Ishøj Kommune

Ishøj kan gøre flest ledige klar til et hungrende arbejdsmarked

Del

”Danmark skriger på arbejdskraft og netop her har Ishøj Kommune det største potentiale som frikommune på beskæftigelsesområdet. Hvis vi virkelig vil flytte noget, er Ishøj det oplagte valg.”

Sådan lyder det fra Ishøjs borgmester, Merete Amdisen (A), som er blandt de af landets kommuner, der har sendt en ansøgning til regeringen om at få status som frikommune på beskæftigelsesområdet.

Kun fire kommuner får muligheden. Ifølge Merete Amdisen taler meget for, at Ishøj Kommune bliver en af dem.

Vil hjælpe hungrende arbejdsmarked

”Vi er helt klart den kommune med det største potentiale for at gøre ledige klar til et arbejdsmarked, som lige nu hungrer efter arbejdskraft. Vi har helt særlige udfordringer, som vi kan vende til en styrke, hvis vi bliver sat fri til at gøre noget helt nyt i forhold til jobskabelse og uddannelse,” siger Merete Amdisen.

Som frikommune vil Ishøj Kommune blive sat fri for statslig regulering og kan i stedet udfolde sig mere frit i forhold til lokale behov. Fx fjerne regler og bureaukrati, nedbryde vante arbejdsgange, gøre anderledes brug af de offentlige ressourcer og skabe helt nye løsninger skræddersyet til kommunens særlige borgersammensætning.

”Vi er klar til at bane vejen for nytænkning med helt nybygget jobcenter og politiske ambitioner på beskæftigelsesområdet,” slår Merete Amdisen fast.

Nybygget jobcenter klar til øget frihed

Fra januar 2022 hjemtog Ishøj Kommune sit jobcenter fra det forpligtende samarbejde med Vallensbæk Kommune. Derfor er timingen for et frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet perfekt for Ishøj Kommune, fortæller formanden for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Rasmus Ørvad Boné (C).

”Med et helt nybygget jobcenter har vi prioriteret ressourcer til beskæftigelsesområdet. Vores dygtige medarbejdere er optaget af at gøre tingene på nye måder og tænke nyt og anderledes. De opbygger nye interne arbejdsgange og tænker ud af boksen. Derudover har vi samlet erhvervsområdet og beskæftigelsesområdet tæt under samme udvalg og ledelse for at sikre optimalt samspil mellem vores lokale erhvervsliv og jobcenteret,” siger Rasmus Ørvad Boné og tilføjer:

”Vi har et momentum lige nu, hvor en status som frikommune på området vil være kærkomment og give vores passionerede medarbejdere endnu mere vind under vingerne i arbejdet med at gøre flest mulige ledige klar til beskæftigelse.”

Fristen for ansøgningen om at blive frikommune på beskæftigelsesområdet var mandag den 8. august og Ishøj Kommune afventer nu svar.

Kontakter

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum