Udenrigsministeriet

International anti-korruptionskonference: Fra ord til handling i kampen mod korruption

Del

Om under to uger løber den 18. udgave af International Anti-Corruption Conference (IACC) af stablen i København. Målet er at styrke det internationale samarbejde om bekæmpelse af korruption med særligt fokus på udviklingslandene. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at realisere FN’s verdensmål.

IACC, som afholdes 22.-24. oktober, fokuserer i år på anti-korruption i relation til udviklingssamarbejdet og FN’s verdensmål under temaet: “Together for Peace, Security, and Development: Now is the Time to Act”, hvor ambitionen er at skubbe arbejdet med anti-korruption videre fra ord til handling.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler:

”Korruption er en væsentlig forhindring for at skabe demokrati og økonomisk udvikling i alle lande, hvilket ikke mindst gør sig gældende i udviklingslandene. Bekæmpelse af korruption er en hovedprioritet i regeringens udviklingspolitiske og humanitære strategi og det skyldes, at vi alt for ofte ser, at korruption rammer de mest sårbare mennesker, som berøves adgang til basale rettigheder og velfærd. Det er derfor nødvendigt at gøre en indsats for at bekæmpe korruption, således at vi kan skabe en bæredygtig udvikling og levere på verdensmålene. Det handler blandt andet om at forhindre, at udviklingsmidlerne havner i de forkerte lommer, og i stedet komme ud til de steder hvor de gør gavn.”

IACC er det største forum i verden, som samler en så bred vifte af aktører omkring den globale anti-korruptionsdagsorden. Korruption er netop et globalt problem og for at komme det til livs kræver det et stærkt internationalt samarbejde. Målet med dette års IACC er at skabe grobund for en bæredygtig udvikling ved at formulere reelle løsninger i bekæmpelsen af korruption. I den forbindelse har udviklingsminister Ulla Tørnæs inviteret omkring 40 ministre, ledere af internationale organisationer og private virksomheder til et højniveau-segment på konferencens første dag, hvor deltagerne forventes at fremlægge nationale og organisatoriske handleplaner med konkrete initiativer til bekæmpelse af korruption.

Konferencen afholdes i Bella Center og arrangeres af Udenrigsministeriet i samarbejde med Transparency International og IACC Council. IACC forventes at samle mere end 1200 deltagere fra over 100 forskellige lande i dialogen om korruptionsbekæmpelse, herunder repræsentanter fra den offentlige sektor, civilsamfundet, internationale organisationer, medierne, forskningsverden og den private sektor.

 

Fakta om IACC

  • Åbning: Konferencen vil blive åbnet med taler fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og udviklingsminister Ulla Tørnæs og andre internationale ledere.
  • Højniveausegment: IACC indeholder i år et højniveausegment, omkring 40 ministre, ledere af internationale organisationer og private virksomheder, samles for at diskutere strategier for det internationale samarbejde mod korruption og præsentere konkrete handleplaner.
  • Events: Der vil der være over 70 events i form af workshops, debatter, filmvisninger og meget andet, som vil berøre forskellige temaer i forbindelse med anti-korruption.
  • Fair Play koncert: Tirsdag d. 23. oktober vil der være Fair Play livekoncert på spillestedet i Vega kl. 19.00. Fair Play er en global bevægelse for musik mod korruption skabt af unge engagerede og nyskabende artister fra hele verden, som tager del i arbejdet mod korruption.
  • Films 4 Transparency: Filmfestivalen Films 4 Transparency fra 20.-25. oktober i Bella Center og Cinemateket viser film, der går bag om korruption, ulighed og uretfærdighed i hele verden.

IACC er en åben konference for alle interesserede. Tilmelding er dog nødvendig. Du kan finde information om tilmelding og presseakkreditering på dette link:

https://iaccseries.org/plan-your-trip/registration/

Du kan læse mere om konferencen og se det fulde program her:

https://iaccseries.org/ 


For yderligere information kontakt

Presserådgiver Natasha Guman, tlf. 61979133

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red