LivaRehab

Ildsjæl får den første Livapris for at tydeliggøre mennesker med skadevirkninger af prostitutions vilkår.

Del

Lita Malmberg er den første prismodtager

Lita Malmberg er den første modtager af LivaPrisen. Lita Malmberg er socialpædagog og er på egen krop og sind mærket af skader fra sexsalg.

”Det kræver mod og vedholdenhed at kæmpe den kamp, som Lita har kæmpet og fortsat kæmper. Det har kostet blod, sved og offentlig udskamning, men hun blev ved. Ingen rettigheder er nogensinde kommet til uden at nogen har ofret hjerteblod, så jeg er stolt af at kunne offentliggøre Lita som den første modtager af Livaprisen, som er stiftet af Liva og Livas bestyrelse.” udtaler Flora Ghosh, stifter af LIVa- Forening mod skadevirkninger af prostitution.

”Det er prisværdigt at kæmpe for en sag, og ekstra prisværdigt når man, som Lita, selv har så meget på spil. Derfor er vi fra bestyrelses side glade for at give hende denne udmærkelse”, siger Jan Husum fra Livas bestyrelse.

”Som tidligere prostitueret havde mine ord vægt. Jeg var indigneret over at så mange mennesker ikke bare forsvarede mænds guddommelige ret til udløsning, men forsvarede den med frådende raseri. Jeg blev kaldt forfærdelige ting, og truet. Det gik op for mig at de fleste ikke anede hvilke konsekvenser, det har for kvinder at leve i prostitution. Det at modtage Livas første hæderspris er en stor ære. Jeg føler mig så anerkendt, det er en stor glæde som vil varme mit hjerte resten af mit liv”, siger Lita Malmberg. 

Priskomiteens begrundelse:

Skyld, skam og selvhad kan gøre det rigtigt svært for mennesker med skadevirkninger fra prostitution at tale højt om deres situation og vilkår. Mange år med hemmelige dobbeltliv, bortforklaringer, fordømmelse og frygt, for at miste sin familie eller sit  forældreskab, gør det uendeligt svært at række ud efter hjælp.

Men ikke Lita. Med afsæt i egne oplevelser har hun i en årrække kæmpet for at sætte fokus på området, på urimelighederne i lovgivningen og ikke mindst på de mennesker, som det hele handler om. 

Hun har brugt sin stemme i tv-debatter, i politisk lobbyisme, i mødet med ligesindede og i en række indlæg og kronikker.

”At have levet i prostitution har en pris, og den betaler jeg stadig af på, her næsten 20 år efter at jeg har lagt prostitutionstilværelsen bag mig. Misforstå mig ikke. Jeg er lykkelig for, at jeg kom ud af prostitutionen, og mit liv er godt! Men noget i mig er i stykker”, skrev hun tilbage i 2009 – samme år som LIVa – Forening mod skadevirkninger af prostitution blev grundlagt – og understregede dermed behovet for en anerkendende og tværfaglig indsats.

Kampen har altid været et langt sejt træk, og den har krævet tårer, tålmodighed og viljestyrke. Og det har krævet sin kvinde at holde ved.

Sådan en person er Lita, hun har måske kun en stemme, men hun taler for de mange, de skjulte og de tavse. Og hun taler fra hjertet. Det vil vi gerne anerkende. 

LivaPrisen

Prisen består blandt andet af en smuk glasskulptur skabt af den unge kunstner Maj-Britt Zelmer Olsen, der er uddannet fra Kunstakademiets Designskole.

 ”Jeg har valgt at give prisen form som et æg, da denne form repræsenterer liv og genfødsel. Ægget er både skrøbeligt, men samtidigt også stærkt. Et symbol på den proces man gennemgår i et helingsforløb”, udtaler hun.

Overrækkelsen vil finde sted, når det igen bliver sundhedsmæssigt forsvarligt for Foreningen Liva at afholde en generalforsamling.

Nøgleord

Links

Information om LivaRehab

LivaRehab
LivaRehab

2300 København S

53 71 61 00http://www.livarehab.dk

LIVa- Forening mod skadevirkninger af prostitution

Foreningen driver tre dagbehandlingscentre- LivaRehab og et krisecenter, der hedder LivaShelter. Vi er landsdækkende og VISO specialist. Vi rehabiliterer mennesker med prostitutionsskader, incestoverlevere, mennesker der er gået i stå på grund af seksuelle overgreb, kønsrelateret vold og undertrykkelse, og som har komplekse sammensatte psykosociale udfordringer.

Vores formål er at tilbyde et tværfagligt behandlings- og rehabiliteringstilbud, midlertidigt krisecenterophold til udsatte mennesker, så de kan komme videre med værdighed.

LivaRehab findes i København, Aarhus og i Vordingborg. LivaShelter har hemmelig adresse i København. 

for yderlgiere information kontakt venligst 88 44 20 00

 

Følg pressemeddelelser fra LivaRehab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LivaRehab

Reorganisering af LIVa's ledelsesstruktur15.1.2020 22:10:01 CETPressemeddelelse

Den 7. januar vedtog LIVa's medlemmer på en ekstraordinær generalforsamling at vælge en helt ny bestyrelse med advokat Christian Dahlager som ny forperson for bestyrelsen. Det skete efter samarbejdsvanskeligheder mellem den nu tidligere bestyrelse og direktionen, som blev afskediget ultimo 2019. Den nye bestyrelse har nu gennemgået forløbet op til, at den tidligere bestyrelse opsagde direktionen og kan ikke finde sagligt grundlag for afskedigelsen af direktionen. Forperson for LIVa, Christian Dahlager udtaler: –Det, der er angivet i opsigelserne, som begrundelse for at bringe ansættelserne til ophør, kan vi ikke finde grundlag for på baggrund af det materiale, vi har gennemgået. Vi er dog på ingen måder blinde for, at der har været udfordringer i forhold til arbejdsmiljøet i LIVa. Som bestyrelse ser vi det som vores vigtigste opgave, at LIVa er et godt sted for både brugere og medarbejdere. Bestyrelsen har valgt at reorganisere ledelsesstrukturen. Det skyldes også, at LIVa har været ig

Sociale måltider skal hjælpe voldsramte og tidligere prostituerede tilbage ind i fællesskabet31.10.2019 09:48:02 CETPressemeddelelse

Køkkendøren slås op for kogekunst og fællesspisning 4. november i LivaRehab Hovedstaden. Målet er at bringe udsatte borgere ud af isolationen og ind i fællesskabet gennem madlavning og samspisning. Tilbuddet sætter fokus på deltagernes ressourcer, ønsker og drømme. De sociale måltider er for mennesker, der har skadevirkninger efter vold, overgreb eller prostitution.