjs borgmester vil især gerne kvittere for regeringens forslag om at lade de ældres helbred indgå i udligningen via et nyt kriterie for middellevealder:

”Det ser ud til, at regeringens forslag retter op på den skævhed i udligningen, der overkompenserer rige kommuner med mange raske ældre, der lever længe og underkompenserer kommuner som Ishøj med flere syge ældre, der lever færre år end gennemsnittet,” siger Ishøjs borgmester og roser regeringen for at lytte til sundhedsøkonomerne.

”Den nuværende ordning udløser det største tilskud til de ældste borgere over 85. Men yngre ældre kan være lige så dyre, da det sidste leveår er det dyreste for både regioner og kommuner, ligegyldigt hvor længe man lever. Det viser en analyse fra Det Økonomiske Råd. I Ishøj har vi flere ældre, der dør tidligt og som også i en tidlig alder får brug for pleje, fx er de nye hjemmehjælpsmodtagere i Ishøj landets yngste,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Færre penge til integration

Men der er også lidt malurt i bægeret i det nye udligningsudspil, når det gælder penge til integration, mener Ishøjs borgmester.

”Det er bekymrende, at regeringen vil tage næsten en milliard kr. fra integrationsopgaven. Der er ikke andre kommuner i Danmark, der løser en større integrationsopgave end Ishøj. Det gør vi med glæde, men pengene til opgaven skal også være der,” siger Ishøjs borgmester. 41 procent af Ishøjs borgere er indvandrere og efterkommere og heraf er 33 procent fra ikke-vestlige lande.

Udligningsreformen skal senest vedtages før sommerferien, hvis den skal nå at træde i kraft fra 1. januar 2021.

Kontakter

Billeder

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum