Indvielse af Silkeruten: Nu åbner ny vandre- og oplevelsesrute omkring Silkeborg

Silkeborg er hjemsted for nogle af Danmarks største sammenhængende statslige naturområder, og nu kan du opleve store dele af den på en ny vandrerute hele vejen rundt om byen.
Den 12 kilometer lange vandre- og oplevelsesrute rundt om Silkeborg midtby har fået navnet Silkeruten og er udviklet i samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen. ’Silkeruten’ byder på en unik kombination af by og natur, som er særligt karakteristisk for Silkeborg.
Størstedelen af ruten løber igennem en mosaik af den smukkeste natur bestående af områdets karakteristiske søer og statsskove. Undervejs får du fantastiske udsigter, og der er rig mulighed for en badetur eller et stop ved en af byens store kulturinstitutioner, som ligger lige på ruten.
- Silkerutens stier har længe stået klar, men den officielle åbning har været udskudt på grund af corona. Nu kan vi endelig markere, at stien er åben for alle. Vi oplever en stor interesse for lidt længere dagsture i naturen, så forventningen er, at både lokale og områdets mange besøgende vil begive sig ud i de flotte landskaber omkring Silkeborg, hvor Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen inviterer til indvielsen af Silkeruten, siger Søren Hald, skovrider i Naturstyrelsen.
Ruten løber fra Odden mod nord, langs søfronten og forbi havnen. Herfra fortsætter den igennem Sydbyen, langs Gudenåen, Aboretet og Vejlbo mose, forbi Almind Sø ind i Vesterskoven, langs med Ørnsø og gennem Lysbro Skov.
- Nu kan vi endelig give borgerne den indvielse, vi har glædet os til det sidste år. På åbningsturen byder ruten nemlig på et væld af musikalske og kulturelle
oplevelser med alt fra poetiske masker, artister i træerne, sangere til kunstværker i skovene, fortæller Anne Line Vestergaard, Outdoor Sekretariatet i Silkeborg Kommune.
Billeder
Information om Naturstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Unik naturalliance: Offentlige og private parter skal skabe Danmarks største sammenhængende naturareal i Nordvestjylland2.6.2025 13:35:34 CEST | Pressemeddelelse
Naturen i Thy og Han Herred skal have de bedst mulige vilkår til gavn for dyr, planter, mennesker samt klimaet og miljøet. Derfor går Danmarks største naturfonde sammen med Naturstyrelsen, Thisted og Jammerbugt Kommuner samt Nationalpark Thy for at skabe Danmarks største sammenhængende naturområde indenfor et område på 150.000 hektar.
Presseinvitation: Offentlige og private parter skal skabe stor og sammenhængende natur i Nordvestjylland i en unik naturalliance28.5.2025 11:21:53 CEST | Presseinvitation
Den 2. juni lanceres et stærkt og nyskabende samarbejde mellem fonde, kommuner, en nationalpark og staten, der i fællesskab vil skabe Danmarks største sammenhængende naturområde
Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm16.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum