Udenrigsministeriet

Indisk udenrigsminister besøger Danmark – et grønt håndtryk mellem Kofod og Jaishankar

Del

Danmarks og Indiens grønne samarbejde bliver rykket endnu et trin op, når udenrigsminister Jeppe Kofod den 4. september er vært for et officielt besøg af Indiens udenrigsminister Subrahmanyam Jaishankar.

I september 2020 indgik Danmark og Indien et grønt strategisk partnerskab for at gavne den grønne omstilling og øge muligheden for at skabe danske arbejdspladser inden for grøn teknologi.

”Udenrigsminister Jaishankars besøg markerer et stadigt tættere samarbejde mellem vores to lande. Mit fokus under besøget vil være at skabe ambitiøse resultater inden for vores grønne strategiske partnerskab, som vi lagde trædestenene for under mit besøg i Delhi i januar 2020. Der ligger nu en helt konkret fælles handlingsplan for det arbejde,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Som en del af besøget vil udenrigsministeren sammen med en række danske erhvervsledere drøfte konkrete løsninger inden for grøn omstilling med den indiske udenrigsminister.

”Som en vigtig regional stormagt og en af verdens tre største udledere af drivhusgasser er det afgørende, at Indien leder med eksemplets magt inden for grøn omstilling. Danske myndigheder og virksomheder kan bidrage med unik viden og konkrete løsninger som muliggør et højt ambitionsniveau og driver konkret forandring i Indien,” udtaler Jeppe Kofod.

Nyt samarbejde om sundhed


I forbindelse med besøget vil en ny samarbejdsaftale om sundhed blive underskrevet.

”Samarbejdsaftalen med Indien vil bidrage til bedre sundhed for patienter i Danmark og Indien. Vi får med aftalen skabt rammen for blandt andet en styrket indsats over for antibiotikaresistens, erfaringsudveksling fra pandemihåndteringen og samarbejde på lægemiddelområdet. Indien er en central samarbejdspartner i forhold til global sundhed, og også derfor er aftalen vigtig for Danmark,” udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke.

Derudover vil udenrigsministrene drøfte andre spørgsmål på den internationale dagsorden, herunder ikke mindst situationen i Afghanistan, men også internationalt samarbejde om klima og COVID-19.

Under sit besøg i København skal den indiske udenrigsminister også mødes med Hendes Majestæt Dronningen.

For pressespørgsmål angående besøget eller praktik, kontakt: Pressevagten@um.dk eller telefon: +45 61 97 92 47 (ikke SMS).

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Oversigt over evakuerede fra Afghanistan16.9.2021 17:16:03 CEST | Pressemeddelelse

Antal personer omfattet af den danske evakueringsoperation fra Afghanistan pr. 15. september 2021. Gruppe Antal personer evakueret fra Afghanistan Nuværende lokalansatte og personer, der har været lokalansat inden for de seneste to år på den danske ambassade, inklusiv familie * 256 Personer, der har været lokalansat på den danske ambassade for mere end to år siden, inklusiv familie 137 Tolke, der har samarbejdet med forsvaret, inklusiv familie 235 Udsatte personer fra afghanske NGO’er, herunder menneskerettighedsforkæmpere, inklusiv familie 59 Solidaritetspulje, inklusiv familie (lokalansatte hos NATO, EU og FN i Afghanistan) 154 Andre** 60 Danskerlisten (danske statsborgere og personer med fast ophold i Danmark) 137 I alt 1038 * Heraf 15 familiemedlemmer med fortsat usikkerhed om familietilhørsforhold. ** Kategorien ”andre” dækker primært over personer, der på baggrund af et humanitær skøn, oftest foretaget under stærkt tidspres i lufthavnen i Kabul, har fået OK til evakuering, selvom