Udenrigsministeriet

Innovative start-ups skal på banen og indfri FN’s verdensmål

Del

Danske start-ups og iværksættervirksomheder har meget at byde på, og de kompetencer skal nu bringes i spil til at indfri FN’s verdensmål og Paris-aftalen.

Danske start-ups og iværksættervirksomheder har meget at byde på, og de kompetencer skal nu bringes i spil til at indfri FN’s verdensmål og Paris-aftalen. Det vil ske igennem Danida Innovation & Business Explorer, hvor virksomhederne kan søge støtte til at afprøve innovative løsninger, der er med til at skabe udvikling.
 
Udviklingsminister Rasmus Prehn - ”Start-ups tør tænke nyt og skabe innovative løsninger inden for alt fra solceller til blockchain-teknologi. Vi har brug for, at de kommer på banen og er med til at nytænke den måde, vi arbejder med bæredygtig udvikling på. Derfor giver vi nu en håndsrækning gennem Danida Innovation & Business Explorer, så vi sammen kan indfri verdensmålene.”
 
Han tilføjer - ”Vi har i lang tid støttet de mere etablerede virksomheder, og det skal vi selvfølgelig blive ved med. Nu vil vi udvide programmet og også støtte iværksættere, så de kan være med til at fremme grøn udvikling uden for Danmarks grænser.”
 
Danida Innovation & Business Explorer erstatter det tidligere Danida Business Explorer. Der er i alt afsat 15 mio. kr. i 2020. Som noget nyt kan starts-ups nu søge tilskud på andre præmisser og med mindre projekter.
 
Baggrund
 
Danida Innovation & Business Explorer (DIBE) vil fremadrettet yde tilskud til danske virksomheder i forbindelse med undersøgelse af en konkret forretningsmulighed i en række udviklingslande. Det maksimale tilskud er 50% af de samlede faktiske omkostninger med et maksimum på 500.000 kr.
 
Danida Innovation & Business Explorer kan benyttes i lande som af Verdensbanken kategoriseres som henholdsvis lavindkomst eller lavere middelindkomst lande, og hvor der er en dansk repræsentation. Danske virksomheder kan også søge tilskud til at undersøge mulighederne for at tilbyde danske løsninger i humanitære situationer i samarbejde med humanitære organisationer. Dette gælder i en række lande, hvor Danmark er engageret i humanitært arbejde.

Kontakter

For yderligere presse
Presserådgiver Laura Sørensen Topp, 61 97 92 41

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod: Danske frivillige i hele verden mobiliseres til hjælp for strandede landsmænd21.3.2020 12:00:00 CETPressemeddelelse

Kofod: Danske frivillige i hele verden mobiliseres til hjælp for strandede landsmænd Mens land for land lukker ned for mulighederne for at komme retur til Danmark, iværksætter Udenrigsministeriet nu et nyt og utraditionelt initiativ rettet mod strandede danskere. Kampen for at stoppe spredningen af coronavirus/covid-19 har skabt en helt ekstraordinær situation for danske rejsende verden over. Dag for dag indfører forskellige lande nye tiltag for at mindske smitten. Det betyder, at fly, busser og tog står stille. Risikoen for, at danskere strander langt fra hjemlandet, stiger. Derfor har Udenrigsministeriet taget initiativ til at mobilisere frivillige kræfter i hele verden, der har mod på at yde helt lavpraktisk hjælp til eksempelvis midlertidig indkvartering, gode råd og lignende, hvor udfordringerne for de rejsende er størst, og hvor en lille indsats kan gøre en stor forskel. Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler: ”Situationen er meget vanskelig. Vi hører om flere, der risikerer at bli