Industriens Fond og DI etablerer nye handelsveje til Kina

Kina var det første land, der blev ramt af coronakrisen, og det land, der rejste sig hurtigst økonomisk i 2020. Den kinesiske silkevej har i mange år været Kinas vigtigste handelsrute, men til Riget i Midten lægges der nu nye digitale skinner, som danske virksomheder kan køre med på fra 25. februar 2021. Det sker med hjælp fra Industriens Fond og DI, der med projektet Challenge Bridge kan øge danske virksomheders indpas på det voksende kinesiske marked.
- Kina kan blive katalysatoren til at få gang i verdensøkonomien igen. Det skyldes ikke mindst kinesiske virksomhedernes massive ambitioner på det digitale område. Det vækstpotentiale skal danske virksomheder ikke gå glip af. Hvis vi formår at udnytte det store potentiale, kan danske virksomheder hente milliarder i eksportindtægter, siger Thomas Bustrup, international direktør i DI.
Challenge Bridge gør det muligt for danske eksportører at etablere direkte kontakt til potentielle kinesiske kunder uden et personligt møde. Det er gennem såkaldte online business challenges, der er meget udbredte og en afgørende drivkraft for produktudvikling og innovation i Kina.
En business challenge er et projekt, hvor virksomheder inviterer andre virksomheder til at samarbejde om et teknologibaseret produkt eller en serviceløsning, der er efterspurgt på det kinesiske marked. Med Challenge Bridge styrker DI sit eksisterende samarbejde med Kinas største e-handelsplatforme, blandt andet Gtechmall.com og Kechuangbang.com.
- Dansk erhvervsliv har i den grad brug for at besøge kunder og samarbejdspartnere i udlandet og deltage i internationale messer og konferencer. Men som situationen er lige nu med den globale pandemis udvikling, er det enormt vanskeligt at rejse. Derfor bruger vi kræfter på at skabe nye digitale handelsveje, der meget hurtigt kan booste dansk eksport, der er den vigtigste drivkraft i dansk økonomi, siger Thomas Bustrup.
E-platforme udgør Kinas vigtigste handelsredskaber og tusindvis af business challenges gennemføres hvert år. Tyske, franske og amerikanske virksomheder har allerede fået øjnene op for det store eksportpotentiale, der findes i de kinesiske challenges. Nu er turen kommet til Danmark.
- Vi ved, at de her challenges er et eksportformat, der har virket for virksomheder fra andre lande. Så i virkeligheden er det en lavthængende frugt, som bare venter på at blive plukket. Det gør vi så nu, og det kommer forhåbentlig ret hurtigt til at kunne mærkes hos eksportivrige danske virksomheder, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.
Kina er et af de få lande i verden, der i 2020 har præsteret positive vækstrater trods den globale coronapandemi. Udviklingen ventes at fortsætte de kommende år med BNP-vækst på 8-10 procent i 2021 og 5,0 procent 2022.
Følg os på:
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ditte Rieland Hansen, tlf. 2246 7822 eller mail dirh@di.dk
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Europæiske erhvervsorganisationer med DI i spidsen efterlyser klimahandling9.7.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
EU skal følge sine klimamål op med handling. Det gavner både erhvervslivet og EU’s konkurrenceevne. Sådan lyder budskabet i en fælles erklæring fra europæiske erhvervsorganisationer fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Irland, Sverige, Norge og Finland, som Dansk Industri har taget initiativ til.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Hvor skal de ældre bo om 15 år?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Middelfart, Svendborg, Rebild, København, Helsingør Holbæk, Horsens, Odder, Silkeborg, Halsnæs, Skanderborg og Aarhus kommuner steget med over 60 procent, viser nye tal. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI.
DI: Ny EU-kvantestrategi er et stort spring fremad2.7.2025 15:35:25 CEST | Pressemeddelelse
Kommissionen har i dag fremlagt udspil til ny kvantestrategi, der lægger en ramme for hvordan vi omsætter kvanteteknologi til værdi i virksomhederne. Strategien vil styrke vores europæisk konkurrenceevne på området – men den kunne godt være endnu mere ambitiøs, mener DI.
DI: bøvl og byrder er største udfordring for konkurrencekraften1.7.2025 07:56:25 CEST | Pressemeddelelse
Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), offentliggør i dag Danmarks hidtil mest omfattende studie af de administrative byrder, der dagligt rammer virksomhederne – og hvordan byrderne bremser vækst, skaber frustrationer og hæmmer europæisk konkurrencekraft og udviklingsmuligheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum