Political Festival of Europe

International debat i Mariager tager pulsen på mindretalsbeskyttelse

Del

Under Political Festival of Europe mødes Òscar García Agustín (professor, AAU), Rasmus Andresen (MEP, Greens) og Anke Spoorendonk (Fhv. minister Schleswig/Holstein) i en debat om beskyttelse af mindretal i Europa.

Menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincippet er EUs fundament. De senere år har dog vist, at der i Europa stadig er demokratiske udfordringer, herunder beskyttelse af personer som tilhører et mindretal. Europa står derfor overfor en tid, hvor vigtige værdispørgsmål er på dagsordenen.

Debatten finder sted søndag d. 28. august kl. 13.00-14.00 i Mariager, og er modereret af Mick Scholtka, Uddannelsespolitisk Næstformand hos Danske Studerendes Fællesråd.

Demokrati er et gennemgående tema i Mariager

Political Festival of Europe er bygget op omkring i alt syv temaer, der danner grundlaget for Festivalens indhold i år. Foruden demokrati er temaerne business, klima, kultur, sundhed, teknologi og udenrigspolitik.

”Demokrati og rettigheder er noget, vi aldrig må tage for givet. Vi oplever alt for ofte, at de europæiske værdier er under pres. Det er derfor nødvendigt, at vi har en vedvarende debat om, hvordan vi i Europa lever demokratisk side om side. Jeg ser frem til, at vi til Political Festival of Europe i Mariager løfter de diskussioner sammen,” fremhæver Stine Bosse, Formand for Political Festival of Europe.

Se programmet her, og følg med i Folkemødets udvikling og nyheder på sociale medier og i det månedlige nyhedsbrev.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Political Festival of Europe

Political Festival of Europe
Political Festival of Europe
Torvet 1A
9550 Mariager

+4570605072http://www.pfoe.org

Political Festival of Europe er samlingspunktet for den europæiske debat og finder sted første gang den 25.- 28. august 2022 i Mariager. Her vil publikum opleve en lang række debatter mellem europæiske borgere og beslutningstagere om nogle af de mest presserende spørgsmål. Udover de mange politiske events, vil Festivalen være et sted hvor besøgende kan opleve musik, kultur, mad og drikke fra hele Europa. Vores styrke i Europa ligger i vores mangfoldighed, men vi har brug for et sted, hvor vi kan mødes og diskutere Europas fremtid - det er derfor, vi skaber Political Festival of Europe.

Følg pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Velkommen til Political Festival of Europe25.8.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Så er dagen kommet, hvor vi for første gang kan byde velkommen på Political Festival of Europe 2022, der klokken 11, i formiddag, bliver skudt i gang med åbningstaler fra Udenrigsminister Jeppe Kofod, bestyrelsesformand for Festivalen Stine Bosse, Mariagerfjord Kommunes borgmester Mogens Jespersen, og, ikke mindst, Magrethe Vestager, næstformand i Europa-Kommissionen på video. Velkomsttalerne fra nær og fjern bliver båret trygt igennem af Leif Lønsmann, næstformand for den Danske Helsinki-Komité for menneskerettigheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum