Dagrofa ApS

Inflationsaftale holder hånden under dagligvarebutikker i landdistrikter

Del
Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har indgået en politisk aftale, der blandt andet skal sikre, at de mindre dagligvarebutikker i landdistrikterne kommer godt videre efter en periode med markant stigende energipriser og høj inflation. Aftalen om inflationshjælp vækker glæde hos fødevarekoncernen Dagrofa, som har flere hundrede dagligvarebutikker udenfor de største byer.

På et pressemøde fredag præsenterede regeringen og en række partier i Folketinget, at der er landet en politisk aftale om inflationshjælp til borgere og virksomheder, der har mærket konsekvenserne af energipriserne og inflationen, som har præget og fortsat præger samfundet.

I aftalen afsættes konkret 75 mio. kr. til butikker i de mindre byer, hvor halvdelen går til et direkte tilskud til butikkerne på op til 50.000 kr. Den anden halvdel målrettes grøn omstillingsstøtte, der skal hjælpe virksomhederne med at foretage investeringer i energiforbedrende tiltag.

Hos Dagrofa – der repræsenterer købmandskæderne Let-Køb, Min Købmand, SPAR og MENY – roses aftalen for dens målrettede bidrag til de mest berørte købmænd.

- Den økonomiske håndsrækning, der nu kommer til dagligvarebutikkerne i landdistrikterne, er i den grad nødvendig og værdsat. Det er de mindste butikker i de mindste byer, som i forvejen har et afgrænset kundegrundlag og derfor har været særlig udfordret, der hjælpes. Det glæder mig meget, siger koncernchef i Dagrofa Tomas Pietrangeli og fortsætter:

- Jeg vil derfor gerne kvittere for den politiske aftale og for at regeringen og Folketingets partier har lyttet til de mange lokale købmænd, der har oplevet, at det har været svært at få budgetterne til at hænge sammen pga. voldsomme prisstigninger på energi og en høj inflation. De og deres lokalsamfund kommer med aftalen tryggere igennem usikre tider.

En dagligvarebutik har stor betydning for lokal beskæftigelse, huspriserne og sammenhængskraften. Det viser en undersøgelse fra Damvad Analytics, som bakkes op af en meningsmåling foretaget af YouGov for ejendomsmæglerkæden home, der viser, at en lokal indkøbsmulighed er det vigtigste kriterier, når folk skal købe bolig.

Dagrofas koncernchef håber, at det politiske tiltag kan skabe sikkerhed for købmændene og give rum til udvikling:

- Nærhed kombineret med et lokalt tilpasset varesortiment efterspørges fortsat af danskerne. Det er vi med over 500 butikker i hele Danmark et bevis for. Derfor håber jeg, at den politiske aftale bidrager til at skubbe økonomien hos købmændene i de mindste byer i den rigtige retning. Selvom vi er i en usikker tid, er vi nemlig ikke i tvivl om vores eksistensberettigelse og vigtige rolle, afslutter Tomas Pietrangeli.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Dagrofa ApS

Dagrofa ApS
Dagrofa ApS
Kærup Industrivej 12
4100 Ringsted

Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Dagrofa Foodservice leverer overskud for første gang i en årrække27.3.2023 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dagrofa Foodservice, en af landets største fødevaregrossister, kan for første gang i en årrække præsentere et positivt årsresultat på 38,9 mio. kroner, hvilket er en klar forbedring sammenlignet med 2021. Fremgangen skyldes bl.a. generelt øget aktivitet i foodservicebranchen, en optimering af virksomhedens logistik og tiltrækningen af nye kunder i tæt samarbejde med virksomhedens specialistenheder.

Dagrofa skaber fremgang i årets resultat trods svære markedsvilkår i detail: Foodservice- og logistikforretningerne trækker det samlede resultat op.22.3.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Dagrofas årsresultat for 2022 lander på 74 mio. kr., hvilket er fødevarekoncernens bedste i 11 år og knap 30 procent bedre end sidste år. Det er i høj grad fødevarekoncernens foodservice- og logistikforretninger, som trækker det samlede årsresultat op, mens detail – i lighed med øvrige markedsdeltagere - har været udfordret af svære markedsvilkår og høje energipriser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum