Intervare afventer afgørelse i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation

Del

Intervare afventer, at politikerne i Københavns Kommune tager stilling til det forslag fra selskabet, der skal sikre, at de to parter kan fortsætte samarbejdet, og samtidig vil Intervare, at domstolene skal afgøre den uenighed, der er bagudrettet. Intervare har igennem 20 år stået for salg og udbringning af dagligvarer til ældre og udsatte i Københavns Kommune.

På et møde i kommunens socialudvalg onsdag aften blev sagen sendt videre til København Kommunes Borgerrepræsentation.

"Vi tilbød i sidste uge at lægge vores distribution i København om, så det i fremtiden bliver nogle større transportvirksomheder, som skal stå for udbringningen af varer. Disse transportvirksomheder vil så have ansatte chauffører, der vil være omfattet af arbejdsklausulen, som kan forestå udbringningen af dagligvarerne til Københavns Kommunes ældre og udsatte. Vores tilbud til Københavns Kommune skal på ingen måder ses som en anerkendelse af Københavns Kommunes synspunkt om, at vi har overtrådt arbejdsklausulen, hvilket vi klart fastholder, at vi ikke har, men mere som udtryk for, at vi gerne vil skabe tryghed for de flere tusinde borgere, vi hjælper med indkøb hver uge," siger Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør i Intervare.

Intervare overholder arbejdsklausulen i Københavns Kommune
Københavns Kommune har en arbejdsklausul, der alene omhandler medarbejdere ansat hos Intervare og medarbejdere ansat hos Intervares underleverandører. Københavns Kommune har efter en meget grundig kontrol af arbejdsforholdene i Intervares varehus, hvor der arbejder over 1400 medarbejdere, konstateret at Intervare levede fuldt ud op til arbejdsklausulen.

"Vi har i mere end 15 år haft overenskomst for alle vores medarbejdere i varehuset. Samtidig har vi gennem mange år haft en arbejdsmiljøorganisation, og i dag er der 8 medarbejdervalgte arbejdsmiljørepræsentanter, der sammen med ledelsen i virksomheden løbende arbejder med at sikre og udvikle det gode arbejdsmiljø," siger Mikkel Pilemand.

Udliciteret i 20 år
Udbringningen af varerne har i alle 20 år - ud fra driftsmæssige og forretningsmæssige betragtninger - været udliciteret til professionelle transportvirksomheder, hvor ejeren af den enkelte transportvirksomhed primært selv har forestået udbringningen. En forretningsmodel, der bruges af mange andre virksomheder i Danmark, herunder formentlig en række andre af Københavns Kommunes andre leverandører.

"Det er meget vigtigt for os, at der er gode forhold for de selvstændige transportfirmaer vi samarbejder med. De transportfirmaer, der forestår udbringningen af varerne til borgerne i Københavns Kommune, har et overskud på ca. 45.000 kr. om måneden efter faste udgifter til varebil, brændstof etc. til at dække betalingen ved en arbejdsuge på ca. 45 timer fra mandag til fredag i dagtimerne. Ejerne af transportvirksomhederne er derfor sikret en god afregning for det stykke arbejde, de udfører - også selvom ejerne ikke er omfattet af arbejdsklausulen i Københavns Kommune," siger Mikkel Pilemand.

Lad domstolene afgøre uenigheden
Uenigheden er opstået efter, at Intervare og Københavns Kommune har samarbejdet i over 20 år. I hele denne periode har Intervare løst opgaven i Københavns Kommune med den samme forretningsmodel.

"Vi vil i den sammenhæng endnu en gang gerne opfordre Københavns Kommune til, at vi får en domstolsafgørelse i forhold til vores uenighed, og vi så fortsætter samarbejdet i det nye setup med chauffører, som rent faktisk er ansat i de enkelte transportvirksomheder. Domstolene er nu en gang det bedste sted at få afklaret juridiske uenigheder i et retssamfund," siger Mikkel Pilemand.

Nøgleord

Kontakter

Information om Nemlig.com

Nemlig.com
Nemlig.com
Banemarksvej 58
2605 Brøndby

https://nemlig.com

Nemlig.com er Danmarks største onlinesupermarked, der hver dag leverer dagligvarer og måltidskasser direkte til døren for tusindvis af danskere. Mere end 4 ud af 5 husstande kan i dag modtage dagligvarer og måltidskasser fra nemlig.com.

Med over 11.500 unikke varenumre og et stort sortiment af økologi tilbyder nemlig.com et bredt udvalg af dagligvarer til hverdagen, og med over 25 unikke gård- og specialbutikker er det også muligt at finde delikatesser fra bl.a. Slagter Lund, Lagkaghuset, A.C. Perch’s Thehandel og mange flere på nemlig.com.

På nemlig.com finder du også dagligvarer til den helt rigtige pris. Hver uge prismatcher nemlig.com mere end 1800 varer med discountsupermarkedernes priser. Det er med til at gøre nemlig.com til Danmarks billigste onlinesupermarked, og nemlig.com har vundet førstepladsen i to pristjek blandt landets onlinesupermarkeder foretaget af henholdsvis Politiken og BT i foråret 2021.

----
Intervare A/S har mere end 20 års erfaring med levering af dagligvarer til visiterede borgere. Vi samarbejder pt. med mere end 40 kommuner landet over og servicerer ca. 8.000 borgere hver uge. Intervare A/S er moderselskab til nemlig.com. 

Følg pressemeddelelser fra Nemlig.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nemlig.com

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum