Ishøj Kommune

Ishøj Kommune strammer op på brugen af kommunens biler

Del

Byrådet i Ishøj har indledt en undersøgelse af borgmesterens brug af tjenestebil. Samtidig bliver reglerne for brugen af kommunale biler strammet op, mens alle bilerne får et tydeligt logo

Ishøj Byråd vil have anklagerne mod borgmester Ole Bjørstorp undersøgt til bunds.

Borgmesteren har været i vælten i de seneste uger, efter Ekstra Bladet anklagede Ole Bjørstorp for at have kørt i tjenestebil i uoverensstemmelse med gældende regler.

På et byrådsmøde tirsdag aften drøftede byrådsmedlemmerne i Ishøj sagen, som de finder alvorlig, og besluttede efterfølgende at iværksætte en tilbundsgående undersøgelse.

Resultatet af undersøgelsen skal danne grundlag for en udtalelse til Ankestyrelsen, som Ishøj Kommune har sendt sagen til for at få klarhed over reglerne for brugen af tjenestebiler.

Tager sagen i egen hånd

Mens byrådet venter på Ankestyrelsens afgørelse, har byrådet besluttet at tage yderligere skridt for at undgå misforståelser om brugen af kommunens biler.

”Ingen er tjent med, at der tilsyneladende er tvivl om, hvordan reglerne for tjenestebiler skal omsættes til praksis. Derfor tager vi nu sagen i egen hånd og strammer op på brugen af kommunens biler, så ingen kan være i tvivl,” siger Kåre Svarre Jakobsen, kommunaldirektør i Ishøj.

Logoer på alle biler

Et af de første skridt vil være at forsyne alle kommunens omkring 80 biler med et logo.

Formålet er at undgå mistillid blandt Ishøj-borgerne og give borgerne mulighed for at kunne se, hvornår kommunens biler bevæger sig rundt på vejene.

”Mange af vores biler har allerede logoer og byvåben, men nu sørger vi at sætte tydelige logoer på samtlige biler. Målet er at skabe gennemsigtighed omkring kommunens biler og sikre, at vores borgere aldrig er i tvivl om, at bilerne bliver brugt korrekt,” siger kommunaldirektøren.

Klare regler skal forebygge misforståelser

Desuden vil kommunens praksis for brug af tjenestebiler få et grundigt eftersyn. Det skal bunde ud i en række tydelige regler for medarbejderne, som skal fjerne alle tvivlsspørgsmål.

”Vi skal sikre, at vi alle ved, hvornår og hvordan vi må bruge kommunens biler. Jeg er overbevist om, at de fleste medarbejdere allerede har den viden, men det er vigtigt, at vi alle er knivskarpe på reglerne,” siger Kåre Svarre Jakobsen og tilføjer, at reglerne skal beskytte medarbejderne mod eventuelle misforståelser, så de ikke uforvarende ender i penible situationer for at bruge kommunens biler uhensigtsmæssigt.

Sagen om borgmesterens brug af tjenestebil blev behandlet som et lukket punkt på det seneste byrådsmøde i Ishøj. Sagsfremstillingen er nu åben og kan ses på Ishøj Kommunes hjemmeside.

Kontakter

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum