Udenrigsministeriet

International Ukrainekonference i København: Ukrainske reformer er afgørende for Europas stabilitet

Del

Ukraine står på frontlinjen – både i forsvaret mod Ruslands aggression, men også i kampen om reformer og opgøret med den sovjetiske fortid.

International Ukrainekonference i København: Ukrainske reformer er afgørende for Europas stabilitet

 

Ukraine står på frontlinjen – både i forsvaret mod Ruslands aggression, men også i kampen om reformer og opgøret med den sovjetiske fortid. Danmark og Europa har en strategisk interesse i, at Ukraines reformproces lykkes. Danmarks værtsskab for Ukrainekonferencen kan give ny fremdrift til landets reformproces.

 

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 27. juni sammen med sin ukrainske kollega Pavlo Klimkin vært for en international Ukraine-reformkonference i Eigtveds Pakhus i København. Det sker det på et bagtæppe af konflikten mod Rusland, der nu har varet i over fire år. På trods af konflikten har Ukraine formået at gennemføre større reformfremskridt end på noget andet tidspunkt siden landet fik sin uafhængighed efter Murens fald.

 

Anders Samuelsen siger:

"Reformer er Ukraines bedste modsvar mod Ruslands aggression. Et reformeret Ukraine baseret på europæiske værdier vil vise Rusland, at man ikke vil gå med til sovjet-metoder og undertrykkelse af ukrainernes ønske om en europæisk fremtid. Ruslands ulovlige annektering af Krim og den fortsatte aggression i Østukraine er fuldkomment uacceptable både for Ukraine og for det internationale samfund. Hvis Ukraine fejler i reformprocessen, og det lykkes Rusland igen at fastholde landet i sit jerngreb, så fejler det internationale samfund også. Det kan få konsekvenser for hele Europa.”

Konferencen åbnes af statsminister Lars Løkke Rasmussen og den ukrainske premierminister Volodymyr Groysman. På konferencen vil den ukrainske regering præsentere fremskridt opnået siden den internationale Ukraine-konference i London i 2017.

Anders Samuelsen siger:

”Den ukrainske regering har opnået imponerende resultater siden 2014. For få dage siden vedtog det ukrainske parlament loven om oprettelsen af en uafhængig Anti-Korruptionsdomstol. Det er et vigtigt skridt i kampen mod korruptionen, og vil sikre, at korrupte embedsmænd og politikere kan blive dømt. Men det er også klart, at der stadig er mange udeståender og jeg kan være bekymret over tempoet for reformerne. Det er vigtigt at understrege, at det er den ukrainske regering selv, der skal levere. Reformerne skal ikke ske for vores skyld. De skal ske for ukrainernes skyld. Alle ukrainere har ret til at leve i et retssamfund og til at have politiske ledere, som de kan stole på. Det er det, vi sammen arbejder mod.”

Der ventes deltagelse på konferencen fra over 10 udenrigsministre, fra EU's udenrigsrepræsentant Federica Mogherini, EU’s udvidelseskommissær Johannes Hahn, over 40 delegationer fra EU-, NATO- og G7-lande samt repræsentanter for internationale organisationer. Yderligere deltager repræsentanter fra det ukrainske civilsamfund og privatsektor. Den ukrainske delegation inkluderer 6-8 ministre og ledes af den ukrainske premiereminister, der dagen forinden er på officielt besøg i Danmark.

For yderligere information:

Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61979031

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs på alliancerejse til Paris2.7.2018 06:00pressemeddelelse

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger i dag sin franske kollega statssekretær Jean-Baptiste Lemoyne i Paris. Besøget er et udtryk for styrket dansk-fransk samarbejde om udviklingspolitik og indgår i forberedelserne af præsident Macrons statsbesøg i Danmark i august måned. På dagsordenen er bl.a. migration, situationen på Middelhavet, udvikling og stabilitet i Sahel-regionen.