Ishøj Kommune

Ishøj har besøg af mobilt testcenter

Del

I den kommende periode kan borgerne i Ishøj blive testet for Covid-19 i deres egen kommune

Hvis borgerne i Ishøj gerne vil testes for Covid-19, behøver de ikke længere at begive sig til Hvidovre, Ballerup eller København for at benytte sig af et af de nærmeste testcentre.

I de seneste dage har Ishøj Kommune nemlig har haft besøg af et såkaldt mobilt testcenter, som midlertidigt har taget ophold i kommunen for at tilbyde test nær Ishøj-borgernes egne bopæl.

“Vi har en sammensætning af befolkningen, som gør, at vi har mange borgere i risikogruppen for coronasmitte. Desuden viser de seneste tal fra myndighederne, at vi er en af de kommuner, hvor coronasmitten desværre stadig trives. Et mobilt testcenter et rigtig godt værktøj til at få knækket den kurve,” siger Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj.

Spredningen skal bremses

Formålet med det mobile testcenter er at få testet så mange borgere som muligt, så spredningen af smitten kan bremses.

Det kan bl.a. ske ved, at myndighederne finder raske smittebærere og får kortlagt, hvordan smitten bliver spredt.

“Og dermed kan myndighederne få styr på smittekæderne, inden smitten spreder sig yderligere. Jeg opfordrer så mange som muligt til at få foretaget en test,” siger Ole Bjørstorp.

Alle kan få lavet en test

Bag det mobile testcenter i Ishøj står Region Hovedstaden, og testene bliver foretaget af medarbejdere, som er tilknyttet Testcenter Friheden i Hvidovre.

”Set fra vores stol kan et mobilt testcenter være en rigtig god idé, fordi vi kan få testet borgere, som normalt har svært ved at besøge vores faste testcentre. Det kan blandt andet være ældre, som ikke er så mobile,” fortæller overlæge Marlene Mohr, der er leder af Testcenter Friheden.

Hos Marlene Mohr er forventningen, at smittetallet i Ishøj vil stige i de kommende uger, i takt med at flere borgere bliver testet for Covid-19. Bl.a. fordi man kan være smittet med Covid-19 uden af føle sig syg og dermed være rask smittebærer.

”Som borger i Ishøj skal man ikke nødvendigvis gå i panik, hvis smittetallet stiger. Sagen er, at jo flere test man foretager, desto flere smittede vil man finde. Sådan vil situationen være i de fleste kommuner, og man må forvente en vis stigning i antallet af smittede, når man tester flere,” siger overlæge Marlene Mohr.

Børn skal have en henvisning

Alle borgere kan uden tidsbestilling få foretaget en test ved at møde op med deres sundhedskort i hånden. Børneforældre skal dog først kontakte deres læge for at få en henvisning, inden børnene kan testes.

Testcentret vil frem til den 9. juni holde til i Ishøj Kulturcenter på Industriskellet 4 og være åbent kl. 10-16. I de efterfølgende uger vil testcentret skifte lokation i Ishøj for at give flere borgere mulighed for at blive testet. Adresserne vil blive meldt ud på ishoj.dk.

Kontakter

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum