Udenrigsministeriet

IFU kan nu investere i Afrika med EU-penge

Del

Investeringsfonden for udviklingslande (IFU) kan nu bruge EU-midler til investeringer i udviklingslande. Det er muligt, efter at fonden er blevet godkendt i EU’s såkaldte Pillar Assesment.

EU bidrager årligt med et meget stort milliardbeløb til økonomisk, social og klimavenlig udvikling i udviklingslandene. En del af midlerne går gennem organisationer og finansielle institutioner, som forvalter midlerne på vegne af EU.
 
Den statsejede danske institution (IFU) har netop gennemgået og er blevet godkendt af EU’s Pillar Assesment, der består af en omfattende analyse af forretningsgange, indkøbs- og kontrolprocedurer og finansielle instrumenter.
 
Dermed kan IFU nu komme i betragtning til at forvalte EU’s udviklingsmidler. Det gælder f.eks. midler fra EU’s Bæredygtighedsfond, som Danmark i 2019 bidrog med 75 mio.kr. til.
 
Ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, siger:
 
”Det er meget positivt, at IFU nu er godkendt til at kunne forvalte EU-midler. Jeg er glad for, at IFU nu kan indgå i et tættere samarbejde med EU. Det giver IFU nye muligheder for et endnu større engagement i Afrika.”
 
Torben Huss, administrerende direktør i IFU, siger:
 
”Jeg er meget tilfreds med, at IFU nu er godkendt af EU. Det betyder, at vi har muligheden for gennem EU-finansiering at kunne øge vores engagement i udviklingslandene yderligere. Det betyder også at IFU fremover får mulighed for, at styrke indsatsen f.eks. inden for strategiske områder som klima, fødevarer og den finansielle sektor.”
 
For yderligere information kontakt:
Udenrigsministeriet: Maria Westh, presserådgiver for udviklingsministeren,mawest@um.dk, tlf: 50778664
Investeringsfonden for Udviklingslandene - IFU: Rune Nørgaard, Kommunikationsdirektør, rno@ifu.dk, tlf: 22687560

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.