DI - Dansk Industri

Industrivirksomheder er højdespringerne i betaling af selskabsskat

Del

Skattestyrelsen har i dag offentliggjort de åbne skattelister over selskabsskattebetalingen for 2019. Med 72,4 mia. kr. i selskabsskat betalte virksomhederne det højeste selskabsskatteprovenu nogensinde i Danmark. Fremstillingsindustrien er med 29 procent af skattebetalingen højdespringer.

Ifølge de åbne skattelister, som har været anvendt siden 2013, betalte virksomhederne i alt 72,4 mia. kr. i selskabsskat i 2019.

- Målt i kroner og øre har selskabsskatten aldrig kastet så mange kroner af sig i statskassen som de 72,4 mia. kr. i 2019. Også som andel af BNP ligger selskabsskatten med 3,1 procent i den historisk høje ende, siger Bo Sandberg, skatteøkonom i DI.

Industrivirksomhederne er højdespringere

- Fremstillingsvirksomhed er højdespringer og bidrog i 2019 med 29 procent af selskabsskatteprovenuet, mens den finansielle sektor på andenpladsen står for 19 procent af selskabsskatten, siger Bo Sandberg.

Ifølge Skattestyrelsen står de ti største selskabsskattebetalere alene for en tredjedel af det samlede provenu fra selskabsskat.

Lidt flere selskaber betalte selskabsskat i 2019

De 72,4 mia. kr. i selskabsskat i 2019 kommer fra godt 87.000 virksomheder i alt. Det svarer til ca. 40 procent af de skattepligtige virksomheder, mod 36 procent året før.

- Selskabsskatten er en af de mest konjunkturfølsomme skatter overhovedet. Og for at betale selskabsskat kræver det først og fremmest et overskud i virksomheden. Og der er bestemt heller ikke noget galt i at investere i ny produktion og teknologi, selvom man så ikke kommer til at betale selskabsskat i det år, hvor investeringen finder sted, siger DI-skatteøkonomen.

Coronakrisen vil ramme selskabsskatteprovenuet i 2020

- I 2020 giver coronakrisen et midlertidigt dyk i selskabsskatteprovenu, fordi mange virksomheder er hårdt ramt på overskuddet. Det fortæller den evigtgyldige historie om, at bedste måde at få selskabsskattekroner i kassen, er at sørge for gang i hjulene i samfundsøkonomien og gode rammebetingelser for erhvervslivet, siger Bo Sandberg.

Stabilt selskabsskatteprovenu er øjenåbner i aktuel debat

Udover de nye tal for enkeltvirksomhedernes selskabsskattebetalinger, kom Danmarks Statistik også for nylig med tal, der modbeviser påstanden om et ræs mod bunden i selskabsskat i EU.

- Siden finanskrisen har selskabsskattens andel af alle skatter og afgifter i EU-landene ligget ret stabilt, men med svag opadgående tendens fra 6,0 procent i 2010 til 6,5 procent i 2019. I samme periode har selskabsskatten fået stadig større betydning som skattehåndtag i Danmark, fra 4,9 procent af samtlige skatter og afgifter i 2010 til 6,6 procent i 2019, siger skatteøkonom i DI, Bo Sandberg.

Yderligere oplysninger

Skatteøkonom Bo Sandberg, e-mail bsa@di.dk, tlf.: 2850 3819

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Lars Bøgeskov på larb@di.dk eller tlf. 2236 3138

Billeder

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

PRESSEINVITATION FRA DI, DEN FINSKE AMBASSADE OG KU: Nu vil finnerne hjælpe danskerne med kunstig intelligens26.3.2021 10:53:47 CET | Pressemeddelelse

Ansvarlig brug af kunstig intelligens er en af nøglerne til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne, men fænomenet er abstrakt og kompliceret og bør derfor afmystificeres og gøres forståeligt for en bredere del af befolkningen. Det er baggrunden for at danske virksomhedsledere, medarbejdere og studerende nu får tilbud om en ny og gratis online uddannelse, som er udviklet i Finland og gratis stillet til rådighed af finnerne for hele EU, og som nu lanceres i Danmark med Københavns Universitet, Datalogisk Institut, som dansk akademisk partner og operatør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum