Fonden for Entreprenørskab

Intelligent cocktailparaply, bambustrusser og realtids bødeberegner blandt opfindelserne til DM i iværksætteri

Del

173 elever fra hele landet dyster onsdag på innovative idéer og muligheden for at sparke iværksætterdrømmen i gang, når de mødes til DM i Industriens Hus, hvor erhvervsministeren byder velkommen. Se om en skole i dit område er med.

Når dommerne onsdag skal vurdere hvilke ungdomsuddannelseselever, der har fået årets bedste idé og lavet den bedste businesscase, skal de gabe stort. Ideerne spænder vidt fra bambustrusser, der kan måle ubalancer i underlivet og cocktailparaplyer, der kan afsløre stoffer i drinken til en bødeberegner på instrumentbrættet, der kan fortælle hvad din aktuelle fart potentielt koster i bøde og klip i kørekortet.

Hvert elevhold har øvet en pitch ned til mindste detalje, og på baggrund af den og en masse interviews vil dommerne sidst på aftenen kåre årets danmarksmester.

Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag konkurrencen i Company Programme, og direktør Christian Vintergaard glæder sig til årets finale.

- Det er altid spændende at se hvilke innovative idéer, eleverne kommer med på baggrund af den undervisning, de har fået i løbet af skoleåret. Vores fremtid bygger på dem, så det er vigtigt, at de hele tiden tør forandre og udfordre, så de kan komme ud og gøre en forskel. Med Company Programme hjælper vi dem med at kaste sig ud i det, siger han.

Vinderen af Company Programme 2022 får - foruden mesterskabstitlen og en eftertragtet billet til europamesterskaberne i Tallinn i juli - 25.000 kroner, som kan bruges til at give iværksætterdrømmen et solidt vindpust.

Minister byder velkommen i Industriens Hus
Finalisterne har kvalificeret sig via regionale topplaceringer og er topmotiverede, når de onsdag indtager Industriens Hus. Rådgivningsdirektør i Dansk Industri Kinga Szabo Christensen glæder sig over at have fuldt hus igen efter flere år med onlinekonkurrencer.

- Det bliver fantastisk at overvære de unge, spirende iværksætteres løsninger. Jeg er glad for, at vi i Dansk Industri kan bakke op om DM i entreprenørskab, så flere unge får opbygget kompetencerne og modet til at springe ud som iværksættere. Danmark har brug for, at flere ser det som en oplagt mulighed, siger hun.

Erhvervsminister Simon Kollerup vil sammen med Fondens ambassadør og tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers byde elever og undervisere velkomne.

Der bliver dystet i følgende fire kategorier: ”Science & Technology”, ”Society & Globalization”, ”Business & Service” og ”Trade & Skills”.

Følgende ungdomsuddannelser deltager:

IBC Fredericia
Glasir, Torshavn, Færøerne
Rybners Gymnasier, Esbjerg
Aarhus Business College
UddannelsesCenter Ringkjøbing-Skjern
Køge Handelsskole
Campus Vejle
Aalborg Handelsskole
Herningsholm Gymnasium, Herning
Tietgen Handelsgymnasium, Odense
ZBC Næstved
Det blå Gymnasium, Haderslev
Svendborg Erhvervsgymnasium
Center for Erhvervsrettede Uddannelser, Nykøbing Falster
Odense Tekniske Gymnasium
FGU Bornholm
ZBC Slagelse
NEXT, Ballerup Business Campus
EUC Nordvest, Thisted
IBC Kolding
Roskilde Handelsskole
NEXT Sukkertoppen Gymnasium, København
IBC International Business College, Aabenraa
EUC Sjælland, Næstved
Niels Brock, København

Programmet ser således ud:

9.00 - 9.30: Velkomst og åbning ved erhvervsminister Simon Kollerup og ambassadør Tommy Ahlers

09.30 - 11.45: Scenepræsentationer af projekter

12.15 - 14.25: Dommerinterviews ved standene

22.00 – 22.45: Kåring af vindere

Medier er meget velkomne under konkurrencen, men da det kræver registrering at komme ind i Industriens Hus, er det nødvendigt at melde sin ankomst til presse og kommunikationskonsulent Christine Brasch Bækholm på christine@ffefonden.dk

Nøgleord

Kontakter

Presse- og kommunikationskonsulent Christine Brasch Bækholm, christine@ffefonden.dk, tlf. 30229262

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

OM COMPANY PROGRAMME OG DM I ENTREPRENØRSKAB  

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på Fonden for Entreprenørskabs undervisningsforløb Company Programme, hvor elevteams fra landets ungdomsuddannelser lærer at omsætte idéer i praksis og bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter. De bedste og mest innovative elevvirksomheder kvalificerer sig via regionale mesterskaber til Danmarksmesterskabet. Fonden for Entreprenørskab står bag Company Programme og DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Industri, Nordea og Bloomberg.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum