Udenrigsministeriet

International anti-korruptionskonference: Fra ord til handling i kampen mod korruption

Del

Om under to uger løber den 18. udgave af International Anti-Corruption Conference (IACC) af stablen i København. Målet er at styrke det internationale samarbejde om bekæmpelse af korruption med særligt fokus på udviklingslandene. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at realisere FN’s verdensmål.

IACC, som afholdes 22.-24. oktober, fokuserer i år på anti-korruption i relation til udviklingssamarbejdet og FN’s verdensmål under temaet: “Together for Peace, Security, and Development: Now is the Time to Act”, hvor ambitionen er at skubbe arbejdet med anti-korruption videre fra ord til handling.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler:

”Korruption er en væsentlig forhindring for at skabe demokrati og økonomisk udvikling i alle lande, hvilket ikke mindst gør sig gældende i udviklingslandene. Bekæmpelse af korruption er en hovedprioritet i regeringens udviklingspolitiske og humanitære strategi og det skyldes, at vi alt for ofte ser, at korruption rammer de mest sårbare mennesker, som berøves adgang til basale rettigheder og velfærd. Det er derfor nødvendigt at gøre en indsats for at bekæmpe korruption, således at vi kan skabe en bæredygtig udvikling og levere på verdensmålene. Det handler blandt andet om at forhindre, at udviklingsmidlerne havner i de forkerte lommer, og i stedet komme ud til de steder hvor de gør gavn.”

IACC er det største forum i verden, som samler en så bred vifte af aktører omkring den globale anti-korruptionsdagsorden. Korruption er netop et globalt problem og for at komme det til livs kræver det et stærkt internationalt samarbejde. Målet med dette års IACC er at skabe grobund for en bæredygtig udvikling ved at formulere reelle løsninger i bekæmpelsen af korruption. I den forbindelse har udviklingsminister Ulla Tørnæs inviteret omkring 40 ministre, ledere af internationale organisationer og private virksomheder til et højniveau-segment på konferencens første dag, hvor deltagerne forventes at fremlægge nationale og organisatoriske handleplaner med konkrete initiativer til bekæmpelse af korruption.

Konferencen afholdes i Bella Center og arrangeres af Udenrigsministeriet i samarbejde med Transparency International og IACC Council. IACC forventes at samle mere end 1200 deltagere fra over 100 forskellige lande i dialogen om korruptionsbekæmpelse, herunder repræsentanter fra den offentlige sektor, civilsamfundet, internationale organisationer, medierne, forskningsverden og den private sektor.

 

Fakta om IACC

  • Åbning: Konferencen vil blive åbnet med taler fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og udviklingsminister Ulla Tørnæs og andre internationale ledere.
  • Højniveausegment: IACC indeholder i år et højniveausegment, omkring 40 ministre, ledere af internationale organisationer og private virksomheder, samles for at diskutere strategier for det internationale samarbejde mod korruption og præsentere konkrete handleplaner.
  • Events: Der vil der være over 70 events i form af workshops, debatter, filmvisninger og meget andet, som vil berøre forskellige temaer i forbindelse med anti-korruption.
  • Fair Play koncert: Tirsdag d. 23. oktober vil der være Fair Play livekoncert på spillestedet i Vega kl. 19.00. Fair Play er en global bevægelse for musik mod korruption skabt af unge engagerede og nyskabende artister fra hele verden, som tager del i arbejdet mod korruption.
  • Films 4 Transparency: Filmfestivalen Films 4 Transparency fra 20.-25. oktober i Bella Center og Cinemateket viser film, der går bag om korruption, ulighed og uretfærdighed i hele verden.

IACC er en åben konference for alle interesserede. Tilmelding er dog nødvendig. Du kan finde information om tilmelding og presseakkreditering på dette link:

https://iaccseries.org/plan-your-trip/registration/

Du kan læse mere om konferencen og se det fulde program her:

https://iaccseries.org/ 


For yderligere information kontakt

Presserådgiver Natasha Guman, tlf. 61979133

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Højniveau-segment til anti-korruptionskonference skal sætte skub i kampen mod korruption21.10.2018 19:01pressemeddelelse

Som vært for den 18. International Anti-Corruption Conference (IACC) har udviklingsminister Ulla Tørnes samlet 46 ministre fra hele verden, ledere af internationale organisationer og topledere fra private virksomheder til et højniveau-møde i København. Formålet med verdens største anti-korruptionskonference er at styrke det internationale samarbejde på politisk niveau.

Nyt samarbejde mellem Danmark og World Economic Forum: Verden har brug for lederskab for at drive overgangen til en cirkulær økonomi20.10.2018 13:02pressemeddelelse

Klimaændringer, mangel på drikkevand, stigende affaldsmængder og knaphed på naturressourcer er nogle af de største udfordringer i bestræbelserne på at opfylde FN’s verdensmål. Verden skal omstilles til en cirkulær økonomi, hvor vi forbruger mindre, sparer på ressourcerne, genbruger produkter og genanvender affald i produktionen. I takt med den ambition præsenterede Regeringen i september en Strategi for Cirkulær Økonomi med en række konkrete forslag til, hvad vi skal gøre i Danmark.