Naturstyrelsen

Indvielse af Silkeruten: Nu åbner ny vandre- og oplevelsesrute omkring Silkeborg

Del

Snør vandrestøvlerne og tag på opdagelse langs den nye vandre- og oplevelsesrute, Silkeruten, som omkranser det centrale Silkeborg. Silkeruten byder på skove, søer og flotte udsigter, og så tager ruten dig forbi mange af byens store kulturinstitutioner. Ruten indvies søndag d. 6. juni.

Silkeborg er hjemsted for nogle af Danmarks største sammenhængende statslige naturområder, og nu kan du opleve store dele af den på en ny vandrerute hele vejen rundt om byen.

Den 12 kilometer lange vandre- og oplevelsesrute rundt om Silkeborg midtby har fået navnet Silkeruten og er udviklet i samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen. ’Silkeruten’ byder på en unik kombination af by og natur, som er særligt karakteristisk for Silkeborg.

Størstedelen af ruten løber igennem en mosaik af den smukkeste natur bestående af områdets karakteristiske søer og statsskove. Undervejs får du fantastiske udsigter, og der er rig mulighed for en badetur eller et stop ved en af byens store kulturinstitutioner, som ligger lige på ruten.      

- Silkerutens stier har længe stået klar, men den officielle åbning har været udskudt på grund af corona. Nu kan vi endelig markere, at stien er åben for alle. Vi oplever en stor interesse for lidt længere dagsture i naturen, så forventningen er, at både lokale og områdets mange besøgende vil begive sig ud i de flotte landskaber omkring Silkeborg, hvor Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen inviterer til indvielsen af Silkeruten, siger Søren Hald, skovrider i Naturstyrelsen.

Ruten løber fra Odden mod nord, langs søfronten og forbi havnen. Herfra fortsætter den igennem Sydbyen, langs Gudenåen, Aboretet og Vejlbo mose, forbi Almind Sø ind i Vesterskoven, langs med Ørnsø og gennem Lysbro Skov.

- Nu kan vi endelig give borgerne den indvielse, vi har glædet os til det sidste år. På åbningsturen byder ruten nemlig på et væld af musikalske og kulturelle
oplevelser med alt fra poetiske masker, artister i træerne, sangere til kunstværker i skovene, fortæller Anne Line Vestergaard, Outdoor Sekretariatet i Silkeborg Kommune.

Læs mere og find kort over ruten

Billeder

Information om Naturstyrelsen

NaturstyrelsenFølg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum