Udenrigsministeriet

IFU kan nu investere i Afrika med EU-penge

Del

Investeringsfonden for udviklingslande (IFU) kan nu bruge EU-midler til investeringer i udviklingslande. Det er muligt, efter at fonden er blevet godkendt i EU’s såkaldte Pillar Assesment.

EU bidrager årligt med et meget stort milliardbeløb til økonomisk, social og klimavenlig udvikling i udviklingslandene. En del af midlerne går gennem organisationer og finansielle institutioner, som forvalter midlerne på vegne af EU.
 
Den statsejede danske institution (IFU) har netop gennemgået og er blevet godkendt af EU’s Pillar Assesment, der består af en omfattende analyse af forretningsgange, indkøbs- og kontrolprocedurer og finansielle instrumenter.
 
Dermed kan IFU nu komme i betragtning til at forvalte EU’s udviklingsmidler. Det gælder f.eks. midler fra EU’s Bæredygtighedsfond, som Danmark i 2019 bidrog med 75 mio.kr. til.
 
Ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, siger:
 
”Det er meget positivt, at IFU nu er godkendt til at kunne forvalte EU-midler. Jeg er glad for, at IFU nu kan indgå i et tættere samarbejde med EU. Det giver IFU nye muligheder for et endnu større engagement i Afrika.”
 
Torben Huss, administrerende direktør i IFU, siger:
 
”Jeg er meget tilfreds med, at IFU nu er godkendt af EU. Det betyder, at vi har muligheden for gennem EU-finansiering at kunne øge vores engagement i udviklingslandene yderligere. Det betyder også at IFU fremover får mulighed for, at styrke indsatsen f.eks. inden for strategiske områder som klima, fødevarer og den finansielle sektor.”
 
For yderligere information kontakt:
Udenrigsministeriet: Maria Westh, presserådgiver for udviklingsministeren,mawest@um.dk, tlf: 50778664
Investeringsfonden for Udviklingslandene - IFU: Rune Nørgaard, Kommunikationsdirektør, rno@ifu.dk, tlf: 22687560

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod: Vi skal kæmpe aktivt for menneskerettighederne24.2.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i den 43. samling i FN’s Menneskerettighedsråd i Geneve. Danmark er medlem af Rådet i 2019-21. Udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”Fundamentale rettigheder er under angreb flere steder i verden. Fra dansk side vil vi ikke sidde det overhørig, når kvinders ret til selvbestemmelse krænkes eller menneskerettighedsforkæmpere forfølges. Som medlem af Menneskerettighedsrådet har Danmark en vigtig rolle i forsvaret for menneskerettighederne globalt. Det gælder ikke mindst ift. torturbekæmpelse, men også den teknologiske udvikling rejser nye spørgsmål om, hvordan vi beskytter menneskerettighederne online og offline.” Udenrigsminister Jeppe Kofod afholder indlæg under højniveausegmentet af Menneskerettighedsrådets åbning. Her vil han pege på det øgede globale pres på menneskerettighederne, og understrege vigtigheden af Menneskerettighedsrådets arbejde. Rådet har samme geopolitiske udfordringer som andre internationale organisationer, men har samtidig