Folkekirkens Nødhjælp

Invitation til pressen: H.K.H. Prinsesse Marie besøger Folkekirkens Nødhjælps aktiviteter i Skive

Del

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp vil H.K.H. Prinsesse Marie besøge organisationens aktiviteter i Skive – herunder et samarbejde med rismøllen i Højslev og Skive Kaserne:

Tirsdag den 30. april klokken 10.00 - 15.30 – detaljeret program efter tilmelding

Prinsessen vil tirsdag den 30. april besøge virksomheden Nordic Food Partners, der producerer økologiske ris til primært nordiske detailkæder. Virksomheden har påbegyndt et stort samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, hvor knækkede ris, der ellers vil blive kasseret under produktionen, bliver solgt i Wefood-butikkerne.

I 2016 slog Folkekirkens Nødhjælp dørene op til den første Wefood–butik i Danmark. Wefood bekæmper madspild, og overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt om i verden. H.K.H. Prinsesse Marie har i flere år engageret sig i kampen mod madspild, og som protektor for Folkekirkens Nødhjælp har Prinsessen ofte sat fokus på Wefood og deltog ligeledes ved åbningen af den første butik på Amagerbrogade i København.

Herefter vil Prinsessen besøge Skive Kaserne. Folkekirkens Nødhjælp har i 12 år uddannet mineryddere fra hele verden på Skive Kaserne. Prinsesse Marie vil nu besøge det helt særlige uddannelsessted, og under besøget vil Prinsessen bl.a. få indblik i, hvilken viden og uddannelse mineryddere har brug for, og der planlægges en demonstration af arbejdet på kasernens øvelsesterræn.

Journalister og fotografer er meget velkomne til at deltage i dele af programmet.

Tilmelding er nødvendigt og skal ske til pressechef i Folkekirkens Nødhjælp, Charlotte Harder, chni@dca.dk, tlf: 50602080 – senest onsdag den 24. april kl. 12.00

NB: Mere detaljeret program tilsendes efter tilmelding. Det er vigtigt, I derefter hurtigst muligt oplyser, hvilke dele af dagens arrangementer, I ønsker at deltage i. Det skyldes, at Folkekirkens Nødhjælp og Skive Kaserne tilbyder en let frokost og sørger for transport rundt på området.

Nøgleord

Kontakter

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Wefood sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning eller overskredet dato for holdbarhed, som ellers ville være blevet smidt ud. Wefood drives af frivillige, og overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps projekter i verdens mest udsatte lande. Den første Wefood-butik åbnede i 2016 på Amagerbrogade i København og blev hurtigt en succes. I dag har Folkekirkens Nødhjælp tre Wefood-butikker og flere er på vej.

Folkekirkens Nødhjælp rydder miner og andet ueksploderet ammunition i Syrien, Irak, Libyen, DR Congo, Libanon, og Sydsudan. Samtidigt underviser vi om farerne ved bomber og miner i Den Centralafrikanske Republik, Mali, Myanmar, Syrien, DR Congo, Libanon, Libyen og Sydsudan. Vi yder derudover hjælp til mineofre i form af udlevering af proteser, psykosocial støtte og jobtræning samt arbejder for at nedbringe væbnet vold/konflikt.

Hver time dør eller lemlæstes et menneske af en landmine eller andre krigsefterladenskaber. 70-80 % af alle ofre er civile, og en stor del er børn. Miner fastholder millioner af mennesker i fattigdom verden over. De forhindrer folk i at dyrke jorden og udnytte landets ressourcer, og de forhindrer børn i at komme i skole. 

H.K.H. Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011 og har i den forbindelse besøgt Cambodja, Etiopien og Myanmar.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp ansætter ny medie- og kampagnechef2.6.2020 15:45:40 CESTPressemeddelelse

50-årige Jeanette Ringkøbing Rothenborg bliver fra 1. august en del af Folkekirkens Nødhjælp som ny medie- og kampagnechef. Hun kommer med solid erfaring, senest fra Red Barnet, hvor hun tidligere har været kommunikationschef, sektionsleder og pressechef. Jeanette Ringkøbing Rothenborg har også arbejdet som selvstændig rådgiver, som kommunikationschef i Center for Familieudvikling og som mangeårig journalist på Dagbladet Politiken. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, glæder sig over den nye ansættelse: ”Jeg er utrolig glad for, at Folkekirkens Nødhjælp kan tiltrække en kapacitet som Jeanette Ringkøbing Rothenborg. Hun besidder lige præcis det gode mix af erfaringer og gåpåmod, som vi har været på udkig efter til at videreudvikle vores medie- og kampagnearbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. COVID19 har for første gang i mere end et årti fået fødevaremanglen blandt verdens fattigste til at stige, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær skærper det

Folkekirkens Nødhjælp: Kvart mio. kr. fra Augustinus Fonden til corona-sikring af genbrugsbutikker23.4.2020 14:35:16 CESTPressemeddelelse

Folkekirkens Nødhjælp går i gang med at corona-sikre organisationens genbrugsbutikker, så en gradvis åbning kan finde sted over de næste måneder. Organisationen har modtaget 265.608 kroner til diverse værnemidler af Augustinus Fonden. Dermed kan frivillige og kunder føle sig trygge i genbrugsbutikkerne. Pengene kommer til at gå til sikkerhedsforanstaltninger, som mange danskere allerede kender fra den nye virkelighed i supermarkederne. Fremover vil der med andre ord være håndsprit, engangshandsker, plexiglas foran kassen og ’hold afstand’-linjer, når der handles brugt tøj, møbler, bøger etc. Vigtig donation, der gør genåbning mulig ”Vi er utroligt glade for den flotte donation fra Augustinus Fonden. For Folkekirkens Nødhjælp er det helt afgørende, at en gradvis åbning af vores genbrugsbutikker sker forsvarligt og efter myndighedernes anvisninger. Men der kommer til at gå et stykke tid, før vores 3600 frivillige har alle butikkerne oppe at køre og med normale åbningstider,” siger Birgit

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum