Idrætsprojektet vinder Den Kriminalpræventive Pris 2018

Tydeligt glade prismodtagere fra Idrætsprojektet har netop modtaget klapsalver og hæder fra en fyldt sal til Det Kriminalpræventive Råds årsmøde i Roskilde Kongrescenter. Justitsminister Søren Pape Poulsen overrakte diplomet for årets bedste kriminalpræventive projekt til tre repræsentanter fra Idrætsprojektet; Trine Harboe, Louis Veis og Xamsa Abshir Yuusuf.
Idrætsprojektet tilbyder en lang række skræddersyede fritids- og idrætsaktiviteter til både børn, unge og voksne, som kan give dem et godt socialt netværk. Projektet henvender sig til alle lokalområdets borgere, men der gøres en særlig indsats for at inkludere kommunens mest udsatte børn, unge og voksne gennem opsøgende arbejde. Målet er at bygge bro til fritidsliv, skole, uddannelse og beskæftigelse. Udover diverse idræts- og fritidsaktiviteter tilbyder Idrætsprojektet blandt andet indsatser over for familien, en mentorordning og lektiehjælp, så de fokuserer på flere aspekter i de unges liv.
I sin tale til Idrætsprojektet sagde Justitsminister Søren Pape Poulsen:
- Jeg bliver altid glad, når der i lokalområdet gøres en stor indsats for at forebygge kriminalitet. Det er afgørende i forhold til at hjælpe unge, der er på vej ind i en kriminel løbebane, tilbage på rette spor og i forhold til at skabe et trygt samfund for os alle sammen. Derfor er jeg også stolt over i dag at kunne overrække Den Kriminalpræventive Pris til "Idrætsprojektet" fra Københavns Kommune. Det er et imponerende og spændende projekt, der favner bredt, og som tilbyder deltagerne mange forskellige aktiviteter og forløb, der matcher deltagernes ønsker og behov. Jeg er ikke i tvivl om, at projektet er med til at forebygge, at unge mennesker kommer ud i kriminalitet.
Trine Harboe fra Idrætsprojektet takkede mange gange for prisen og sagde:
- Det her er vi mega stolte af. Det her handler netop om samarbejde på tværs. Vi kunne ikke gøre det her alene.
Idrætsprojektet forvaltes af Københavns Kommunes Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge (CUKU). Projektet har eksisteret i 10 år og har cirka 50 medarbejdere, som er en tværfagligt sammensat gruppe af frivillige samt pædagoger, lærere, idrætslærere, socialrådgivere, ergoterapeuter og fysioterapeuter. De samarbejder med skoler, virksomheder, gadeplansmedarbejdere og andre relevante aktører, og bygger også bro til uddannelse og beskæftigelse blandt andet gennem praktikpladser.
Fakta om Den Kriminalpræventive Pris
- Formålet med prisen er generelt at sætte fokus på kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområderne, herunder at opmuntre til kriminalitetsforebyggende initiativer samt at øge bevidstheden om vigtigheden af kriminalitetsforebyggelse både hos enkeltpersoner og hos organisationer, foreninger og myndigheder
- Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2018 modtager udover æren 50.000 kroner.
Kontaktoplysninger:
Pressemedarbejder i Det Kriminalpræventive Råd Charlotte Ruge: 41747380 cru@dkr.dk
Kontakter
Charlotte RugePressemedarbejder
Tlf:41 74 73 80cru@dkr.dkElizabeth Bergmann BurnsAnalyse- og kommunikationschef
Tlf:22 79 27 86ebb@dkr.dkBilleder
Links
Information om Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund.
Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd
Nye tal: Hver syvende ung har en adfærd, der øger risikoen for grooming1.7.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 1. juli 2025 er det to år siden, at grooming – voksnes forsøg på at opbygge et tillidsforhold til børn med et seksuelt formål – blev gjort strafbart. Nye tal viser nu, at hver syvende ung har en onlineadfærd, der gør dem særligt sårbare over for grooming. Det er et advarselssignal, der kræver handling, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd. Forældres involvering i unges digitale liv skal styrkes, og skolerne skal have mere fokus på digital dannelse af unge.
Højsæson for indbrud: Halvdelen glemmer at aftale feriehjælp1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerferien står for døren, og mens mange danskere pakker bilen eller kufferten, glemmer halvdelen at aftale feriehjælp med naboerne. Det viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd. Det er et stort problem – for årvågne naboer, der holder øje og skaber liv på vejen, er et effektivt våben mod indbrud.
Ny rapport om voldsskader: Knivvold og vold i nattelivet vækker bekymring26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Selvom voldsskader behandlet på skadestuerne er langt færre end for 20 år siden, ser Det Kriminalpræventive Råd nu tegn på en bekymrende udvikling: Der er sket en stigning i antallet af unge, der bliver behandlet for skarp vold som f.eks. knivstik på skadestuerne, og vold i nattelivet udgør en stigende andel af den samlede vold, viser en ny rapport. Det kalder på styrket voldsforebyggelse, lyder det fra rådet.
Højsæson for indbrud: Godt nabosamarbejde kan spænde ben for tyven25.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerferien står for døren, og mens mange danskere pakker bilen eller kufferten, glemmer halvdelen at aftale feriehjælp med naboerne. Det viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd. Det er et stort problem – for årvågne naboer, der holder øje og skaber liv på vejen, er et effektivt våben mod indbrud.
Ny rapport: De fleste unge er trygge i nattelivet, men unge kvinder og minoriteter er utrygge20.5.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De fleste unge fra 16 til 35 år er trygge i nattelivet, men mange unge kvinder og minoriteter føler sig utrygge. Især turen hjem fra byen vækker utryghed, og mange – særligt kvinder – udsættes for eller bekymrer sig om uønsket seksuel opmærksomhed og ubehagelige tilråb. Det viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd. Rådet opfordrer nu til målrettede indsatser, der kan sikre, at alle unge kan føle sig trygge, når de går i byen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum