Djøf

Invitation til medierne: Er Slotsholmen i krise?

Del
Den 3. marts 2023 holder Djøf høring om Dybvad-udvalgets rapport om bedre samspil mellem politikere, embedsværk og medier.

Har embedsværket mistet sit faglige kompas? 

Har Slotsholmen lukket sig om sig selv? 

Eller har politikere og medier fortabt sig i enkeltsager og clickbaits, så befolkningen står tilbage med politik på steroider?  

Hvordan kan vi forbedre samspillet mellem politikere, embedsmænd og medier? 

Disse spørgsmål har Djøfs uafhængige ekspertudvalg for bedre samspil mellem Folketinget, ministre, embedsværk og medier –Dybvad-udvalget – brugt et år på at granske.  

Udvalget fremlægger sine konklusioner og anbefalinger på Djøfs høring den 3. marts 2023 kl. 9.00-13.00 på Christiansborg. 

På høringen vil150 deltagere – politikere, embedsværk, mediefolk og eksperter – stille skarpt på, hvordan samspillet mellem politik, forvaltning og medier kan styrkes, så vi også i fremtiden har et levende folkestyre og et embedsværk i verdensklasse, som befolkningen kan have tillid til. 

Tilmelding kan ske via dette link: Er Slotsholmen i krise  

Foreløbigt program vedhæftes. 

Medier vil modtage udvalgsrapport og pressemeddelelse den 2. marts 2023 kl. 10.00. Materialet er klausuleret til den 3. marts 2023 kl. 9.00. 

Læs mere om Dybvad-udvalgets kommissorium, sammensætning og arbejde hér. 

Spørgsmål til høringen kan rettes til politisk chefrådgiver Jannik Schackpå jsk@djoef.dk eller 22854717. 

Karsten Dybvad står til rådighed for interview på dagen. Koordinering via pressechef i Djøf, Torben Gross, tlf. 21490173, mail tgr@djoef.dk 

Vedhæftede filer

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Klar Djøf-opfordring i nyt udspil: Slip jobindsatsen fri18.5.2023 21:55:28 CEST | Pressemeddelelse

Fjern regler om, at alle nyledige skal have lige mange samtaler. Gør det muligt at lave individuelle forløb for sygemeldte. Væk med unødig dobbeltdokumentation. Mål kommunerne på resultater i stedet for proces. Det er nogle af forslagene i et nyt Djøf-udspil med anbefalinger til, hvordan man kan afbureaukratisere jobindsatsen og skabe en mere fri beskæftigelsesindsats med udgangspunkt i faglighed og tillid. Djøf advarer samtidig på det kraftigste mod regeringens bebudede besparelser på området.

Djøfs Trivselsalliance: Trivselsindsatser skal helt ind i undervisningen og være for alle studerende8.5.2023 07:00:11 CEST | Pressemeddelelse

Hvis uddannelsesinstitutionerne for alvor skal hjælpe de alt for mange studerende, der desværre mistrives, skal trivselsarbejdet ind i undervisningen og de faste studieaktiviteter. Trivselsindsatser skal være for alle studerende – ikke kun for den enkelte eller de, som har det sværest. Sådan lyder anbefalingerne fra Djøfs Trivselsalliance, der også præsenterer seks konkrete eksempler på trivselstiltag, der virker, og som uddannelsesinstitutioner med fordel kan lade sig inspirere af.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum