Udenrigsministeriet

I november faldt Danmarks samlede eksport 1,8 pct. og årsvæksten faldt til 29,4 pct.

Del

I løbende priser faldt den samlede eksport af varer og tjenester 1,8 pct. i november i forhold til ok-tober. Vareeksporten faldt 0,2 pct. og tjenesteeksporten faldt 3,7 pct. i forhold til måneden før, hvilket fremgår af den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra Danmarks Statistik. De seneste tre måneder har væksten for den samlede eksport været minus 5,0 pct., men årsvækstraten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, har været 29,4 pct. I de første 11 måneder af 2022 var værdien af den samlede eksport 30,0 pct. højere end i de samme 11 måneder i 2021 målt i løbende priser.

Set over de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, har væksten i vare- og tjenesteeksporten især været trukket af USA (+82 mia.kr.), Tyskland (+38,5 mia.kr.) og Nederlandene (+33,0 mia.kr.), og der har også været en pæn vækst til de øvrige store markeder. Tjenesteeksporten, herunder indtægter fra søfart, toppede i august 2022 og er fortsat på et meget højt niveau, men er dog faldet i de seneste par måneder. Dette skyldes formentlig især markant lavere fragtrater. Niveauet for indtægterne fra tjenester var dog i de første 11 måneder af 2022 næsten 50 pct. højere end i samme periode i 2021 målt i løbende priser.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg, jacwar@um.dk

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum