FORCE Technology

”Intelligent” 3D-printet bro med dansk teknologi indvies i Amsterdam

Del

FORCE Technology har været med til at designe og installere det sensornetværk, der skal levere input til digital tvilling af ny 3D-printet bro i Holland. Det vil give ingeniører og forskere mulighed for i realtid at følge med i, hvad fx belastning, vibrationer og vejr betyder for broens tilstand.

Red Light District i Amsterdam er fyldt med broer, men snart får bydelen en ny, som skiller sig markant ud fra de andre. Broen er 3D-printet og udstyret med et stort sensornetværk, som samler informationer om bl.a. belastning, rotation, vibrationer, forskydninger, luftkvalitet og temperaturer.

De mange data vil blive brugt som input til en 'digital tvilling' af broen - en levende computermodel, der afspejler den fysiske bro - som giver ingeniører og forskere mulighed for at følge med i broens sundhed og overvåge, hvordan den ændres i løbet af dens levetid. Data vil også give mulighed for at "lære" broen at forstå, hvad der sker på den, hvor mange mennesker der krydser den, og hvor hurtigt.

Det er den hollandske startup-virksomhed MX3D, der har 3D-printet broen, og danske FORCE Technology har været med til at designe og installere sensornetværket:
”Det er et spændende projekt at være involveret i – både fordi konstruktionen af broen er unik, og fordi broen samtidig er et levende laboratorium for forskere og ingeniører”, siger Eric Putnam, der er afdelingsleder i FORCE Technology.

Fremtidens intelligente storbyer
”Det er ikke bare en bro, der står og passer sig selv, som så mange andre broer. Vores sensornetværk er med til at gøre den ”intelligent”, så den kan fortolke sit miljø og de påvirkninger, den udsættes for. Det vil give værdifuld indsigt i, hvordan vi kan forbedre 3D-printede metalliske strukturer og gøre fremtidens storbyer mere teknologisk sikre, effektive og datadrevne”, siger han.

Det er bl.a. forskere fra Alan Turing Institute, Storbritanniens nationale institut for datavidenskab og kunstig intelligens, der skal analysere data.

Fakta om broen
Materiale: Rustfrit stål
Længde: 12.2 meter
Bredde: 6.3 meter
Højde: 2.1 meter
Placering: Oudezijds Achterburgwal i Red Light District i Amsterdam

Kontakter

Information om FORCE Technology

FORCE Technology
FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby

43 25 00 00https://forcetechnology.com/

FORCE Technology er en teknologisk rådgivnings- og servicevirksomhed, der arbejder for at skabe positiv teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig og sikker.

Vi har siden 1940 hjulpet virksomheder gennem store teknologiske transformationer: Fra nitter til svejsning. Fra olieeventyr til vindmøller. Fra analogt til digitalt. Og vi er fortsat med til at definere den teknologiske fremtid.

Med mere end 1.100 medarbejdere fordelt på over 30 kontorer i 6 lande er vi førende, når det gælder specialistrådgivning, test, inspektion og kurser. Og som et af de store GTS-institutter i Danmark er vi en vigtig del af rygraden i det danske innovationssystem.

Følg pressemeddelelser fra FORCE Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FORCE Technology

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum