Udenrigsministeriet

International Ukrainekonference i København: Ukrainske reformer er afgørende for Europas stabilitet

Del

Ukraine står på frontlinjen – både i forsvaret mod Ruslands aggression, men også i kampen om reformer og opgøret med den sovjetiske fortid.

International Ukrainekonference i København: Ukrainske reformer er afgørende for Europas stabilitet

 

Ukraine står på frontlinjen – både i forsvaret mod Ruslands aggression, men også i kampen om reformer og opgøret med den sovjetiske fortid. Danmark og Europa har en strategisk interesse i, at Ukraines reformproces lykkes. Danmarks værtsskab for Ukrainekonferencen kan give ny fremdrift til landets reformproces.

 

Udenrigsminister Anders Samuelsen er den 27. juni sammen med sin ukrainske kollega Pavlo Klimkin vært for en international Ukraine-reformkonference i Eigtveds Pakhus i København. Det sker det på et bagtæppe af konflikten mod Rusland, der nu har varet i over fire år. På trods af konflikten har Ukraine formået at gennemføre større reformfremskridt end på noget andet tidspunkt siden landet fik sin uafhængighed efter Murens fald.

 

Anders Samuelsen siger:

"Reformer er Ukraines bedste modsvar mod Ruslands aggression. Et reformeret Ukraine baseret på europæiske værdier vil vise Rusland, at man ikke vil gå med til sovjet-metoder og undertrykkelse af ukrainernes ønske om en europæisk fremtid. Ruslands ulovlige annektering af Krim og den fortsatte aggression i Østukraine er fuldkomment uacceptable både for Ukraine og for det internationale samfund. Hvis Ukraine fejler i reformprocessen, og det lykkes Rusland igen at fastholde landet i sit jerngreb, så fejler det internationale samfund også. Det kan få konsekvenser for hele Europa.”

Konferencen åbnes af statsminister Lars Løkke Rasmussen og den ukrainske premierminister Volodymyr Groysman. På konferencen vil den ukrainske regering præsentere fremskridt opnået siden den internationale Ukraine-konference i London i 2017.

Anders Samuelsen siger:

”Den ukrainske regering har opnået imponerende resultater siden 2014. For få dage siden vedtog det ukrainske parlament loven om oprettelsen af en uafhængig Anti-Korruptionsdomstol. Det er et vigtigt skridt i kampen mod korruptionen, og vil sikre, at korrupte embedsmænd og politikere kan blive dømt. Men det er også klart, at der stadig er mange udeståender og jeg kan være bekymret over tempoet for reformerne. Det er vigtigt at understrege, at det er den ukrainske regering selv, der skal levere. Reformerne skal ikke ske for vores skyld. De skal ske for ukrainernes skyld. Alle ukrainere har ret til at leve i et retssamfund og til at have politiske ledere, som de kan stole på. Det er det, vi sammen arbejder mod.”

Der ventes deltagelse på konferencen fra over 10 udenrigsministre, fra EU's udenrigsrepræsentant Federica Mogherini, EU’s udvidelseskommissær Johannes Hahn, over 40 delegationer fra EU-, NATO- og G7-lande samt repræsentanter for internationale organisationer. Yderligere deltager repræsentanter fra det ukrainske civilsamfund og privatsektor. Den ukrainske delegation inkluderer 6-8 ministre og ledes af den ukrainske premiereminister, der dagen forinden er på officielt besøg i Danmark.

For yderligere information:

Presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61979031

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Alvorlig kritik af forvaltningen på fiskeriområdet20.9.2018 11:30pressemeddelelse

Kammeradvokaten har undersøgt udvalgte sager på fiskeriområdet på baggrund af en række forhold som Udenrigsministeriet blev opmærksom på i efteråret 2017. Kammeradvokaten finder, at forvaltningen har været meget imødekommende over for erhvervet generelt, og at administrationen har været mangelfuld og fejlbehæftet. Samlet set vurderer Kammeradvokaten, at forvaltningskulturen på området har været meget kritisabel. Undersøgelsen viser ikke tegn på korruption, strafbare forhold eller favorisering af enkelte fiskere. Eva Kjer Hansen vil have området undersøgt yderligere.

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, byder amerikansk hensigtserklæring om forsvarsinvesteringer i Grønland velkommen17.9.2018 16:05pressemeddelelse

Kongeriget Danmark, inklusive Grønland, og USA har en lang fælles historie baseret på venskab og samarbejde. Gennem årene har Kongeriget Danmark, herunder Grønland, bidraget til at beskytte gensidige sikkerhedsinteresser og delt de risici og det ansvar, der er fulgt med. Kongerigets bidrag har været baseret på en gensidig forståelse af, at USA's militære tilstedeværelse i Grønland i størst muligt omfang skal komme Grønland og det grønlandske samfund til gavn.

Vil I med til verdensøkonomisk begivenhed på Bali?17.9.2018 14:52Presseinvitation

Verdensbankens og Den Internationale Valutafond, IMFs årsmøder holdes i år på Bali i Indonesien den 12. – 14. oktober. Her mødes finansministre, centralbankchefer og udviklingsministre og nogle af verdens førende økonomer og repræsentanter for indflydelsesrige internationale organisationer, der har fingeren på pulsen i forhold til tendenser i den globale økonomi samt udviklingsøkonomiske udfordringer og resultater.