Industriens Fond og DI etablerer nye handelsveje til Kina
Et nyt digitalt redskab skal sætte fart på dansk eksport til Kina, så danske virksomheder ikke går glip af det kinesiske væksteventyr i skyggen af coronakrisen. Som de første baner Industriens Fond og DI vejen til store kinesiske digitale B2B-platforme, der er fremtidens silkevej. Eksportpotentialet er i milliardstørrelsen, vurderer DI’s internationale direktør.

Kina var det første land, der blev ramt af coronakrisen, og det land, der rejste sig hurtigst økonomisk i 2020. Den kinesiske silkevej har i mange år været Kinas vigtigste handelsrute, men til Riget i Midten lægges der nu nye digitale skinner, som danske virksomheder kan køre med på fra 25. februar 2021. Det sker med hjælp fra Industriens Fond og DI, der med projektet Challenge Bridge kan øge danske virksomheders indpas på det voksende kinesiske marked.
- Kina kan blive katalysatoren til at få gang i verdensøkonomien igen. Det skyldes ikke mindst kinesiske virksomhedernes massive ambitioner på det digitale område. Det vækstpotentiale skal danske virksomheder ikke gå glip af. Hvis vi formår at udnytte det store potentiale, kan danske virksomheder hente milliarder i eksportindtægter, siger Thomas Bustrup, international direktør i DI.
Challenge Bridge gør det muligt for danske eksportører at etablere direkte kontakt til potentielle kinesiske kunder uden et personligt møde. Det er gennem såkaldte online business challenges, der er meget udbredte og en afgørende drivkraft for produktudvikling og innovation i Kina.
En business challenge er et projekt, hvor virksomheder inviterer andre virksomheder til at samarbejde om et teknologibaseret produkt eller en serviceløsning, der er efterspurgt på det kinesiske marked. Med Challenge Bridge styrker DI sit eksisterende samarbejde med Kinas største e-handelsplatforme, blandt andet Gtechmall.com og Kechuangbang.com.
- Dansk erhvervsliv har i den grad brug for at besøge kunder og samarbejdspartnere i udlandet og deltage i internationale messer og konferencer. Men som situationen er lige nu med den globale pandemis udvikling, er det enormt vanskeligt at rejse. Derfor bruger vi kræfter på at skabe nye digitale handelsveje, der meget hurtigt kan booste dansk eksport, der er den vigtigste drivkraft i dansk økonomi, siger Thomas Bustrup.
E-platforme udgør Kinas vigtigste handelsredskaber og tusindvis af business challenges gennemføres hvert år. Tyske, franske og amerikanske virksomheder har allerede fået øjnene op for det store eksportpotentiale, der findes i de kinesiske challenges. Nu er turen kommet til Danmark.
- Vi ved, at de her challenges er et eksportformat, der har virket for virksomheder fra andre lande. Så i virkeligheden er det en lavthængende frugt, som bare venter på at blive plukket. Det gør vi så nu, og det kommer forhåbentlig ret hurtigt til at kunne mærkes hos eksportivrige danske virksomheder, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.
Kina er et af de få lande i verden, der i 2020 har præsteret positive vækstrater trods den globale coronapandemi. Udviklingen ventes at fortsætte de kommende år med BNP-vækst på 8-10 procent i 2021 og 5,0 procent 2022.
Følg os på:
Kontakter
Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ditte Rieland Hansen, tlf. 2246 7822 eller mail dirh@di.dk
Billeder
Information om DI - Dansk Industri
Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.
DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI efterlyser en bred politisk aftale om infrastrukturen8.4.2021 12:14:46 CEST | Pressemeddelelse
Der er brug for en langsigtet plan for infrastrukturen i Danmark, der giver borgere og virksomheder en vished om, hvilke investeringer i veje, broer og jernbaner, der er på vej. Det kræver, at partierne i Folketinget indgår en bred aftale, der rækker mindst ti år ud i fremtiden, mener DI.
DI: Disse veje og jernbaner skal bygges først7.4.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse
E45 skal udvides. Frederikssundsmotorvejen og Hillerødmotorvejen skal forlænges. Den 3. Limfjordsforbindelse skal bygges. DI offentliggør i dag en prioriteret liste over 12 infrastrukturprojekter, som bør blive sat i gang inden 2025. Forslagene er inspiration til partierne i Folketinget, som inden for kort tid indleder forhandlinger om en grøn mobilitetsplan.
En stor dag for dansk forsvarsindustri7.4.2021 11:08:33 CEST | Pressemeddelelse
En stor dag for den danske forsvarsindustri. Sådan lyder kommentaren fra Dansk Industri til overdragelsen i dag af Danmarks nye kampfly, F35, fra den amerikanske producent, Lockheed Martin til Forsvaret.
Singler står for næsten hele væksten i boligmassen7.4.2021 10:46:57 CEST | Pressemeddelelse
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik i dag var der 1. januar 2021 2.748.568 beboede boliger i Danmark. Det er en stigning på 28.600 siden 1. januar 2020, svarende til en vækst i boligmassen med 1,1 procent i løbet af det seneste år.
Virksomheder vil rådgive politikerne om bæredygtige brændstoffer og CO2-fangst6.4.2021 12:08:44 CEST | Pressemeddelelse
Udviklingen af bæredygtige brændstoffer (Power-to-X) og kulstoflagring (CCS) kommer til at gå stærkt i de kommende år. Derfor har DI Energi samlet en bred kreds af virksomheder, som skal give gode råd til regeringen og Folketinget.
Nyt tilbud skal gøre danskerne klogere på kunstig intelligens6.4.2021 10:01:59 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheders medarbejdere og landets studerende får nu mulighed for at blive klogere på kunstig intelligens, og hvad det kan bruges til.
PRESSEINVITATION FRA DI, DEN FINSKE AMBASSADE OG KU: Nu vil finnerne hjælpe danskerne med kunstig intelligens26.3.2021 10:53:47 CET | Pressemeddelelse
Ansvarlig brug af kunstig intelligens er en af nøglerne til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne, men fænomenet er abstrakt og kompliceret og bør derfor afmystificeres og gøres forståeligt for en bredere del af befolkningen. Det er baggrunden for at danske virksomhedsledere, medarbejdere og studerende nu får tilbud om en ny og gratis online uddannelse, som er udviklet i Finland og gratis stillet til rådighed af finnerne for hele EU, og som nu lanceres i Danmark med Københavns Universitet, Datalogisk Institut, som dansk akademisk partner og operatør.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum