TEKNIQ Arbejdsgiverne

Installationsbranchen oplever den højeste ledighed siden 2012

Del

Coronakrisen har sendt arbejdsløshedstallene hurtigt i vejret for installationsbranchen. 4,2 procent er nu meldt ledige i elbranchen, hvilket ikke er set siden 2012.

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Installationsbranchen er på få måneder gået fra rekordhøj beskæftigelse til hastigt stigende ledighed på grund af coronakrisen. Nye tal fra a-kasserne viser, at ledigheden i elbranchen ved udgangen af maj var steget til 4,2 procent. Man skal helt tilbage til juli 2012 for at finde et tilsvarende ledighedsniveau for branchen. For vvs’erne er der tale om en stigning til niveauet fra begyndelsen af 2015 med en bruttoledighed på 6,2 procent.

”Tallene beskriver vel at mærke kun dem, der har meldt sig ledige i a-kassen. Hvis man ikke er med i en a-kasse eller en gul a-kasse for eksempel, så tæller man ikke med i statistikken, så det reelle tal kan meget vel være højere,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Brug for støtte til nye ordrer

Tallene står i skærende kontrast til situationen for et år siden, hvor ledigheden i el- og vvs-branchen lå på henholdsvis 1,3 procent og 3,2 procent. Installationsbranchen har dog ikke været så hårdt ramt af coronakrisen som mange andre branchen, men til gengæld ligger branchen sidst i byggeriets fødekæde, så der er grund til at tage udviklingen alvorligt, lyder det fra cheføkonomen.

”Alt tyder på, at beskæftigelsen fortsat vil røre på sig. Lønkompensationsordningerne slutter med udgangen af august, og derfor er det afgørende, at installationsvirksomhederne til den tid har ordrer nok i pipelinen,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Hun mener, det gælder om at understøtte erhvervslivet med forskellige initiativer, der skal sætte skub i investeringerne, som man blandt andet har set det med udbetalingen af de indefrosne feriepenge og den helt nye klimaaftale, der medfører øgede investeringer i bl.a. både varmepumper og ladestandere.

Ved udgangen af maj var der 867 ledige ud af 20.574 ledige i El-fagets a-kasse. I byggefagenes a-kasse var der 416 ledige ud af 6.760 medlemmer.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at den samlede lønmodtagerbeskæftigelse er banket tilbage på 2017-niveau som følge af krisen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download
Ledigheden i installationsbranchen.
Ledigheden i installationsbranchen.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ingen elbiler uden ladestandere7.9.2020 14:17:32 CESTPressemeddelelse

TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender Elbilkommissionens forslag til nye afgiftsregler, som spiller bolden over på regeringens banehalvdel, så regeringen nu skal trække i arbejdstøjet og udstikke en retning for en større udbredelse af elbiler. Men samtidig understreger brancheorganisationen behovet for at sætte fart på etableringen af ladestandere i Danmark, hvis danskerne skal overbevises om fornuften i at udskifte deres benzin- og dieselslugere med grønnere alternativer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum