Det Kriminalpræventive Råd

Idrætsprojektet vinder Den Kriminalpræventive Pris 2018

Del
Justitsminister Søren Pape Poulsen har netop udråbt Idrætsprojektet fra Københavns Kommune til vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2018. Udover æren medfølger 50.000 kroner.

Tydeligt glade prismodtagere fra Idrætsprojektet har netop modtaget klapsalver og hæder fra en fyldt sal til Det Kriminalpræventive Råds årsmøde i Roskilde Kongrescenter. Justitsminister Søren Pape Poulsen overrakte diplomet for årets bedste kriminalpræventive projekt til tre repræsentanter fra Idrætsprojektet; Trine Harboe, Louis Veis og Xamsa Abshir Yuusuf.

Idrætsprojektet tilbyder en lang række skræddersyede fritids- og idrætsaktiviteter til både børn, unge og voksne, som kan give dem et godt socialt netværk. Projektet henvender sig til alle lokalområdets borgere, men der gøres en særlig indsats for at inkludere kommunens mest udsatte børn, unge og voksne gennem opsøgende arbejde. Målet er at bygge bro til fritidsliv, skole, uddannelse og beskæftigelse. Udover diverse idræts- og fritidsaktiviteter tilbyder Idrætsprojektet blandt andet indsatser over for familien, en mentorordning og lektiehjælp, så de fokuserer på flere aspekter i de unges liv.

I sin tale til Idrætsprojektet sagde Justitsminister Søren Pape Poulsen:

- Jeg bliver altid glad, når der i lokalområdet gøres en stor indsats for at forebygge kriminalitet. Det er afgørende i forhold til at hjælpe unge, der er på vej ind i en kriminel løbebane, tilbage på rette spor og i forhold til at skabe et trygt samfund for os alle sammen. Derfor er jeg også stolt over i dag at kunne overrække Den Kriminalpræventive Pris til "Idrætsprojektet" fra Københavns Kommune. Det er et imponerende og spændende projekt, der favner bredt, og som tilbyder deltagerne mange forskellige aktiviteter og forløb, der matcher deltagernes ønsker og behov. Jeg er ikke i tvivl om, at projektet er med til at forebygge, at unge mennesker kommer ud i kriminalitet.

Trine Harboe fra Idrætsprojektet takkede mange gange for prisen og sagde:

- Det her er vi mega stolte af. Det her handler netop om samarbejde på tværs. Vi kunne ikke gøre det her alene.

Idrætsprojektet forvaltes af Københavns Kommunes Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge (CUKU). Projektet har eksisteret i 10 år og har cirka 50 medarbejdere, som er en tværfagligt sammensat gruppe af frivillige samt pædagoger, lærere, idrætslærere, socialrådgivere, ergoterapeuter og fysioterapeuter. De samarbejder med skoler, virksomheder, gadeplansmedarbejdere og andre relevante aktører, og bygger også bro til uddannelse og beskæftigelse blandt andet gennem praktikpladser.

Fakta om Den Kriminalpræventive Pris

  • Formålet med prisen er generelt at sætte fokus på kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområderne, herunder at opmuntre til kriminalitetsforebyggende initiativer samt at øge bevidstheden om vigtigheden af kriminalitetsforebyggelse både hos enkeltpersoner og hos organisationer, foreninger og myndigheder
  • Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2018 modtager udover æren 50.000 kroner.

Kontaktoplysninger:

Pressemedarbejder i Det Kriminalpræventive Råd Charlotte Ruge: 41747380 cru@dkr.dk

Kontakter

Billeder

Links

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund.

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Stor Christiansborg-konference: Bandekriminalitet knækkes med øget forebyggelse7.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rockere og bander står bag drab, vold og narkohandel, og de seneste års strafskærpelser har langt fra løst problemerne. Derfor skal der satses meget mere på forebyggelse i bl.a. kommuner og foreninger. Det Kriminalpræventive Råd samler i dag justitsministeren, retsordførere, borgmestre, politiet og eksperter til en konference om, hvordan rocker- og bandekriminalitet forebygges mest effektivt, så færre unge ender i kriminelle miljøer.

Samtykke på skoleskemaet skal bidrage til færre overgreb10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Siden 2021 har samleje uden samtykke været en voldtægt, men mange unge er i vildrede med, om de har fået ja eller nej til sex – de efterspørger viden om samtykke. Det Kriminalpræventive Råd lancerer derfor nyt undervisningsmateriale, der skal sætte gang i diskussioner om grænser, signaler og samtykke. Alle unge – og ikke kun gymnasieelever – bør undervises i grænser og samtykke, lyder opfordringen.

150.000 ofre for it-kriminalitet: Danskerne overvurderer egne digitale evner22.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Omkring 150.000 danskere udsættes hvert år for it-kriminalitet, viser en netop offentliggjort offerundersøgelse, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag. Danskerne overvurderer egne evner til at spotte digital svindel, og det fører til store økonomiske tab. Tag dig god tid, når du færdes online og gør en aktiv indsats for at undgå online svindel, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye