Gjensidige Forsikring

Ingen læring fra coronatiden: Mange danskere går stadig syge på arbejde

Del

Selv om de sidste to år har været præget af formaninger om, at man skal blive hjemme, hvis man føler sig syg og sløj, så har andelen af danskere, der går syge på arbejde stort set ikke ændret sig siden 2019. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Fire ud af seks svarede i 2019, at de var gået på arbejde med sygdom, og selv om man skulle tro, at to lange år med nedlukninger og restriktioner kunne ændre det, så er tallet stort set identisk i 2022.  

Og det er et problem, for især smitsomme sygdomme som fx influenza får for tiden lov til at sprede sig i samfundet: 

”Jeg havde håbet, at vi havde lært, at man skal blive hjemme, når man er syg, men vores undersøgelse understreger desværre, at mange glemmer, at vi skal vise hensyn til hinanden, ved at blive hjemme med sygdom. For tiden har influenzaen blandt andet et godt tag i danskerne, og det er både en meget smitsom sygdom, men den kan også give alvorlige sygdomsforløb. Vi skal stadig passe på de sårbare, og når samfundet ser normalt ud igen, stiller det endnu større krav til, at vi tænker på fællesskabet,” lyder det fra Louise Brix, fagchef for Sundhed i Gjensidige. 

Især unge går oftere syge på arbejdet 

Undersøgelsen viser også, at det især er i aldersgruppen 18 til 29 år, at mange går på arbejde, selv om de er syge. Her er det nemlig hver anden, der svarer, at de gør det, til sammenligning er det tal blot hver tredje for de 50 til 59-årige. 

”At det især er de unge, der tager på arbejde selv om de burde være blevet hjemme, kan være et udtryk for flere ting. Vi ved, at rigtig mange unge mennesker føler sig presset af præstationssamfundet, af forventningerne der stilles til dem og meget af det, de tror, de skal leve op til. Jeg er bange for, at det kan føre til, at mange tager afsted, selvom de egentlig ikke burde,” siger Louise Brix og kommer med en opfordring til ledere og virksomheder: 

”Når mange unge har svært ved at vurdere, hvornår de skal blive hjemme med sygdom, så stiller det også nogle krav til at ledere og virksomheder tager ansvar, og sørger for, at der er plads til, at medarbejderne kan melde sig syge, når de har behov for det. Især hvis det er medarbejdere, der i forvejen føler sig presset til at præstere,” siger Louise Brix. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i marts 2022 blandt 1027 repræsentativt udvalgte danskere.

Hvor ofte - inden for de seneste to år - har du haft behov for at melde dig syg men ikke gjort det f.eks. på grund af stort arbejdspres, stress eller andre lignende årsager? 

Flere gangeårligt 

14% 

Ca. en gang årligt 

6% 

Mere sjældent, men det er sket 

12% 

Aldrig 

58% 

Ved ikke/ønsker ikke at svare 

11% 

Har dit syn på at gå syg på arbejdet ændret sig i løbet af corona-pandemien, siden marts 2020? 

 

Ja, jeg går ikke længere syg på arbejde 

30% 

Ja, men jeg går stadig syg på arbejde 

8% 

Nej 

51% 

Ved ikke/Ønsker ikke at svare 

11% 

 Data fra undersøgelsen i 2019

Hvor ofte inden for de seneste 2-3 år har du haft behov for at melde dig syg men ikke gjort det f.eks. på grund af stort arbejdspres, stress eller andre lignende årsager? 

Flere gange i løbet af året 

14% 

Ca. en gang omåret 

7% 

Meget sjældent, men det er sket 

18% 

Aldrig 

51% 

Ved ikke/Ønsker ikke at svare 

10% 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum