Ishøj Kommune

Ishøj Kommune indgår i samarbejde om smitteopsporing

Del

Et nyt samarbejde skal give en stærkere lokal indsats mod covid-19 og sikre, at flere covid-19-smittekæder bliver brudt i Ishøj

Ishøj Kommune går nu sammen med Kommunernes Landsforening (KL) og Styrelsen for Patientsikkerhed (SP) for at bryde flere covid-19-smittekæder i Ishøj.

Formålet med samarbejdet er desuden at holde den engelske mutation af covid-19, som spreder sig i Danmark i øjeblikket, nede.

”En ekstraordinær udfordring kræver en ekstraordinær indsats. Derfor samarbejder vi nu med Styrelsen for Patientsikkerhed for at optimere indsatsen mod covid-19. En kommune kender sine borgere bedst, og det giver rigtig god mening, at vi deltager i smitteopsporing, fordi vi har en tættere kontakt med vores borgere. Desuden kan vi nu i højere grad målrette corona-indsatsen lokalt og skabe synergi mellem vores mange indsatsområder,” siger Rannvá Pállson Joensen, sundhedskoordinator i Ishøj Kommune.

Formålet er at hjælpe og vejlede

Samarbejder betyder helt konkret, at Ishøj Kommune aktivt skal tage kontakt til borgere, som er konstateret smittet med covid-19.

Det gælder dog kun borgere, som Styrelsen for Patientsikkerhed ikke selv kan komme i kontakt med i løbet af de første 24 timer, efter at borgeren har fået konstateret covid-19.

”Selve kontakten vil ske telefonisk eller på skrift, og formålet er at hjælpe og vejlede smittede borgere. Fx kan vi oplyse borgerne om mulighederne for en midlertidig isolationsbolig, hvis de ikke kan isolere sig derhjemme, eller vi kan hjælpe dem med at identificere nære kontakter, som også bør blive testet og isolere sig,” siger Rannvá Pállson Joensen.

”De fleste er glade”

Udover den første kontakt vil medarbejdere fra kommunen også kontakte de smitte efterfølgende for at høre, hvordan det går med isolationen, og om borgeren eventuelt har brug for praktisk hjælp til fx indkøb.

Den foreløbige erfaring i Ishøj er, at borgerne tager godt imod kommunens udstrakte hånd.

”De fleste er glade for at høre, at vi gerne vil hjælpe dem med rådgivning og vejledning i en svær tid. Ikke alle borgere har et stort netværk, så derfor er det vigtigt, at de ved, at vi står klar til at hjælpe dem, så godt som vi kan,” siger sundhedskoordinator Rannvá Pállson Joensen.

Indsatsen med smitteopsporing begyndte den 25, januar og kører alle ugens syv dage. Indsatsen forventes at slutte sidst i juni.

Kontakter

Rannvá Pállson Joensen, sundhedskoordinator i Ishøj Kommune:
ranpj@ishoj.dk / 2478 9184 / 3074 1302

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum