Aarhus Universitet Natural Sciences

Hvorfor sku’ man samarbejde med biologer?

Del
Kan bakterier rense op efter en olieforurening eller fjerne lugten fra grisestalde? Kan vilde blomster hjælpe med klimatilpasning? Kan man få en god forretning ud af tang? Hvordan får vi alle sammen noget ud af en tættere kontakt mellem videnskab og erhvervslivet? Aarhus Universitet inviterer til dialog, hvor der vil være svar på tiltale, syn for sagn og plads til nye idéer. Det sker til netværks- og karrieredagen BIO Match, som løber af stablen fredag 28. september i Aarhus.

Der er en ambition fra Aarhus Universitet om at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet, forskere og studerende. Det er da også tanken bag BIO Match, der er en netværks- og karrieredag afholdt af Institut for Bioscience, hvor flere end 180 repræsentanter fra erhvervslivet, studerende og forskere foreløbigt har tilmeldt sig for at mødes i Stakladen på Aarhus Universitet.

Behov for samarbejde
Arrangementet har et klart fokus: at bringe erhvervslivet tættere på forskere og studerende og vice versa. For at skabe en mere bæredygtig fremtid og et stærkere grundlag for erhverv og industri er det helt essentielt, at forskning og erhverv arbejder sammen og udveksler viden og vidensbehov, lyder budskabet fra seniorforsker Annette Bruhn, der er arrangør og formand for Erhvervsudvalget på Institut for Bioscience:

”Med Bio Match vil vi starte et fælles forum, hvor kontakter mellem forskere, studerende og erhverv bliver skabt, og idéer opstår og udvikles. Samarbejder kan føres ud i livet på masser af måder: forsknings- og udviklingsprojekter, erhvervs-ph.d. og –postdocs og i erhvervsprojekter, der er målrettet de studerende. Og de studerende vil rigtig gerne samarbejde med erhvervslivet.”

Det er gratis at deltage i Bio Match, og konceptet for arrangementet er en blanding af korte oplæg og en markedsplads. Virksomheder, organisationer og myndigheder får deres egen stand, hvor de kan præsentere sig over for de deltagende forskere og studerende. Flere fonde, der støtter tværgående forskningssamarbejde med virksomheder, interesseorganisationer og myndigheder, deltager også.

”Vi håber primært at få knyttet nogle gode kontakter og sammen tænkt nogle spændende tanker, som med tiden kan udvikle sig til samarbejder. Og så handler det selvfølgelig også om, at vores dygtige studerende kan skabe sig et netværk og snuse til et udvalg af de jobmuligheder, der er for biologer i den private sektor,” siger Annette Bruhn.

Nøgleord

Kontakter

Seniorforsker Annette Bruhn,
Insitut for Bioscience,
Aarhus Universitet,
Tlf: 29 63 80 34
anbr@bios.au.dk

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Ny opdagelse viser, hvordan celler forsvarer sig i stressede situationer27.2.2024 11:23:23 CET | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse foretaget af et internationalt forskerhold afslører, hvordan vores celler forsvarer sig i stressede situationer. Forskningen viser, at en lille ændring i det genetiske materiale, kaldet ac4C, fungerer som en afgørende forsvarer, der hjælper celler med at skabe beskyttende tilflugtssteder kendt som stressgranuler. Disse stressgranuler sikrer vigtige genetiske instruktioner, når cellen står over for udfordringer. De nye resultater kan hjælpe med til at vise nye metoder til at behandle sygdomme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye