Det Kongelige Teater

I Senesinos fodspor

Del

En tidsrejse tilbage til kastratsangernes storhedstid.

Foto: Thomas Schjødt Nielsen
Foto: Thomas Schjødt Nielsen

Kastratsangeren Senesino var en af barokkens mest eftertragtede operasangere, og han levede et på alle måder højdramatisk liv både på og af scenen.

Ligesom for nutidens popstjerner, så var alt i kastratsangeren Senesinos liv i offentlighedens søgelys. Han blev i sin samtid ofte beskrevet som en arrogant diva, der var utilregnelig at arbejde sammen med, og pressen jagtede ham. Men historiske kilder røber, at der var mere bag facaden hos den berømte Senesino.

Den sceniske koncert I Senesinos fodspor begynder i London i 1720’erne, hvor Senesino var på toppen af sin karriere og arbejdede sammen med komponisten Händel. Men forholdet mellem de to store personligheder var ikke altid helt gnidningsfrit, og Senesino mærkede også konkurrenterne ånde ham i nakken.

Senesinos storhedstid fortælles gennem opera, drama og musikalske overraskelser, når Camerata Øresund og ­studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium sammen med det unge stortalent, kontratenoren Steffen Jespersen, og kollegaen Magnus Berg følger i Senesinos fodspor.

Kontratenoren Steffen Jespersen har skabt idé og tekst til I Senesinos fodspor. Steffen Jespersen er en del af Young Artists Programme ved Operaakademiet, og er desuden en del af den musikalske satiregruppe MAGT, der leverer samfundsrevsende lussinger i firstemmig harmoni.

Medvirkende:
Peter Spissky, dirigent og koncertmester
Steffen Jespersen, kontratenor
Magnus Berg, skuespiller
Camerata Øresund

I Senesinos fodspor opføres på Gamle Scene 25. september. Læs mere HER

Kontakter

Billeder

Foto: Thomas Schjødt Nielsen
Foto: Thomas Schjødt Nielsen
Download
Foto: Gerald Geerink
Foto: Gerald Geerink
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum