Ishøj Kommune

Ishøj Kommune vil give plads til alle på arbejdsmarkedet

Del
Ishøj Kommune har sammen med lokale virksomheder lavet en taskforce, der skal få flere på kanten af arbejdsmarkedet i jobs. Arbejdet skal skabe værdi for både den ledige og virksomheden.

Ishøj Kommune startede sit eget jobcenter for lidt over et år siden. Det har skabt gode resultater, for ledigheden i Ishøj er rekordlav – når vi ser på den med lokale øjne – men sammenligner vi os med landsplan er der stadig rum for forbedring.

Netop derfor har Ishøj Kommune startet Code of Care Ishøj. En tænketank og taskforce, der skal føde ideer og sætte gang i initiativer, som virksomheder og virksomhedsledere fra byen samarbejder sig frem til. En proces der skal gå fra inspiration til strategisk og konkret handling og skabe et endnu tættere samarbejde mellem virksomhederne og jobcenteret.

”Vi skal ikke bare tale om kommunens og virksomheders sociale ansvar der skal handling bag ordene. Vi skal finde idéer og løsningsmuligheder, der er båret frem af erhvervslivets logik og matcher de behov, ressourcer og drømme, som er ude i virksomhederne.” Siger borgmester Merete Amdisen, og bliver bakket op af Kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen.

”Vi har store ambitioner om, at vi skal have alle, der kan, ud på arbejdsmarkedet. Også selv om det ikke nødvendigvis er på fuld tid. Det kan vi ikke gøre alene, men vi tror på, at vi kan komme langt, hvis vi samarbejder på tværs af kommune og erhvervsliv.”

Første gang Code of Care Ishøj mødtes, blev der hurtigt sat ord på en vision, der går ud på at se og fremhæve værdien af at ansætte mennesker med psykisk, fysisk, eller sociale udfordringer i livet.

Med ordlyden Plads til alle, brug for alle, og job til alle er startskuddet gået til at få de 450 ledige borgere, i Ishøj Kommune, som i dag har udfordringer i forhold til arbejdsmarkedet godt på vej til en meningsfuld hverdag i beskæftigelse.

Du kan se mere fra Code of Care Ishøjs første møde i filmen her.

Link: https://youtu.be/rnn41K_KT10

Kontakter

Jørgen Dan Pedersen. Centerchef for Beskæftigelse og Erhverv.
Telefon. 40 24 28 68. Email jdanp@ishoj.dk


Helle Nielsen. Udviklingskonsulent.
Telefon. 25 79 50 35. Email hniel@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum