Ishøj Kommune

Ishøj IF er klar til DBU’s Get2 Fodboldskole

Del

Efter det har ringet ud til sommerferie, ligger fodbolden ikke stille i Ishøj IF. Med DBU’s Get2 Fodboldskole er klubben klar til en uge på grønsværen sammen med børn og unge fra de lokale boligområder

Fotokredit: Anders Kjærbye, DBU/fodboldbilleder.dk
Fotokredit: Anders Kjærbye, DBU/fodboldbilleder.dk

Når DBU Get2 Fodboldskolerne ruller ud i landets udsatte boligområder, kan børn og unge få en spændende og sjov sommeruge sammen med andre fodboldglade kammerater i Ishøj IF.

Kim Herskov, fodboldskoleleder fra klubben, ser frem til Get2 Fodboldskolen, som afholdes for tredje gang i klubben:

”Vi glæder os til at give børnene endnu en god oplevelse på Get2 Fodboldskolen, for det er ikke alle børn, der ellers ville få chancen for at spille fodbold en hel uge i ferien, fx hvis familien ikke har råd. Fællesskabet omkring fodbolden i vores klub skal være for alle børn, også dem, som måske ikke normalt kommer i klubben – og vi håber, at børnene vil og kan fortsætte i klubben efter sommerferien.”

Deltagerrekord i år

Ishøj IF forventer, at 80 børn og unge er med på DBU’s Get2 fodboldskolen i uge 26. Det er ligeså mange som sidste år.

Med 1.452 deltagere på årets 22 DBU Get2 Fodboldskoler i Danmark er der flere børn og unge end nogensinde før, som snører fodboldstøvlerne og bliver en del af fodboldens unikke fællesskab. Det vækker glæde hos Bent Clausen, næstformand i DBU og bestyrelsesmedlem i DIF:

”Fodbolden kan bringe små og store sammen om motion og bevægelse, men den kan i lige så høj grad give fælles oplevelser, bedre trivsel og sammenhold, uanset etnicitet og baggrund. Derfor er det glædeligt, at flere og flere børn og unge fra de udsatte boligområder finder vej til fodboldskolerne, hvor engagerede frivillige står klar til at samle børn og unge i et trygt og givtigt fællesskab,” siger Bent Clausen.

Fodboldskoler inviterer udsatte børn og unge indenfor

I snart tre årtier har DBU afviklet fodboldskoler for flere end 500.000 børn over hele landet. Det er dog ikke alle børn i Danmark, der fx af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for 11. år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.

Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Fodboldskolerne er i høj grad drevet af lokale frivillige trænere og ledere, der gør et stort arbejde med det fokus, at de skal introduceres til det fællesskab og den hverdag som de forhåbentlige bliver en integreret del af, når ferien er ovre.

Målet med DBU Get2 Fodboldskole er at give børnene en uge i sommerferien med masser af oplevelser samt at inkludere og fastholde børnene i dansk foreningsidræt.
DBU Get2 Fodboldskolernes mange frivillige lægger hvert år en uvurderlig indsats på fodboldskolerne, hvilket er grundlaget for skolerne eksistens.

DBU Get2 Fodboldskoler og DIF get2sport er, udover DIF og DBU, støttet af UEFA Foundation for Children, kommunerne, Tryg Fonden og Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Ishøj IF afholder DBU Get2 Fodboldskole i uge 26 fra mandag til fredag kl. 09.00 til 15.00.

Faktaboks: DBU Get2 Fodboldskole

• DBU Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet og Tryg Fonden.

• DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder.

• Get2 fodboldskolerne så dagens lys i 2011.

• I år afholdes skolerne i Ishøj IF, Hundige Boldklub, Boldklubben Union, Nykøbing FC, FC Nakskov, Albertslund IF/Albertslund BS 72, Holbæk B&I, Høje Tåstrup IF, Køge Boldklub, AaB, Viby IF, Hasle B, Munkevængets Fritids- og Idrætsforening, Haderslev FK, Esbjerg IF 92, B 1909, Høje Kolstrup B 81 (Aabenraa), NFS - Nørremarkens forenede Sportsklubber (Vejle), Randers KFUM, ACFC (Gellerup), Houlkær IF, B52 Aalborg

• Der forventes i alt at deltage 1.450 piger og drenge på årets 22 DBU Get2 fodboldskoler.

Faktaboks: Foreningsidræt stiller get2-børnene stærkt

En ny evaluering foretaget af VIVE for DIF get2sport viser, at børn og unge, som er medlem af en DIF get2sport-forening, generelt klarer sig bedre på en række parametre som fx mindre ensomhed, uddannelse etc.

Evalueringen viser eksempelvis, at 90 procent af get2sport-medlemmerne er glade eller har det godt nok mod 78 procent for de ikke-aktive. Desuden mener de, at de har flere venner og mere energi end dem, som ikke er aktive.

Læs hele rapporten https://www.vive.dk/da/udgivelser/boern-og-unge-i-dif-get2sport-foreningerne-16198/

Kontakter

Emil Ballisager, DIF get2sport koordinator: tlf: 21 68 57 19

Billeder

Fotokredit: Anders Kjærbye, DBU/fodboldbilleder.dk
Fotokredit: Anders Kjærbye, DBU/fodboldbilleder.dk
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum