Information

Indvielse af Børge Outzes Plads

Del

Dagbladet Information og Frederiksberg Kommune inviterer til indvielse af Børge Outzes Plads. Onsdag den 15. september kl. 14:30-15:3

Børge Outze (18.03.1912 – 27.06.1980) var journalist, frihedskæmper og grundlægger af den illegale nyhedstjeneste ’Information’, der hurtigt blev modstandsbevægelsens interne nyhedsorgan. Aktiviteterne foregik fra bl.a. fra flere lokaliteter på Frederiksberg, herunder N.J. Fjords Allé. 

Den 5. maj 1945 grundlagde Børge Outze m.fl. Dagbladet Information. Redaktionen overtog den nazistiske avis ’Fædrelandet’s tidligere lokaler og trykkeri i Store Kongensgade, hvor ’Information’ stadig holder til. 

Frederiksberg Kommune har besluttet, at anlægget ved L.I. Brandes Allé / N. J. Fjords Allé navngives Børge Outzes Plads. Indgang fra N.J.Fjords Allé 10-12

Vi indvier pladsen med sang og taler ved Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen, og Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information. 

Alle er velkomne. 

Nøgleord

Kontakter

For yderligere Information kontakt arrangementchef på Information;
Maja Find mhf@information.dk - tlf. 5162 1598

Billeder

Information om Information

Information
Information
Store Kongensgade 40C
1264 København K

3369 6000http://www.information.dk/

Følg pressemeddelelser fra Information

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Information

Information strammer kernefortællingen og brandet op - sammen med Medina3.6.2022 15:05:06 CEST | Pressemeddelelse

Siden 1943 har Dagbladet Information kæmpet for et frit og bedre samfund. Vi er Danmarks modstandsavis, men selvom kampen har ændret sig gennem tiden, er den lige så vigtig i dag og udgangspunktet er stadig det samme: At forstå verden og afsløre de steder, hvor modstanden skal sættes ind. Den historie genfortæller Information med et nyt pay off og en kampagne: MODSTAND SIDEN 1943. Kampagnen er produceret af produktionsselskabet New-land og speaket af Medina, men er ellers lavet af huset selv i samarbejde med filminstruktør Nadia Marquard Otzen, Staalbysolo og grafiker Tobias Røder. Information er grundlagt af modstandsbevægelsen i 1943 og var under krigen et illegalt nyhedsbureau, der udsendte dagligt nyheder om, hvad der virkeligt skete i Danmark. Lige siden har avisen været i kritisk samtale med og mod tidsånden. Avisen var den første landsdækkende avis, der ikke var en del af partipressen, og den første avis, som åbnede spalterne for læserbreve, der kritiserede os selv. Vi har både

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum